11 obiceiuri de frumusețe pentru un ten sănătos

11 obiceiuri de frumusețe pentru un ten sănătos
11 obiceiuri de frumusețe pentru un ten sănătos

Află din rândurile de mai jos câteva trucuri care te vor ajuta să obții un ten sănătos și luminos!

Fiecare femeie visează la un ten strălucitor, dar, pentru a ajunge la acest rezultat, este important să adopte câteva obiceiuri simple de îngrijire, dar cu efect garantat. Află din rândurile următoare câteva sfaturi importante pentru a avea un ten sănătos!

11 obiceiuri de frumusețe pentru un ten sănătos

Hidratează-te corespunzător

Citește și: Geta Voinea a clarificat câteva mituri legate de îngrijirea părului! "Iți sugerez să faci și alte coafuri naturale, să se usuce natural, să folosești eșarfele!"

Citește și: Cum să controlezi producția de sebum și să ai părul mereu proaspăt. 7 metode simple pentru a scăpa de părul gras

După cum multe doamne și domnișoare știu deja, apa joacă un rol extrem de important atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Aceasta previne apariția ridurilor și a pielii lăsate și, totodată, oferă tenului o luminozitate aparte.

Așadar, este recomandat să se bea aproximativ 2 litri de apă pe zi pentru a menține tenul proaspăt.

Evită să-ți atingi fața cu mâinile

Deși este destul de tentant să îți atingi fața, acest obicei îți face mult rău deoarece te vei confrunta ulterior cu erupții cutanate. Mâinile sunt pline de bacterii, iar acestea se transferă pe față. 

Nu te culca cu machiajul pe față

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Indiferent cât de obosită ești, un pas important în rutina de îngrijire a tenului este să îți îndepărtezi machiajul înainte de culcare. Rămășițele de machiaj obstrucționează porii și duc la apariția coșurilor și a altor probleme ale pielii. Tot ce trebuie să faci este să folosești un demachiant blând sau apă micelară pentru a elimina complet urmele de machiaj și a asigura o curățare profundă a pielii.

Protejează-ți pielea cu protecție solară

Nu mai este un secret faptul că expunerea la razele UV cauzează arsuri solare, îmbătrânire prematură și, în cele mai grave cazuri, cancer de piele. Așadar, utilizează cât mai des posibil o cremă cu protecție solară de minimum SPF 30.

Exfoliază-ți tenul, dar nu în fiecare zi

Cu ajutorul exfolierii scapi de celulele moarte și își cureți porilor. Totuși, este important să nu exagerezi cu acest pas. Exfolierea excesivă îți va provoca iritații și va afecta bariera naturală a pielii. De obicei, este recomandat să exfoliezi pielea de 1-3 ori pe săptămână.

Adoptă o rutină de îngrijire adaptată tipului de ten

După ce ai identificat tipul de ten pe care îl ai, este important să își faci o rutină de îngrijire care să se potrivească nevoilor pielii tale, mai precis, trebuie să acorzi mai multă atenție demachierii, curățării, hidratării

și aplicării unor seruri sau măști de față.

Îngrijește și zona gâtului și a decolteului

Citește și: Cum vor circula trenurile CFR în minivacanța de 1 Mai. Rutele unde trenurile vor fi suplimentate- kanald.ro

Citește și: Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"- stirilekanald.ro

Gâtul și decolteul sunt zone destul de ignorate în rutina de îngrijire. Extinde-ți rutina de îngrijire și asupra acestor zone pentru a nu îmbătrâniri prematur și pentru a menține un aspect uniform al pielii.

Mănâncă sănătos

O dietă bogată în fructe și legume oferă tenului un aspect mult mai strălucitor și sănătos. Pe de altă parte, un consum de prea multe alimente procesate și dulciuri conduce spre erupții cutanate și alte probleme ale pielii.

Dormi suficient

De asemenea, somnul este important pentru regenerarea pielii, iar fără somn vei avea cearcăne și piele obosită. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte pentru a-ți ajuta pielea să se regenereze și să rămână fresh.

Prioritizează-ți sănătatea mentală

Sănătatea mentală are un impact direct asupra sănătății pielii tale, iar stresul va provoca acnee și alte probleme ale pielii. Fă-ți timp pentru a te relaxa și pentru a-ți îngriji mintea, fie prin meditație, citit sau o baie relaxantă.

Schimbă des lenjeria de pat

Lenjeria de pat, în special pernele, acumulează bacterii și uleiuri din piele. Așadar, trebuie să înlocuiești pernele sau schimbă fața de pernă la câteva zile pentru a preveni astfel de probleme.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

5 machiaje simple de primăvară, purtate de Paște

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Carlos Santana s-a prăbușit pe scenă. Chitaristul în vârstă de 77 de ani a fost dus de urgență la spital

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 24 aprilie 2025: Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Report fabulos de peste 13 milioane de lei la Noroc

Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies