Vezi care sunt beneficiile consumului de migdale și cum te pot ajuta acestea în prevenirea anumitor probleme de sănătate.
Migdalele sunt adevărate cufere de comori atunci când vine vorba de nutrienți precum vitamina E, zinc, potasiu și acizi grași. Acestea vă pot stimula memoria, pot menține o vedere bună, poți stimula sistemul imunitar și chiar vă ajuta la îmbunătățirea digestiei. Acestea sunt și o sursă potrivită pentru energie, așa că iată de ce ar trebui să începi să consumi migdale.
Aport de nutrienți
Citește și: Cura cu gelatina alimentară. Alungă durerile de articulații și de spate
Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei
Migdalele pot fi o gustare grozavă, fiind bogate în nutrienti, cu conținut scăzut de carbohidrați și cu energie ridicată. Ele sunt, de asemenea, rezerve de minerale și vitamine, cum ar fi fosfor, cupru, fier, zinc, mangan, vitamina D, vitamina E și mulți fitonutrienti. Migdalele pot fi introduse în diferite gustări sau pot fi mâncate chiar și așa, bucurându-vă de energia pe care v-o oferă.
Ajută la calmarea, tonifierea și întinderea pielii
Cu siguranță nu știai acest lucru, însă migdalele sunt bogate în uleiuri și vitamina E, iar aceste grăsimi saturate funcționează ca un balsam excelent pentru piele. Acesta este și motivul pentru care, de multe ori, sunt folosite și în medicină, în diferite uleiul pentru a trata problemele pielii uscate. Uleiul de migdale poate fi tratat pentru afecțiunile pielii uscate, cum ar fi psoriazisul și eczemele.
Tot uleiul de migdale este un uimitor agent de curățare. Uleiul de migdale sau migdalele consumate vă pot trata pielea uscată, cicatricile și ridurile.Stimulează creșterea părului
Dacă nu știai acest lucru, te va bucura cu siguranță, așa că trebuie să afli că amigdalele ajută împotriva căderii părului. Stilul de viață, poluarea, dezechilibru hormonal, malnutriția și chiar supranutriția pot duce uneori la căderea excesivă a firelor de păr, iar pe lângă tratamentele medicamentoase, masajul cu ulei este o opțiune clasică, ce vă poate ajuta să scăpați de această problemă.
Migdalele, fiind bogate în vitamina E, conțin un ulei care se absoarbe imediat în scalp și ajută la buna rezistență a podoabei capilare.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ajută la stimularea memoriei
Migdalele ajută și la stimularea memoriei, fiind bogate în acid folic, acizi grași și polifeno.
Ajută la pierderea în greutate
Încă o veste bună pentru cei care vor să piardă în greutate. Migdalele induc un sentiment de sațietate atunci când sunt mâncate, fiind digerate mai greu.
Ajută la creșterea nivelului de colesterolului bun (HDL)
Consumul de migdale s-a dovedit a reduce colesterolul rău. Migdalele sunt surse bune de grăsimi mononesaturate care reglează nivelul colesterolului din sânge, mai ales pentru persoanele cu diabet zaharat și colesterol ridicat.
Consumul de migdale ca parte a vieții obișnuite poate ajuta la creșterea colesterolului bun și la o circulație corectă sângelui.Ajută la protecția cardiovasculară
Migdalele conțin fibre bogat e, grăsimi saturate și fitochimicale, iar acest profil reduce riscul bolilor cardiovasculare. S-a fost dovedit, de-a lungul timpului, că 30 g de migdale pe zi ajută în reducerea evenimentelor cardiovasculare nefericite cu până la 28%. Aceste semințe pot, de asemenea, să atenueze inflamația și stresul oxidativ din corpul dumneavoastră.
Îmbunătățește controlul glicemic și diabetul
Mai multe studii au demonstrat că migdalele pot reduce creștere a zahărului din sânge după masă, astfel că acestea ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat. 60 g de migdale pe zi, care conțin magneziu, acizi grași polinesaturati și vitamina E vă pot ajuta să vă mențineți un control asupra vieții dumneavoastră.
Poate induce sațietate și crește energia
Migdalele sar în ajutorul nostru și atunci când avem anumite probleme cu digestia, după fermentarea alimentelor din intestinul gros. Un alt bonus al consumului de migdale este că oferă un sentiment de sațietate, astfel că veți evita mesele haotice și vă oferă energia de care aveți nevoie pentru fiecare zi.
Menține sănătatea ochilor
Migdalele ajută și pentru a obține o vedere perfectă. Mineralele din interiorul acestora au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, iar vitamina C, Vitamina E, zincul, acizii grași omega-3, lucrează asupra stresului oxidativ și inflamației care vă afectează ochii. Consumul de alimente bogate în acești micronutrienti poate preveni pierderea vederii.
Ajută la întărirea oaselor
Odată cu înaintarea în vârstă, apar și anumite probleme ale articulațiilor și oaselor, iar consumul de migdale vă poate ajuta să vă luați aportul de vitamine și minerale de care aveți nevoie pentru o zi. Unii cercetători au arătat că făina de migdale poate inhiba formarea osteoclastelor, fiind bogate în calciu, potrivit pentru activitățile voastre de zi cu zi care vă pot pune în pericol sănătatea oaselor. Migdalele au în compoziție numeroase proprietăți care ajută la o bună funcționare a corpului, așa că puteți cântări o anumită cantitate de care aveți nevoie și să o folosiți drept gustare sau să o introduceți în anumite mese din timpul zilei. Acestea vă ajută la o bună funcționare a corpului și vă oferă energia de care aveți nevoie în fiecare zi, fără să mai fiți nevoit să apelați la medicamente sau la alți stimuli care să vă redea buna dispoziție. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.