10 motive sa limitati copiilor accesul la smartphone si tableta

10 motive sa limitati copiilor accesul la smartphone si tableta
10 motive sa limitati copiilor accesul la smartphone si tableta

Intr-o lume in care tehnologia avanseaza de la o luna la alta este din ce in ce mai greu sa ne tinem copiii departe de ea.

Deja numarul prea mare de ore petrecute in fata televizorului nu mai e o problema chiar atat de mare pentru ca acum cei mici petrec prea mult timp cu ochii in smartphone si tableta.

Unii parinti ar spune ca este o metoda buna de a-i mentine preocupati si de a te asigura ca sunt cuminti, altii sunt total impotriva acestei metode.

Expertii sunt de parere ca folosirea indelungata a acestor gadgeturi de catre copii si transformarea lor in "dadace" pentru ei nu este deloc potrivita.

Citeste si: O femeie de 91 de ani a murit după ce a făcut sex sălbatic cu vecinul ei! Medicii au rămas şocaţi atunci când au văzut ce avea femeia în zona genitală

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Un studiu realizat de Academia Americana de Pediatrie si de Societatea Canadiana de Pediatrie a scos la iveala 10 motive pentru care copiii mai mici de 12 ani nu ar trebui sa foloseasca exagerat de mult

astfel de aparate. Si mai exact:

copiii sub 2 ani nu ar trebui sa aiba deloc contact cu tehnologia;
copiii intre 3 si 5 ani pot folosi gadgeturile o ora pe zi;
intre 6 si 18 ani accesul la smartphone/tableta ar trebui sa fie restrictionat la 2 ore pe zi.

Greu de facut, nu? Mai ales pentru ultima categorie... Dar haideti sa vedem care sunt motivele care ar trebui sa te convinga, ca parinte, sa nu il mai lasi ore intregi cu ochii in telefoane sau tablete.

1. Dezvoltarea cerebrala

Dezvoltarea cerebrala datorata expunerii excesive la tehnologie poate accelera cresterea creierului la copiii sub 2 ani; de aici pot aparea probleme la functiile de executie, deficit de atentie, intarziere cognitiva, probleme de invatare, iritabilitate crescuta si imposibilitatea de control a nervilor.

Citeşte continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cornelia Catanga a slăbit 27 de kilograme! Cum arată cântăreaţa la 61 de ani

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Actorul Larry Cohen a murit la 77 de ani

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies