10 simptome de cancer generalizat pe care nimeni nu le bagă în seamă! Mergi urgent la medic dacă ai așa ceva

10 simptome de cancer generalizat pe care nimeni nu le bagă în seamă! Mergi urgent la medic dacă ai așa ceva
10 simptome de cancer generalizat pe care nimeni nu le bagă în seamă! Mergi urgent la medic dacă ai așa ceva

Pentru a semnala prezenţa unui dezechilibru, organismul îşi poate alege adesea o supapă la care nu ne-am fi aşteptat. Medicii de specialitate explică pe larg cum se poate ca problemele cu ochii să vină de fapt de la prea mult stres, durerile de inimă să aibă cauze hormonale, iar un banal junghi să ascundă cancer de plămâni.

Simptomele banale, dar sâcâitoare sunt cele care-i aduc pe români la uşa medicilor, numai pentru a descoperi o problemă de sănătate cu rădăcini adânci.

Oboseala care nu se rezolvă nici prin repaos la pat, durerile în locuri neobişnuite ori setea şi foamea excesivă sunt câteva semnale de alarmă ale organismului pe care pacienţii le ignoră cel mai adesea, considerându-le normale.

Femeile cărora le sare ţandăra din orice, se simt mai mereu obosite şi se îngraşă chiar dacă supravieţuiesc cu o dietă de pustnic, ar trebui să-şi verifice glanda tiroidă, „centrul de comandă” al hormonilor.

Situată sub “mărul lui Adam”, la baza gâtului, tiroida secretă două tipuri de hormoni responsabili de buna funcţionare a temperaturii interne, a digestiei, sistemul nervos şi ginecologic etc. Atunci când glanda e prea activă, apare hipertiroidismul, iar când e prea leneşă, hipotiroidismul, oscilaţii de care au parte în special femeile.

„Tiroida e responsabilă de metabolismul tuturor nutrienţilor: glucide, lipide şi proteine. Când activitatea ei e redusă- hipotiroidism- rata metabolismului e scăzută, iar arderile de calorii, mai lente.

Chiar şi disfuncţiile tiroidiene minore pot avea efect de îngrăşare, în contextul sedentarismului”, explică expertul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

În ambele cazuri, tratamentul se bazează pe dozajul hormonal, însă uneori se ajunge şi la cuţit. „În funcţie de tipicul bolii, dacă constaţi că tiroida e şi mărită sau dacă are noduli, atunci poţi decide să intervii chirurgical”, arată medicul endocrinolog Dan Pereţianu.

Oboseala trădează anemie

Extenuarea sau oboseala cronică stă şi la baza altor afecţiuni precum cele cardiace, anemie, diabet şi reumatism. “Nu este o boală categorisită astfel, este doar un sindrom. Americanii dau foarte multă atenţie acestei oboseli cronice, dar nu se poate spune că cineva suferă de aşa ceva, ea însoţeşte cel mult alte boli”, spune medicul de familie Remus Lupu.

Potrivit acestuia, atunci când oboseala însoţeşte activităţi de rutină (grădinăritul, curăţenia, serviciul etc.) este semn clar că cea afectată este inima. În cazul diabeticilor, extenuarea este completată de sete necontrolată, poftă, urinări dese şi pierderi în greutate, iar pacienţii reumatici îşi simt încheieturile mâinilor şi picioarelor inflamate şi dureroase.

Copilului îi curge sânge din nas? Poate fi anemie

În cazul copiilor, semnele unei boli grave sunt şi mai înşelătoare.

Transpiraţia abundentă, asociată de părinţi cu o răceală, poate trăda în realitate o anemie sau o hipocalcemie. “Tot despre anemie poate fi vorba şi când le curge sânge din nas, un simptom specific mai degrabă problemelor ORL”, arată medicul de familie Alina Constantinescu.

Dacă celor mici li se descuamează piele de pe mâini şi picioare, spune acesta, nu înseamnă automat că au vreo carenţă de vitamine, ci poate fi vorba de o infecţie renală cu streptococci, mai ales dacă au şi puseuri febrile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bebeluşii, de departe cei mai greu de “citit” pacienţi se manifestă cu totul neaşteptat atunci când au o infecţie urinară: ”Se întâmplă să nu apară febra sau vărsturile, dar scad subit în greutate, deşi mănâncă normal”.

,,O dureau coatele de la infarct”

Adesea, până şi unele dintre cele mai crunte boli sunt descoperite în mod accidental, în urma unui control de rutină. “ Sunt mulţi oameni care se plâng de dureri toracice şi spun <<Am un junghi>>. Dacă această durere ascuţită nu se calmează cu nimic e semnul unui cancerde plămâni. Invers, o tuse constantă tratată ca şi problemă pulmonară poate veni de la o gastrită. Nu e o regulă ca bolile grave să ţintească organele care se manifestă”, atrage atenţia specialistul Alina Constantinescu.

Problemele cardiace, adaugă acesta, sunt altă categorie de boli care ies la suprafaţă în mod ciudat.

“Ştiu o pacientă pe care o dureau foarte tare coatele şi a avut inspiraţia să se prezinte la medic. Electrocardiograma a scos la iveală faptul un infarct cardiac acut, iar durerea iradia”, povesteşte medicul de familie.

În mod paradoxal, palpitaţiile la femei nu reprezintă musai un motiv de nelinişte în privinţa inimii, ci o bănuială întemeiată pentru afecţiuni ale tiroidei, tulburările de ritm fiind o consecinţă a lipsei sau excesului hormonal.

citeste continuarea aici

Un studiu a aratat ca mai mult de jumatate dintre adulti au experimentat simptome de cancer, insa doar 2% au crezut ca ar putea fi cancer.

1. Tuse persistenta- Daca dureaza mult timp si este insotita de sange, ar trebui sa te ingrijoreze. Cele mai multe forme de tuse nu sunt cancer, insa ar putea fi uneori semne de cancer la plamani.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

2. Schimbari in procesul de excretie- Daca scaunele tale se modifica sau sunt mai mari ca in mod normal, ar putea fi un semn de cancer de colon.

3. Schimbari in procesul de urinare- Ar putea fi semn de infectie, insa si un semn de cancer de vezica sau de rinichi.

4. Durere persistenta care nu se explica- Cele mai multe dureri nu sunt semne de cancer, insa daca nu scapi de ele, mergi de urgenta la medic.

5. Schimbari in aspectul unei alunite- Nu toate alunitele sunt semn de melanom, insa un aspect care se schimba ar putea fi un semn de cancer de piele.

6. O rana care nu se vindeca- Daca ai facut-o acum mult timp si nu s-a vindecat inca, ar putea fi un semn de carcinom.

7. Sangerari rectale- Acestea se pot intampla in orice faa a cancerului. Sangerarile vaginale in afara menstruatiei pot indica un cancer cervical, in timp ce sangerarile rectului pot indica un cancer de colon.

8. Pierdere in greutate- Daca nu esti la dieta si totusi slabesti rapid, poti avea o tumora sau cancer malign.

9. Un nodul- Ar putea fi un chist benign, insa trebuie sa mergi la medic pentru a investiga problema. Ar putea fi un semn de cancer la san.

10. Dificultati la inghitire- In spatele acestui simptom stau cancerele de gat si de esofag. 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Dieta Metabolică durează 13 zile și te scapă de 7-10 de kilograme, fără să te mai îngrași înapoi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies