10 strategii care te ajuta sa prosperi.Incearca-le si tu!

10 strategii care te ajuta sa prosperi.Incearca-le si tu!
10 strategii care te ajuta sa prosperi.Incearca-le si tu!

Daca ne putem perfectiona abilitatea de a trai momentul, a ne stabili un scop clar, a ne asuma responsabilitatile si a renunta la dorinta de control, continuand in acelasi timp sa visam, sa cream, sa credem, chiar si atunci cand pare inutil, putem atinge culmi la care nici nu am fi indraznit sa visam.

Necesita practica. Necesita disciplina. Necesita o stare permanenta de constientizare a modurilor in care ne sabotam singuri.
Dar toate aceste eforturi vor da roade. Toate se vor aranja cum trebuie, daca permitem energiilor creatoare sa curga prin noi.

Iata cateva sfaturi, care o sa va ajute nu numai sa traiti dar sa prosperati.

1.    Trezeste-te in fiecare dimineata si tinde spre ceva ce te face sa te simti bine.

- Reseteaza-ti obisnuinta de a te ingrijora, de a cadea prada anxietatii si dramei. Educa-ti psihicul sa iubeasca sa se simta bine.

2.    Hraneste-ti bucuria.- Daca esti dependent de stirile dramatice de la ora 5, mai bine gaseste-ti un hobby nou. Coase, coloreaza, canta, plimba-te. Fa ceva care sa-ti hraneasca sufletul, nu sa-l inabuse. Fa-ti timp pentru introspectie. Cauta intelepciunea interioara.

Fii deschis pentru a redeschide subiecte inchise. Toate acestea sunt pline de mister si te pot umple de bucurie. Viata ta poate fi o miraculoasa calatorie spre cunoasterea de sine.

3.    Fii spiritual in fiecare zi.- Asculta un curs de meditatie, spune rugaciuni, mediteaza. Plimba-te, alearga, citeste o carte. Fa ceva care te ajuta sa te simti bine atat fizic, cat si spiritual, cel putin de cateva ori pe saptamana, sau  mai mult.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

4.    Creaza.- De cate ori nu ti-ai spus, “Nu sunt creativ”? Multi folosesc aceasta afirmatie in mod nejustificat, dar nu este adevarata. Creativitatea se manifesta in forme diferite. Trebuie sa te folosesti de ea, asa cum stii tu mai bine. Poti gati, ingriji plantele, poti face ceva creativ cu copiii, poti scrie, canta, poti canta la un instrument, iti poti promova cariera … iti poti folosi creativitatea oricum.

5.    Invata sa acorzi atentia cuvenita vocii tale interioare.- Daca simti ca e bine ce faci, atunci chiar este bine. Asculta-ti fiinta interioara si invata sa-ti dai seama cand ceva e bine si cand nu este. Fa in viata alegerile care iti ofera oportunitati de a te simti bine. in suflet nu in plan fizic.

6.    Renunta la dorinta de a intelege totul.

- Nu putem intelege intotdeauna totul si nici nu trebuie. Trebuie sa renuntam la dorinta de le sti pe toate. Relaxeaza-te. Ia lucrurile exact asa cum sunt. Simte recunostinta si accepta perfectiunea clipei prezente. Aici. Si acum. Daca este ceva ce te nedumereste, amuza-te de acest lucru. Viata trebuie traita cu bucurie.

7.    Continua sa visezi.- Impartaseste-ti visele. Fa-le cunoscute. Fa-le sa fie mari.

Nu le diminua doar pentru ca ti-e teama de necunoscut. Sunt persoane care-si fac colaje din visele lor si le pun pe perete. Cu cat le impartasesti mai mult si cu mai multe persoane, cu atat mai bine. Acest lucru le da viata.

8.    Accepta neprevazutul.- Neprevazutul te face sa vezi lucrurile in contrast si te ajuta sa-ti intaresti dorintele. Daca vrei sa primesti ceea ce iti doresti, trebuie sa primesti si ceea ce nu iti doresti.

Cauta partea buna a lucrurilor si nu fii dezamagit de prezenta neprevazutului. Accepta provocarile, pentru ca ele te fac sa devii ceea ce esti.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

9.    Acorda atentie semnelor pe care ti le trimite universul.- Animale care iti taie calea, numere din trei cifre, lucruri ce cad de pe rafturi. Nu te mai indoi de propria intuitie. Ai incredere. Pana si galaxiile respira si sunt vii. Viata este o conversatie continua daca alegem sa o ascultam.

10.    Identifica modurile in care opui rezistenta abundentei binelui, bunastarii infinite a universului.- Nu mai opune atata rezistenta. Viseaza! Nu baga in seama spiridusii cei rai care te tenteaza ca-ti asculti propriile temeri si neputinte. Sunt doar inventii.

Suntem destinati viselor mari. Cand ne realizam visele si le facem sa devina realitate, acestea capata forma.

Lasa-ti visele libere, educa-te si incurajeaza-te sa ajungi pana la  stele. Poti face mult mai mult decat stii. Nu mai astepta.
Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies