11 fapte interesante despre Paște

fapte interesante despre paste
11 fapte interesante despre Paște

Există câteva aspecte interesante legate de marea sărbătoare a Paștelui, pe care puține persoane le cunosc. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre nenumăratele aspecte interesante legate de marea sărbătoare a Paștelui.

 

De ce se numește Paștele „Paște”?

Deși nu este clar de unde a primit numele de Paște, unii susțin că este legat de zeița păgână Eostre, care era venerată de sași înainte de nașterea lui Iisus. Alții susțin că este mai degrabă un derivat al formei mai vechi a cuvântului german „auferstehen”, care înseamnă „Înviere”.

Citește și: Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tradiția și semnificația cadourilor de Paște. De ce oferim cadouri cu ocazia sărbătorii Paștelui

Ce înseamnă Paștele?

Termenul „Paște” se referă la sărbătoarea învierii lui Iisus Hristos. În Biblie se spune că Iisus a murit pe cruce pentru ca noi să murim pentru păcatele noastre și că, la trei zile după ce a fost ucis pe cruce, a înviat din morți, sau din învie.

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

De ce sărbătorim Paștele?

Paștele este sărbătorit pentru că sărbătorim moartea lui Iisus ca pedeapsă pentru păcatele noastre și minunata Sa înviere din mormânt. Sărbătorim Iisus ca Fiul lui Dumnezeu. A învia din morți înseamnă că trăiește și astfel pregătește un loc special în Rai pentru toți cei care îi urmează! Alții pot sărbători prin a se aduna ca familie, respectându-l cu obiceiurile lor și petrecând timpul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Cum se sărbătorește Paștele?

Paștele este sărbătorit într-o varietate de moduri în întreaga lume! Unele biserici sărbătoresc Paștele aprinzând lumânări la miezul nopții în noaptea dinaintea Paștelui. Fac acest lucru pentru a-și aminti cum Iisus a învins întunericul și a continuat să fie lumina lumii.

În plus, bisericile organizează slujbe speciale de Duminica Paștelui. Acestea includ de obicei o slujbă care vorbește despre învierea lui Iisus, o cină de Paște și activități distractive și educaționale. Paștele este adesea sărbătorit acasă prin colorarea ouălor de Paște cu o seară înainte și păstrarea lor ascunse pentru copii pentru a le găsi dimineața. Există, de asemenea, tradiții care includ o vânătoare de ouă sau un joc de aruncare a ouălelor, precum și coșuri pline cu bunătăți de Paște.
Seara devreme, cina este adesea servită în jurul familiei.

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

De ce se schimbă Paștele în fiecare an?

Paștele nu cade în fiecare an la o dată specifică, ci în fiecare duminică, deoarece este ziua în care Iisus a înviat din morți. Datele de anul acesta nu vor avea loc în aceeași duminică ca în anul următor. Paștele nu este întotdeauna în martie, dar uneori este în aprilie.

cand pica pastele 2024
11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Cum stabiliți când este Paștele?

Datorită calendarului lunar, data de Paște este întotdeauna în prima duminică a lunii pline după prima zi de primăvară, care este numită echinocțiul de primăvară. În general, pe 20 martie are loc echinocțiul de primăvară. Cu alte cuvinte, primul va fi o schimbare a sezonului către primăvară, după care va urma o lună plină, iar duminica va fi Paștele! Dacă luna plină cade în echinocțiul de primăvară, Paștele va fi duminica următoare.

În plus, s-ar putea să auziți discuții sau să citiți despre o „lună plină pascală”. „Pascale” vine de la „Paște”, așa că este un alt termen pentru luna plină care are loc înainte de Paște, dar după echinocțiul de primăvară. Veți avea Paște mai devreme, probabil la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, dacă Luna Pascală apare la scurt timp după echinocțiu. Paștele va fi întârziat dacă a fost doar o lună înainte de echinocțiu!

povestea iepurasului de paste
11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Cum a început iepurașul de Paște?

Iisus a murit pe cruce și a revenit la viață, deci Paștele ar trebui să includă vizita unui iepuraș care nici măcar nu depune ouă pentru a oferi ouă și bunătăți. Tradiția de a face iepurași de Paște datează din secolul al XVI-lea. Termeni precum „proaspătă” și „nouă” sunt folosiți pentru a descrie primăvara, care este o perioadă în care speciile se bucură de viață nouă, renaștere și fertilitate. În ceea ce privește zeița primăverii, Eostre, a spus că iepurașul era simbolul ei, deoarece iepurașii nu aveau o rata mare de reproducere. Astfel, iepurașul de Paște reprezintă un nou început. Celălalt argument este că iepurele a fost un simbol comun în bisericile medievale și a fost un personaj folcloric creat pentru „a determina dacă copiii sunt buni sau răi”.

intrebari despre paste
11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De ce este asociat iepurașul de Paște cu Paștele?

Pentru mulți, primăvara este un moment de reînnoire. Începând cu sfârșitul iernii, ne îndreptăm către căldura și atmosfera primăverii. Iepurașii sunt un simbol al sezonului de primăvară. Aproape de echinocțiul de primăvară, Iisus a înviat. Astfel, așa cum natura moare iarna și renaște primăvara, precum și așa cum Iisus a murit pe cruce și a înviat, noi renaștem în Hristos când credem în El.

cum a aparut iepurasul de paste
11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

De ce ascunde iepurașul de Paște ouă?

Se spune că tradiția iepurașului de Paște care ascunde ouăle provine dintr-o tradiție germană care a existat în Pennsylvania în anii 1700. Un iepure numit Osterhase este un simbol al tradiției. În Germania, copiii fac în mod tradițional cuiburi pentru iepurași pentru a lăsa ouă. În America, acest lucru a evoluat pentru ca copiii să se ascundă, iar iepurașul a adus coșuri cu bunătăți în loc de cuiburi.

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Cum vopsești ouăle de Paște cu colorant alimentar?

  • În primul rând, ouăle trebuie fierte bine.
  • Pentru a face vopseaua, adaugă jumătate de cană de apă și fierbeți-o pentru a obține culorile pe care le doriți.
  • După ce ați pus apa fierbinte în fiecare cană, veți obține diferite vopsele colorate.
  • O linguriță de oțet și douăzeci de picături de colorant alimentar trebuie amestecate cu apa fierbinte. Pentru a obține culoarea dorită, repetați acest proces în fiecare ceașcă. Combinați bine.
  • Fiecare ou trebuie înmuiat în culoarea pe care ați dorit-o. Apoi, lăsați-l să stea timp de cinci minute.
  • Pentru a scoate ouăle, puteți folosi o lingură cu fantă sau clești.

11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]

Cum faci un coș de Paște?

Distrează-te și fii creativ, există multe moduri de a face un coș de Paște! Sunt multe lucruri pe care le puteți pune în coșul de Paște, cum ar fi iarba de paste, jeleuri, un iepuraș de ciocolata, bezele, oua de ciocolata, o carte de paste și câteva jucării și activități pe tema primăverii.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

povestea iepurasului de paste
11 fapte interesante despre Paște[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tradiția și semnificația cadourilor de Paște. De ce oferim cadouri cu ocazia sărbătorii Paștelui

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies