10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul

Este extrem de benefic să învățați câinele, de mic, câteva comenzi de bază. Însă știați cum o puteți face mai bine?

Aflați din rândurile următoare, care sunt sfaturile pe care le puteți urma, astfel încât să vă puteți antrena cățelușul, încă de mic.

 

Socializarea

De fapt, socializarea este despre a-ți părăsi cățelul și a explora noi oameni, locuri și circumstanțe. Pe măsură ce cresc, puii care sunt bine socializați devin de obicei adulți adaptabili. Lipsa unei socializări timpurii adecvate, cum ar fi frica, agresivitatea și lătratul excesiv, poate fi cauza multor dintre cele mai frecvente probleme de comportament ale câinilor.

Este esențial ca cățelul dumneavoastră să se obișnuiască cu diferite persoane, animale, locuri, priveliști și sunete, astfel încât să nu aibă reacții negative ca adulți. În plus, este esențial ca cățelul tău să obișnuiască să primească diferite tipuri de apăsare. Acest lucru va face cățelul mai confortabil la veterinar și îngrijitor.

Citește și: 7 beneficii surprinzătoare ale animalelor de companie care îți vor transforma viața

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 pași simpli pentru a-ți pune câinele într-o geantă de transport

Antrenament în casă

Pentru majoritatea noilor proprietari de câini, distrugerea casei este primul și cel mai important lucru pe care îl vor face.

În cele din urmă, este frustrant când câinele tău urinează în casă. Unul dintre primele lucruri la care vei lucra cu noul tău cățel va fi să-l antrenezi acasă. Pentru a-ți începe cățelul, începeți cu o rutină regulată. Asigurați-vă că îl hrăniți în același timp în fiecare zi. Du-l la oliță de fiecare dată când bea, mănâncă sau se trezește din somn. Rețineți că pedeapsa nu are de obicei efectul pe care l-ați așteptat. Un pui poate fi speriat sau încurcat dacă este mustrat sau frecat în nas. O modalitate mai bună de a răni un cățeluș este să-l răsplătești cu laude, răsfățuri și timp pentru a-l juca.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Antrenament cu cutii

O ladă este folosită pentru a proteja un cățel atunci când nu îl poți urmări. Dacă cățelușului tău i se oferă suficient timp pentru a se simți confortabil în ciuda lui, acesta poate deveni locul preferat. Lăzile pot ajuta cățelușul tău să evite comportamentele proaste, cum ar fi mestecatul sau murdărirea necorespunzătoare. Lăzile sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru practică în casă. Majoritatea câinilor nu vor dormi în același loc. Dacă câinele tău este în ladă atunci când nu este afară cu tine sau sub supravegherea ta în casă, ai putea să te oprești sau chiar să eviți să mergi la oliță în casă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Închiderea

Un cățel nu ar trebui să fie ținut singur timp mai mult de câteva ore. Dar chiar dacă ești acasă pentru a-l supraveghea, el nu ar trebui să aibă întreaga casă. Un cățel ar putea mesteca tot ce există într-o casă, să se ascundă dedesubt sau să sufere răni. Cățelul tău poate fi mult mai puțin predispus la obiceiuri proaste dacă îl țineți într-o cameră mică cu o ușă sau poartă pentru bebeluși, cum ar fi bucătăria. Amintiți-vă că cățelul, atunci când are ocazia să facă ceva ce îi place, cum ar fi să vă roadă mobila, are mai multe șanse să repete același comportament.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Preveniți mestecatul distructiv

Căței iubesc să mestece. Acest lucru este probabil necunoscut pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei care dețin un cățel nou. Învățați cățelul dvs. ce jucării de mestecat sunt bune în loc să încerci să-l împiedicați să mestece. Când vine vorba de antrenament de mestecat, izolarea este unul dintre instrumentele pe care le ai la îndemână. Îți permite cățelului tău să nu mestece jucării, mobilă, pantofi sau orice altceva nu vrei să aibă. O altă parte a antrenamentului de mestecat este orientarea lui către jucării potrivite. Când câinele tău ridică ceva ce nu vrei să aibă, nu este suficient să-i spui „nu”.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Inhibarea mușcăturii

Drenajul cățelului implică prevenirea mușcăturii. Acest lucru înseamnă să-ți înveți cățelul să-și folosească dinții cu grijă. Puii încep să învețe să evite mușcarea mamei și să interacționeze cu colegii lor. Odată ce un cățel intră într-o casă, mulți dintre ei trebuie să continue să învețe acest lucru. Începeți să-l învățați pe cățelul dvs. să inhibe mușcăturile și permiteți-i să folosească gura atunci când vă jucați cu el. Dacă își folosește dinții prea greu, opriți jocul. Ar trebui să începi să observi că cățelul tău folosește gura mult mai blândă odată ce învață că mușcarea prea tare îi face rău. Pentru a vă asigura că vă țineți la siguranță cu dinții de cățeluș asemănători acului, este esențial să încetați să mușcați. De asemenea, ajută la prevenirea mușcăturii severe la maturitate. Învățați-i că oprirea mușcăturii cățelușului tău poate face diferența între o mușcătură inofensivă și una gravă dacă va simți vreodată nevoia să-și folosească dinții pentru a se apăra.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Întărire pozitivă

Cățeii primesc mai bine întărire pozitivă decât pedeapsă în timpul antrenamentului. Pedeapsa poate opri comportamentul nedorit, dar nu îi spune de fapt cățelului ce vrei să facă. Chiar probleme de comportament, cum ar fi frica sau agresivitatea, pot apărea ca urmare a pedepselor dure. Atunci când cățelul tău primește întărire pozitivă, devine mai motivat să atingă obiectivele tale. Răsplata cu laude, răsfățuri și jocuri poate ajuta cățelul tău să repete obiceiurile tale. Atunci când cățelușul dvs. se comportă prost, nu ignorați sau redirecționați-l; în schimb, recompensați comportamentul pozitiv. Cățelul tău se va comporta bine în mod regulat în curând.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Preveniți problemele de comportament

Când îți antrenezi un cățel, poți să-l înveți să se comporte în mod corespunzător înainte ca acesta să înceapă să dezvolte unele dintre cele mai frecvente probleme de comportament. Oferiți cățelușului dvs. o gamă largă de jucării interesante, exerciții fizice și exerciții fizice este un început bun. Un cățel care este lăsat singur să găsească propria sursă de divertisment are mai multe șanse să adopte comportamente dăunătoare. Comenzile de bază de ascultare vă pot ajuta să evitați problemele comune de comportament ale câinilor. De exemplu, poți cere cățelușului tău să stea în loc să sară când intri. Învățarea cățelului tău cum să se comporte corect vă poate ajuta să evitați multe dintre cele mai frecvente probleme de comportament.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Ascultarea de bază

Imediat ce îți aduci cățeii acasă, ei pot începe să învețe să asculte. Indiciile și comenzile de antrenament oferă cățelului tău un sentiment de structură și un set de reguli esențiale. Pentru a începe să lucrați la comenzile de bază de dresaj pentru câini, utilizați întărirea pozitivă. În curând, cățelul va putea să stea, să se întindă și să execute comanda. Pentru ca cățelul tău să devină un câine adult care se comportă bine, ar trebui să urmezi aceste comenzi de bază.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]

Grădinița cățelușului

O școală de dresaj pentru căței este adesea numită „grădinița pentru căței”. O clasă de dresaj de cățel este unul dintre cele mai bune moduri de a lucra la fiecare aspect al dresajului cățelului. De obicei, aceste cursuri includ puțin din tot ceea ce se discută aici, cum ar fi socializarea, spargerea casei, învățarea de bază, prevenirea comportamentului problematic și multe altele. Antrenamentul este cel mai bine efectuat sub supravegherea unui dresor de câini cu experiență, astfel încât să nu vă faceți griji că cățelul dvs. va suferi traume.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

10 sfaturi pentru a vă ajuta să vă antrenați cățelușul [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

5 pași simpli pentru a-ți pune câinele într-o geantă de transport

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină