10 plante de interior care vor înfrumuseța orice încăpere prin florile lor superbe

10 plante de interior care vor înfrumuseța orice încăpere prin florile lor superbe
10 plante de interior care vor înfrumuseța orice încăpere prin florile lor superbe

Crezi că spațiul în care locuiești are nevoie de puțină culoare? Ei bine, în acest caz poți opta pentru următoarele zece plante la ghiveci, care se vor potrivi cu siguranță în orice colțișor al casei tale! Un proprietar fericit, o locuință fericită, știi cum se spune!

Cactusul schlumbergera înflorește de mai multe ori într-un singur an, dar cel mai des în perioada iernii, în special la începutul sezonului rece. Florile colorate din capetele tulpinilor se deschid în mici buchețele superbe, așa că această floare este clasică, atemporală și un ornament exceptional!

Cum ai grijă de cactusul Schlumbergera?

Această floare trebuie udată regulat și se ține într-un loc în care este ferită de razele directe ale soarelui, departe de căldura excesivă.

Această floare este extrem de apreciată pentru că este o planta atemporală, potrivită oricăriu mediu. Printre aspectele pozitive ale cactusului Schlumbergera se numără faptul că înflorește de mai multe ori pe an, iar florile colorate ale acestei plante te introduc într-o atmosferă exotică.

Cactusul Schlumbergera prosper într-un mediu luminous, dar ferit de razele soarelui și de căldură. Când înflorește sau pe perioada verii, această plantă trebuie udată destul de des și ținută într-un mediu răcoros.

Superbul cactus Schlumbergera este cunoscut drept „Cactusul Crăciunului” în Turcia.

Cum îngrijești Floarea Flamingo, cunoscută și ca Anthurium Andraeanum?

Anthurium-ul este o minunăție colorată! Această planta arată superb mai ales datorită florilor și frunzelor sale în formă de inimă și a multitudinii de variante de culori în care o putem găsi: alb, roz, mov sau chiar nuanțe combinate! Floarea Flamingo trebuie ținută la umbra și în spații destul de călduroase, unde umiditatea este ridicată.

Florile acestei plante sunt roșii în cele mai multe cazuri și sunt extrem de durabile odată ce le-am tăiat. Dacă le punem ca pe un buchet, într-o vază, în condițiile menționate anterior, atunci acestea nu se vor ofili rapid. Totuși, trebuie să fiți precaut atunci când vine vorba de copii sau animale, pentru că frunzele conțin substanțe care pot produse diverse afecțiuni, așa că nu trebuiesc ingerate.

Kalanchoe- o floare care se întreține extrem de ușor!

Florile micuțe ale superbei Kalanchoe arată absolut divin, mai ales pentru că sunt grupate unele lângă altele. Pe lângă frumusețea acestei plante, care va reda o pată de culoare chiar și celui mai anost spațiu, un alt avantaj al acestei plante este constituit de efortul depus în întreținerea sa, care se va dovedi a fi minim.

Atâta timp cât vei poziționa această floare într-un mediu ferit de razele soarelui de primăvara până iarna, atunci când o vei muta într-un spațiu călduros, floarea de Kalanchoe va înflori constant. Trebuie să ai mare grijă ca temperatura să nu fie mai mica de 12 grade Celsius  pe parcursul întregului an, să o uzi atent- nici prea mult, nici prea puțin, și să îi schimbi vasul și pământul primăvara, iar Kalanchoe te va răsplăti cu cele mai frumoase flori!

Guzmania- planta cu flori roșii ca focul va reda un aer tropical în orice mediu!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Guzmania este o planta cu flori portocalii-roșii ca focul, așa că are un aer destul de tropical. La capitolul îngrijire, trebuie să ai grijă să stea departe de tropice, pentru că prefer spațiile umbrite spre luminoase, dar ferrite de razele soarelui.

De asemenea, Guzmania preferă calea de mijloc- nici prea cald, nici prea frig, iar dacă tu îndeplinești aceste condiții, planta te va răsplăti prin superbele ei flori cel puțin șase luni pe ani. Trebuie să aibă parte de o aerisire excelentă, atât iarna, cât și vara, iar atunci când se va ofili, taie planta de la rădăcină și încearcă să replantezi planta tăiată.

Spatifilium, cunoscut drept Crinul Păcii, este o plantă ușor de întreținut, perfectă în orice casă!

Spatifilium este o plantă minunată, la fel de tropicală precum Guzmania, iar frunzele sale verzi sunt completate perfect de florile albe. Este o floare destul de ușor de întreținut, mai ales că poate înflori pe parcursul tuturor anotimpurilor și nici nu are nevoie de foarte multă apă sau lumină.

Crinul Păcii trebuie udat doar atunci când simți că pământul este uscat, pentru a menține aspectul lucios și verde închis al frunzelor care arată minunat, chiar și atunci când planta nu este înflorită. Vara Spatifilium-ul va fi plin de flori, omniprezente și în restul anului, așa că trebuie să ai grija ca acestea să nu ajungă în apropierea animalelor de companie sau a copiilor, pentru că pot avea efecte dăunătoare asupra organismului, din cauza toxicității ridicate.

Gloxinia, floarea pe care o poți alege în aproape orice variantă de culoare

Gloxinia este planta care înflorește în foarte multe variante de culoare, fie că vorbim despre alb, roz, mov, roșu, sau chiar în diverse combinații de culori care mai de care mai plăcute ochiului. Mediile în care Violeta Africană crește sunt ideale pentru această plantă care nu necesită un grad ridicat de îngrijire. Este important doar să fii atentă să fie pământul mereu umed, dar să nu o uzi prea tare.

Gloxinia trebuie udată direct la rădăcină, fără ca apa să atingă frunzele pentru că se poate ofili. Este o plantă de interior care trebuie curățată de flori și frunze uscate pentru a prospera. Cunoscută în Turcia și ca „Violeta de Sticlă”, Gloxinia trebuie ferită de razele soarelui.

Cum să ai grijă de Violeta Africană? Este mult mai simplu decât ai fi crezut!

Violeta Africană este una dintre cele mai populare plante de interior. Înflorește în fiecare lună, pe parcursul întregului an, așa că este un biect excelent de decor. Dacă ești novice în lumea plantelor, aceasta este varianta ideală pentru tine, pentru că este ușor de întreținut.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Fie că optezi pentru varianta albastră, mov, roz, fuchsia sau albă, trebuie să consemnăm următoarele: Violeta Africană este o plantă care prosperă în medii calde, luminoase, chiar sub razele soarelui, care trebuie udată atunci când simți că pământul se va usca. Dacă vrei să o înmulțești, tot ce trebuie să faci este să pui o frunză uscată într-un ghiveci nou, cu pământ proaspăt, și vei vedea că în câteva zile va înflori.

Kumkuat-ul nu este doar o plantă, ci și o decorațiune interioară extrem de modernă

Kumkuat-ul a fost un obiect decorative, înainte de toate, extrem de căutat mai ales pentru locuințele modern, pe parcursul ultimilor ani. Prin fructele sale, structura voluminoasă, dar delicată a trunchiului și dimensiunea frunzelor, Kumkuat-ul este planta ideală pentru persoanele care preferă florile mari. Această planta care este o specie miniaturală de citrice va reda o anume energie în casa ta, ddatorită fructelor sale mici și portocalii.

Dacă îți vei achiziționa un Kumkuat, vei simți că ai o grădină interioară în locuința ta. Unde mai pui că este o planta ideală pentru anotimpul rece? Frunzele sale se păstrează verzi pe tot parcursul anului, iar la capitolul îngrijire trebuie doar să ai grijă să stea într-un mediu constant, luminous, dar nu foarte cald. În perioada în care apar fructele, ai putea să adaugi în apa cu care îl uzi și niște fertilizant.

Planta „Vază de Argint” va sta înflorită pe tot parcursul anului! Este pe primele locuri în timpul preferințelor!

Florile Plantei „Vază de Argint” sunt foarte trainice! Va sta înflorită marea majoritate a timpului, avantajul principal fiind cel că o floare ofilește în luni bune, și înflorește destul de repede. Această floare are un aspect extravagant care te ia prin surprindere și provine din pădurile montane din sud-estul Braziliei, unde nivelul de umiditate este destul de ridicat.

Crește în copaci, la fel ca orhideele, și înflorește mai ales la finalul verii, când temperaturile încep să scadă. Deși este o plantă care preferă zonele extrem de luminoase, dacă o vei pune direct sub razele soarelui frunzele sale ar putea fi afectate. Trebuie să o uzi regulat, iar apa să aibă temperatura camerei.

Crăciunița, cunoscută și ca „Floarea lui AtatÜrk”, este una dintre cele mai iubite plante în Turcia

Crăciunița, Euphorbia Pulcherrima potrivit denumirii latine, este cunoscută și ca „Floarea lui Ataturk” în Turcia, acolo unde are o semnificație aparte pentru cetățenii țării. Este o plantă originară din Mexic și este extrem de iubită în toate țările, dar în special în Turcia, unde se spune că a ajutat la răspândirea multor zvonuri. Potrivit unui cotidian din Turcia, „Numele de Ataturk i-a fost atribuit acestei plante chiar în America”.

Crăciunița este o plantă destul de sensibilă și înflorește doar vreme de trei lui, de la finalul iernii până primăvara. Nu preferă să fie udată excesiv și nici să stea sub razele soarelui. În perioada în care înflorește, trebuie să o uzi cu o cantitate mică de apă, iar dacă îi schimbi vasul în fiecare primăvară va crește mult mai sănătoasă.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

De ce are nevoie Gardenia ca să prospere?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies