Fiecare dintre noi ne dorim să avem un aspect cât mai armonios, cu o piele care să arate cât mai tânără. Din nefericire, colagenul începe să se reducă odată cu vârsta. Totuși, putem stimula producția de colagen atât pe exterior, cât și pe interior.
Colagenul este responsabil de formarea celulară, elasticitatea pielii, dar și de puterea mușchilor și a oaselor. Alimentația joacă un rol foarte important în luminozitatea și armonia tenului, de aceea trebuie să fim foarte atenți la aceasta.
Află din rândurile de mai jos care sunt cele 11 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a stimula producția de colagen, astfel încât aspectul pielii tale să fie întinerit.
Pui
Sursele animale oferă un bun aport de colagen. Puiul este o proteină esențială, fiind bogată în amino-acizi. De asemenea, acesta ajută stimularea de colagen, dar și sănătatea oaselor
Carne de vită
Pe cât de gustoasă este, pe atât de multe beneficii are. Această carne este o sursă extraordinară de proteină, fier, vitamina B și zinc.
Pește
O mulțime de vitamine din comerț sunt produse din pește, deoarece acesta este o sursă extrem de eficientă de colagen și alte vitamine. Consumul de pește îți va oferi omega-3, proteină, seleniu și alți acizi sănătoși. Peștii care sunt cei mai eficienți pentru a avea o piele tânără sunt: somon, ton, macrou sardine și peștele de hering.
Fasole
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Se știe că fasolea este o sursă foarte bună de proteină, de aceea se introduce destul de des în alimentația vegetarienilor. De asemenea, această legumă este bogată în fibre, vitamina B și colagen. Din fericire, fasolea poate fi consumată sub diverse forme, în mai multe tipuri de preparate.
Ouă
Ouăle sunt o sursă foarte bună de proteină, bogate în amino-acizi ce contribuie la producția de colagen. Pentru un boost incredibil de colagen, este recomandat să consumi ouă în combinație cu legume
Lactate
Pe lângă beneficiul colagenului, lactatele oferă o mulțime de nutrienți precum vitamina A și calciu. Aceștia sunt foarte buni pentru sănătatea corpului tău
Zeama de la oasele fierte
Aceasta se prepară prin fierberea oaselor alături de oțet și câteva legume. Poți lăsa amestecul la fiert până la 12 ore, pentru a te bucura din plin de beneficiile nutriționale. Această supă este extrem de gustoasă și te va ajuta în menținerea unei alimentații sănătoase.
Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt adorate de multe persoane, fiind consumate sub diverse forme, fie că vorbim de smoothie, în ovăz sau chiar sub forma lor naturală. De asemenea, fructele de pădure sunt o sursă esențială de fosfor, potasiu și magneziu.
Stridii
Deși nu sunt atât de populare la noi în țară, stridiile ar trebui să fie introduse în alimentația oricui.
Chiar dacă este mai costisitor să mănânci stridii, le poți cumpăra congelate, deoarece ajută la stimularea producerii de colagen.Citrice
Citricele sunt bogate în vitamina C, fie că vorbim de lămâie, portocale, gref, sau lime. Chiar dacă acestea nu conțin colagen, este important de știut că acesta se dezvoltă doar dacă organismul are destulă vitamina C în corp. Beneficiul acestora este faptul că le poți consuma în mod natural, sub formă de snack, dar și sub formă de sucuri, în diverse combinații delicioase.
Năut
La fel precum fasolea, năutul este o legumă ce conține proteină, vitamina C și zinc, elemente esențiale în stimularea producției de colagen în corp. Cel mai popular mod de consum al năutului este sub formă de humus, însă se poate consuma cu ușurință și sub formă de snack, supă sau în salate. Mai mult, năutul este bogat în vitamine și minerale.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.