11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic. Bucură-te de sănătate cu gust!

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic. Bucură-te de sănătate cu gust!
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic

Dovlecelul poate oferă organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 11 beneficii în ceea ce privește consumul zilnic de dovlecel. 

 

11. Îmbunătățește sănătatea bărbaților 

În primul și în primul rând, odată ce vom începe să consumăm dovlecel în fiecare zi, vom observa că acesta va îmbunătăți considerabil sănătatea bărbaților care au vârsta peste 50 de ani.

Ținând cont de faptul că aceștia se confruntă deseori cu dificultăți în ceea ce privește funcțiile urinare și nu numai, ceea ce are legătură cu sănătatea glandei, odată ce vor integra în alimentație dovleceii, aceștia sunt cei care conțin fitonutrienți, care ajută la combaterea creșterii prostatei, iar dacă aceștia se vor consuma și cu tot cu coajă, îi vor ține departe și de alte boli, printre care se află și cancerul.
Dovleceii sunt cei care conțin cea mai mare concentrație de antioxidanți, carotenoizi, aceștia fiind cei care opresc creșterea celulelor canceroase. În plus, tot dovlecelul este și cel bogat în vitamina C, reducând astfel daunele oxidative ale ADN-ului, iar totodată neutralizând și radicalii liberi. 

Citește și: Cele mai periculoase 10 alimente pentru pancreas. Pot pune în pericol sănătatea acestei glande vitale

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Minunea nutrițională. 12 cele mai bune alimente bogate în magneziu

10. Ajută la scăderea în greutate 

Odată ce vom include în alimentația noastră dovleceii din ce în ce mai des, aceștia ne vor ajuta și la scăderea în greutate. Pe lângă faptul că, în cazul în care ne dorim să slăbim, aceștia sunt cei care ne vor ajuta să ne menținem greutatea dorită, totuși, în ceea ce privește persoanele care își doresc totuși să piardă în greutate, în momentul în care vor include în

fiecare zi dovlecelul în alimentația pe care o dețin, vor observa că ușor ușor, dovlecelul le va ajuta să piardă și în greutate. Se recomandă chiar dovleceii să fie folosiți în locul tăițeilor, există nenumărate rețete absolut delicioase, condimentate și chiar la care puteți adăuga și diverse sosuri pentru a pregătit diverse rețete absolut delicioase, însă cel mai important sănătoase. De asemenea, dovleceii au un conținut scăzut de calorii, însă totodată oferă suficiente fibre alimentare, care conțin totodată și multe minerale, benefice pentru organismul nostru.
În plus, dovleceii au și un indice glicemic scăzut, cu alte cuvinte, nu sunt foarte dulci, și nu va contribui la procesul de îngrășare. 

beneficii dovlecel
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

9. Dovlecelul poate ține departe guta

În plus, pe lângă cele 2 beneficii enumerate anterior, se pare că odată ce veți consuma din ce în ce mai des dovlecel, acesta vă poate ține departe și de gută.

Astfel, așa cum am menționat și anterior, dovleceii dețin în compoziția lor un conținut ridicat de vitamina c, iar guta este cauzată de supraproducția organismului de acid uric, care în cele din urmă provoacă articulații dureroase, în special în zona degetului mare de la picior, prin intermediul acestei vitamine, se reduce substanțial riscul apariției de gută. 

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

8. Beneficii pentru inimă 

Pe lângă faptul că, introdus din ce în ce mai des în alimentația noastră, dovlecelul este cel care ne poate ține departe de gută, acesta ne aduce beneficii și pentru sănătatea inimii. Cu alte cuvinte, dovleceii sunt susținătorii inimii, îmbunătățind condițiile cardiovasculare și reducând totodată hipertensiunea arterială, în special atunci când vine vorba despre menținerea unui echilibru constant de carbohidrați esențiali. În plus, dat fiind faptul că dovleceii dețin un conținut ridicat de fibre, va exista un risc mult mai scăzut în ceea ce privește apariția diverselor boli de inimă, precum hipertensiunea arterială, dar și accident vascular cerebral. Chiar și scăderea sângelui este influențată în bine în acest sens, datorită potasiului existent în dovlecei. În ceea ce privește persoanele care suferă de diabet, și acestea primesc beneficii în ceea ce privește alimentația care conține dovlecei, dat fiind faptul că aceștia dețin și vitamina B în compoziția lor, care atenuează insuficiența cardiacă, în special la persoane care au diabet. 

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

7. Iți îmbunătățește vederea

În ciuda faptului că nenumărate persoane știu faptul că morcovii sunt cei care ajută în special vederea, chiar și dovlecelul se află pe această listă. Datorită faptului că dovleceii conțin vitamina a din plin, aceștia ajută la susținerea vederii, protejând în cele din urmă țesuturile oculare, în special de razele ultraviolete dăunătoare, motiv pentru care cresc totodată și durata de viață a ochilor. În plus, datorită vitaminei a, se reduce totodată și uscăciunea ochilor, dar și șansele de a apărea orbire nocturnă. Ne putem baza și pe luteină, care se găsește în dovlecei, aceasta promovând vederea excelentă. 

beneficii consum dovlecel
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

6. Dovlecelul este excelent și pentru pielea ta

Pe lângă toate aceste beneficii, odată consumat din ce în ce mai des, dovlecelul aduce beneficii și în ceea ce privește pielea. Dat fiind faptul că dovlecelul conține o cantitate foarte mare de apă, aceasta ajută la eliminarea toxinelor din piele. În plus, și antioxidanții sunt foarte importanți în ceea ce privește prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, reducând inflamația și asigurând pielea de o hidratare constantă. Astfel, acesta este un alt motiv în plus pentru care ar trebui să consumați din ce în ce mai des dovlecei, blocând totodată și efectele dăunătoare ale soarelui asupra pielii sus. 

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

5. Te scapă de problemele digestive

Dovlecelul este cel care, în cazul în care te confrunți cu diverse probleme digestive, de ceva vreme, ar trebui să îl incluzi din ce în ce mai des în alimentație, astfel încât să scapi odată și de aceste probleme digestive. Dovlecelul este cel care îți va oferi echilibrul de care ai nevoie atunci când vine vorba despre facilitatea digestiei tale, iar așa cum am menționat anterior, dat fiind faptul că dovleceii conțin o sursă bogată de apă, apa va acționa ca un agent de înmuiere a scaunului. În plus, tot acesta este cel care va putea reduce și diareea, dar va ajuta și persoanele care suferă de constipație, dat fiind faptul că tot apa este cea care ajută și la mișcările regulate ale mușchilor intestinali, însă cu toate acestea, se recomandă să introduceți în alimentație și un fruct bogat în fibre, pentru a evita balonarea sau gazele. 

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

4. Poate îmbunătăți funcția suprarenală și tiroidiană

Un alt beneficiu al consumului de dovlecei constă și în îmbunătățirea funcției suprarenale și tiroidiene. Astfel, glandele sunt cele care ajută la producerea de hormoni târgul aceștia fiind mesageri chimici care ajută în controlul funcționării eficiente pentru întregul nostru corp. În cele din urmă, glandele suprarenale ajută la reglarea digestiei, a sistemului imunitar, a întregului metabolism, dar și la funcțiile inimii. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

beneficii pentru santaate dovlecel
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

3. Dovlecelul ajută la reglarea zahărului din sânge

Așa cum am menționat anterior, odată ce îl veți include în alimentație din ce în ce mai des, tot dovlecelul este cel care vă va ajuta și în reglarea zahărului din sânge. Cu alte cuvinte, dovlecelul este extrem de benefic în alimentația persoanelor care suferă de diabet sau sunt predispuse la diabet, dat fiind faptul că organismul are nevoie de un hormon numit insulină, pentru a o ajuta să își mențină nivelurile normale de zahăr din sânge. În plus, chiar și fibrele ajută în acest sens, iar de asemenea, acestea ajută și la încetinirea absorbției zahărului. 

dovlecel beneficii
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

2. Întărește oasele slabe

Pe lângă multe alimente care contribuie la acest aspect, chiar și dovleceii îi ajută la întărirea oaselor. Cu alte cuvinte, se confruntă cu oasele slabe, mai exact, datorită nutrienților existenți în dovlecei, dar inclusiv și a vitaminei K, magneziu și acid folic, toate acestea puse împreună ajută la menținerea și întărirea oaselor. În plus, deficiența de magneziu este cea care poate crește riscul de apariție a osteoporozei, însă cu toate acestea, oasele fragile sunt protejate datorită consumului regulat de dovlecei. 

11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

1. Acţionează ca un medicament pentru astm

Nu în ultimul rând, dovlecelul poate acționa și ca un medicament în ceea ce privește persoanele care suferă de astm. Deși puține persoane sunt cele care cunoșteau acest aspect, se pare că, în momentul în care încep să apară simptomele de azi, precum respirație șuierătoare, tuse, constrângere și umflare a căilor respiratorii și nu numai, pe lângă tratamentul și metodele pe care le utilizați în mod normal pentru a scăpa pe moment de anumite probleme, puteți include în alimentația zilnică și consumul de dovlecel pentru că și acesta este extrem de benefic în acest caz. 

de ce trebuie sa incluzi dovlecel in alimentatie
11 motive pentru care ar trebui să mănânci dovlecel zilnic[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Folosește puterea plantelor și revitalizează-ți părul. 5 ceaiuri benefice pentru podoaba capilară

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies