10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor

comportament caini
10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor

În unele momente, câinele poate avea un comportament nu tocmai adecvat. Însă știați cum puteți îndepărta acest comportament?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai des întâlnite probleme ale câinilor, dar și cum le puteți rezolva.

Lătrat

Majoritatea câinilor emit vocale într-un mod sau altul. Ei au capacitatea de a lătra, urla, plânge și multe altele. O problemă de comportament este lătratul excesiv. Înainte de a găsi o modalitate de a scăpa de lătratul excesiv al câinelui tău, trebuie să știi de ce câinele tău emite în primul rând sunete.

Tipurile de lătrat care sunt cele mai frecvente sunt:

  • Avertisment sau alertă
  • Distracție și emoție
  • Căutarea atenției
  • Anxietate
  • Plictiseală
  • Răspunzând altor câini

Citește și: 8 moduri de a opri un câine din lătrat

caine care latra
10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Mestecat

Toți câinii mănâncă. Majoritatea câinilor cred că mestecatul este o parte importantă a vieții lor. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. este un distrugător, mestecatul excesiv poate deveni rapid o problemă de comportament. Este disponibilă o varietate de jucării de mestecat adecvate pentru a-ți ajuta câinele să mestece corect. Dacă vă surprindeți câinele mestecând ceva greșit, înlocuiți-l cu o jucărie de mestecat pentru a-l atrage.

Câinii mestecă din mai multe motive, inclusiv:

  • Plictiseală sau exces de energie
  • Anxietate
  • Curiozitate

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Săpat

Majoritatea câinilor vor săpa o cantitate dacă li se oferă ocazia este o chestiune de instinct. Din cauza istoriei lor de vânătoare, anumite tipuri de câini, cum ar fi terierii, sunt mai predispuse la săpat.

Oferă câinelui tău mai mult exercițiu, îi permite să petreceți mai mult timp împreună și ajută la antrenament suplimentar. Dacă săpatul pare inevitabil, asigurați-vă că câinele tău are un loc liber, cum ar fi o cutie cu nisip, pentru a săpa. De obicei, câinii sapă din următoarele motive:

  • Plictiseală sau exces de energie
  • Anxietate sau frică
  • Instinct de vânătoare
  • Căutarea confortului
  • Dorința de a ascunde bunuri
  • Pentru a scăpa sau a avea acces într-o zonă

de ce sapat cainii
10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Anxietate de separare

Una dintre cele mai des discutate probleme de comportament ale câinilor este anxietatea de separare. Când un câine este îndepărtat de stăpânul său, poate experimenta simptome precum vocalizarea, mestecatul, urinarea și defecarea inadecvate, precum și alte tipuri de leziuni. Antrenamentul dedicat, modificarea comportamentului și exercițiile de desensibilizare sunt necesare pentru a trata anxietatea de separare reală. În situații extreme, medicamentele pot fi prescrise.

Nu toate aceste acțiuni sunt cauzate de anxietate de separare. Semnul unei anxietate de separare reală include:

  • Câinele devine anxios când proprietarul se pregătește să plece.
  • Comportarea greșită apare în primele 15 până la 45 de minute după plecarea proprietarului.
  • Câinele vrea să-l urmărească pe proprietar în mod constant.
  • Câinele încearcă să atingă proprietarul ori de câte ori este posibil.

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Eliminare inadecvată

Cele mai frustrante comportamente ale câinilor includ urinarea și defecarea necorespunzătoare. Acestea vă pot face câinele nedorit în zonele publice sau la casele altora, precum și pot deteriora zonele din casa dvs. Pentru a evita problemele de sănătate, este esențial să discutați acest comportament mai întâi cu un medic veterinar. Pentru căței, eliminarea inadecvată este o consecință inevitabilă, în special atunci când nu au împlinit 12 săptămâni. În cazul în care nu se găsește o cauză medicală, încercați să aflați ce a determinat comportamentul, care ar putea fi unul dintre următoarele:

  • Urinare
  • Marcaj teritorial
  • Anxietate
  • Lipsa unei instruiri adecvate la domiciliu

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Cerșind

Deși cerșitul este un obicei prost, mulți proprietari de câini îl fac greșit. Acest lucru are potențialul de a provoca probleme digestive și obezitate.Câinii cerșesc pentru că sunt pasionați de mâncare. Mâncarea nu este dragoste, iar resturile de masă nu sunt delicii. Este greu să te abții de la înfățișarea dornică, dar renunțarea „doar de asta o dată” duce la probleme care persistă pe termen lung. Înainte de a te așeza să mănânci, spune-i câinelui tău să meargă acolo unde nu se va uita la tine. Ține-ți câinele într-o altă cameră dacă este necesar.

cum opresti cainele din latrat
10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Urmărește

Este doar o etapă a instinctului de prădător pentru un câine să urmărească ceea ce este în mișcare. Mulți câini vor urmări oamenii, mașinile și alte animale. Toate acestea pot avea consecințe periculoase și dăunătoare. Deși este greu să-ți împiedici câinele să încerce să te urmărească, poți face ceva pentru a opri asta. Împiedicarea urmăririi să scape de sub control oferă cea mai mare șansă de succes.

  • Ține-ți câinele închis sau în lesă în orice moment.
  • Antrenează-ți câinele să vină când este sunat.
  • Aveți la îndemână un fluier sau un aparat de zgomot pentru a atrage atenția câinelui dvs.
  • Fiți conștienți și urmăriți potențialele declanșatoare, cum ar fi mașini, joggeri și animale sălbatice.

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sare

Este normal ca un câine să sară. Cățeii sar pentru a-și saluta mamele. Mai târziu, pot sări în sus pentru a saluta pe alții. În plus, câinii pot sări în sus atunci când sunt încântați sau caută ceva în mâinile unei persoane. Câinii care sar pot fi iritanți și chiar periculoși. Deși există o mulțime de strategii disponibile pentru a preveni săritul câinilor, unele dintre ele nu vor funcționa pentru toate. În timp ce împingerea câinelui, prinderea labelor sau ridicarea genunchilor poate funcționa în anumite situații, majoritatea câinilor transmit un mesaj greșit. Întrucât câinii sar în sus ca o modalitate de a căuta atenția oamenilor, recunoașterea a ceea ce face câinele tău îți oferă o recompensă instantanee, ceea ce îi sporește săritul. Ignorarea completă a câinelui este cea mai bună opțiune.

de ce latra cainii
10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Mușcă

Când câinii mușcă, există mai multe motive, majoritatea dintre ele fiind instinctive. Cățeii mușcă pentru a explora mediul înconjurător. Când este nevoie, câinii mame își învață puii să nu muște prea mult. Acest lucru este benefic pentru dezvoltarea inhibiției mușcăturii la căței. Pentru a-și ajuta căinele să învețe să se abțină de la mușcături, proprietarii trebuie să le demonstreze frecvent că lătratul și mușcatul nu sunt acceptabile. În afară de modul în care se comportă un cățel, există o serie de motive pentru care câinii pot mușca. A mușca sau a pocni nu înseamnă neapărat agresivitate. Există multe motive pentru care un câine poate mușca:

  • Frică
  • Defensivitatea
  • Protecția proprietății
  • Durere sau boală
  • Instinct de prădător

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]

Agresiune

Câinii pot arăta agresiune prin mârâit, mârâit, arătând dinții și mușcând. Este important să știți că orice câine, indiferent de rasă sau trecut, are potențialul de a fi agresiv. Cu toate acestea, câinii care au trecut prin experiențe violente sau abuzive și care au fost crescuți de părinți care au tendința de a fi agresivi sunt mai susceptibili să fie agresivi față de oameni sau alți câini.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

10 probleme și soluții comune legate de comportamentul câinilor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Uleiuri esențiale pentru animale de companie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies