Intr-o lume in care tehnologia avanseaza de la o luna la alta este din ce in ce mai greu sa ne tinem copiii departe de ea.
Deja numarul prea mare de ore petrecute in fata televizorului nu mai e o problema chiar atat de mare pentru ca acum cei mici petrec prea mult timp cu ochii in smartphone si tableta.
Unii parinti ar spune ca este o metoda buna de a-i mentine preocupati si de a te asigura ca sunt cuminti, altii sunt total impotriva acestei metode.
Expertii sunt de parere ca folosirea indelungata a acestor gadgeturi de catre copii si transformarea lor in "dadace" pentru ei nu este deloc potrivita.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Un studiu realizat de Academia Americana de Pediatrie si de Societatea Canadiana de Pediatrie a scos la iveala 10 motive pentru care copiii mai mici de 12 ani nu ar trebui sa foloseasca exagerat de mult astfel de aparate. Si mai exact:
copiii sub 2 ani nu ar trebui sa aiba deloc contact cu tehnologia;
copiii intre 3 si 5 ani pot folosi gadgeturile o ora pe zi;
intre 6 si 18 ani accesul la smartphone/tableta ar trebui sa fie restrictionat la 2 ore pe zi.
Greu de facut, nu? Mai ales pentru ultima categorie... Dar haideti sa vedem care sunt motivele care ar trebui sa te convinga, ca parinte, sa nu il mai lasi ore intregi cu ochii in telefoane sau tablete.
1. Dezvoltarea cerebrala
Dezvoltarea cerebrala datorata expunerii excesive la tehnologie poate accelera cresterea creierului la copiii sub 2 ani; de aici pot aparea probleme la functiile de executie, deficit de atentie, intarziere cognitiva, probleme de invatare, iritabilitate crescuta si imposibilitatea de control a nervilor.
Citeşte continuarea pe Copilul.ro.