10 urmări ale travaliului indus medical

10 urmări ale travaliului indus medical
10 urmări ale travaliului indus medical

Se poate întâmpla uneori ca data probabilă a nașterii să treacă fără ca să simțiți măcar o contracție, mai ales la prima sarcină.

Se poate întâmpla uneori ca data probabilă a nașterii să treacă fără ca să simțiți măcar o contracție, mai ales la prima sarcină.

Cu trecerea timpului femeia gravidă devine din ce în ce mai nerăbdătoare și mai anxioasă și se întreabă dacă va naște vreodată. Sarcinile care depășesc 40 de săptămâni pot fi o adevărată provocare: gravida se simte mare și umflată, nu mai are energie, are dureri la picioare și la spate, se simte mai mult decât pregătită să primească noul membru al familiei și totuși încă nu naște.

Așteptarea este îngrozitoare pentru viitoarea mamă. În acest punct este posibil ca medicii să recomande inducerea travaliului. Inducerea travaliului constă în proceduri pe care medicii o folosesc pentru a stimula travaliul cu medicamente și prin diverse tehnici medicale. Inducerea travaliului nu este o metodă lipsită de riscuri, în unele cazuri duce la necesitatea cezarianei dacă evoluția contracțiilor induse medicamentos nu este normală.

La nașterea naturală intensitatea contracțiilor este treptat, astfel organismul este obișnuit cu durerea, iar în cazul nașterii induse durerile sunt mai mari.

În cazul travaliului indus medical nașterea se desfășoară mai rapid decât la nașterea pe cale naturală.

Citeste si: Andreea Bălan a suferit o complicație mortală în 90% dintre cazuri. Resuscitarea artistei a durat un minut

Efecte asupra copilului

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Copii care se nasc pe cale naturală traversând canalul nașterii sunt pregătiți pentru viața extrauterină. Dacă un copil este scos brusc din mediul în care a fost obișnuit, fără să se acomodeze parcurgând toate etapele va fi traumatizat. În practica zilnică sunt exemple de copii cu temeri, fobii sau cu traume aparent nejustificate, dar care au trecut printr-o naștere traumatizantă iar încrederea lor în propriile forțe și în lumea înconjurătoare a fost zdruncinată înainte să se formeze.

Complicațiile anesteziei epidurale

Cele mai importante complicații la mamă sunt: amețeli, grețuri, cefalee, scăderea tensiunii arteriale. Chiar dacă sunt extrem de rare aceste complicații ele se pot întâmpla. Un posibil efect secundar al anesteziei epidurale aste apariția unui blocaj care produce dificultăți de alăptare la copil. Un alt aspect important este că bebelușii pot deveni letargici și ar putea întâmpina dificultăți când se angajează în canalul nașterii.

Medicamentele utilizate în timpul anesteziei epidurale provoacă depresie respiratorie și scad frecvența cardiacă la nou-născuți.

Efectele secundare ale medicamentelor administrate pentru durere în timpul nașterii pot produce scăderea tensiunii arteriale la mamă, amețeli, grețuri sau detresă respiratorie la copil. Este bine de știut că aceste substanțe medicamentoase sunt transferate prin placentă de la mamă la copil afectând organismul bebelușului.

Îndepărtarea membranelor poate fi puțin dureroasă sau neplăcută, deși de obicei procedura nu durează mai mult de câteva minute.

Citeste si: Andreea Bălan, primul interviu de pe patul de spital. Ce mesaj transmite arista

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ruperea artificială a membranelor poate fi mai neplăcută, se poate simți o presiune urmată de o undă de căldură sau un șuvoi de lichid. În cazul în care medicul rupe sacul amniotic iar travaliul nu începe, în următoarele 24-48 de ore este necesară o altă metodă de inducere a travaliului datorită riscului de infecție.

Când sunt administrate prostanglandine sau oxitocina există riscul contracțiilor anormale. În aceste cazuri medicul recomandă scăderea dozei de oxitocină. Când sunt folosite aceste medicamente există riscul de ruptură uterină, sau dezlipirea placentei ceea ce se întâmplă foarte rar. Alte complicații asociate cu administrarea de oxitocină sunt hipotensiunea arterială și scăderea nivelului de sodiu din sânge.

După operația cezariană perioda de recuperare este mult mai lungă, de obicei în jur de 2 săptămâni față de cazurile în care nașterea decurge pe cale naturală. Este foarte importantă îngrijirea plăgii operatorii până la vindecare pentru evitarea infecțiilor postpartum și a altor complicații.

            Trebuie să știți că inducerea travaliului nu este lipsită de riscuri. Unele gravide solicită inducerea travaliului din comfort, dar ar trebui să cântărească foarte bine riscurile pe care aceste proceduri le presupun. Dacă organismul nu este pregătit, inducerea travaliului poate eșua și după câteva ore sau zile de încercări poate fi necesară o operație de cezariană.

Sursa: bebee.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

6 decizii pe care trebuie sa le iei inainte de a naste si pe care nu vrei sa le regreti

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies