Conceptul de super-aliment(e) – sau “superfoods”, cum este internationalizat – constituie acea gama de…alimente considerate a fi consistente din punct de vedere nutritiv si, deci, benefice pentru sanatatea noastra.
In mod generalist vorbind, se considera ca aceste super-alimente sunt bogate intr-o sursa specifica de nutrienti.
Acestia pot fi antioxidanti (recunoscuti pentru combaterea cancerului), grasimi bune (presupuse a combate bolile cardiace), fibre (previn diabetul si problemele digestive) sau fitochimicale (acele chimicale din plante responsabile pentru mirosuri si culori accentuate, care pot avea impact pozitiv asupra sanatatii).Totusi, trebuie retinut faptul ca studiile – tot mai numeroase – in domeniu, continua sa identifice tot mai multe astfel de alimente-minune si, de aceea, astfel de “liste” de superfoods sunt puternic subiective.Chiar si asa, eu va propun o lista de 10 alimente probate de mine si de clientii mei si pe care va incurajez sa le introduceti in dieta zilnica.
1. Fasolea neagra. O ceasca de fasole neagra asigura o cantatite incredibila de 15g de proteina si nu contine grasimi saturate pe care le regasim in alte surse de proteina, cum ar fi carnea rosie.
2. Ovazul. Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, astfel ca o portie de astfel de cereale iti asigura senzatia de satietate pe termen lung. O jumatate de ceasca asigura 4,6g de carbohidrati buni – aceia care activeaza metabolismul, ajutand astfel la arderea grasimilor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste continuarea materialului pe blogul lui Armando- www.armandolungu.ro