11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar
11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar

Află din rândurile de mai jos care semnele că trebuie să mergi cu patrupedul tău la veterinar!

Fiecare stăpân de patruped trebuie să fie atent la comportamentul lor zilnic pentru a putea interveni prompt și a-i duce la veterinar atunci când este nevoie, pentru că orice schimbare în comportamentul câinelui merită investigată. Află din rândurile următoare cum îți dai seama că patrupedul trebuie dus la veterinar!

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar

De obicei, animalele de companie au nevoie de examinări fizice bianuale efectuate de un veterinar, vaccinări preventive și administrarea regulată de antiparazitare.

Dacă stăpânii observă următoarele simptome în comportamentul câinelui, nu trebuie să se panicheze, deoarece mersul la veterinar o măsură de precauție înțeleaptă.

Comportament neobișnuit

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să cureți locurile de dormit ale animalelor de companie, fără să te folosești de produse dăunătoare lor

În cele mai multe cazuri câinii au același comportament, așa că orice schimbare în obiceiurile lor sau o dispoziție proastă ar trebui să ridice semne de întrebare.

Așadar, stăpânii ar trebui să acorde mai multă atenție oricărei schimbări și să discute cu veterinarul dacă observă ceva neobișnuit.

Comportament morocănos sau agresiv

Dacă câinele prietenos începe să mârâie sau să devină agresiv când cineva îl atinge, înseamnă că ceva nu este în regulă deoarece indică durere sau disconfort. Stăpânii pot observa unde exact răspunde mai agresiv la atingere, deoarece poate fi un indiciu al zonei afectate.

Câinele se izolează

Un câine care începe  să stea într-o zonă retrasă și să fie mai puțin social poate suferi de o problemă de sănătate. Așadar, oamenii trebuie să răspundă cu seriozitate izolării din senin a patrupedului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Refuză să mănânce

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce boacănă a făcut câinele Cristinei Șișcanu? Soțului ei i-a stat inima în loc când l-a găsit așa. „Dacă o ia un pic pe arătură?”

De asemenea, și pierderile de apetit pot fi un indicator puternic al problemelor de sănătate. Dacă câinele pasionat de mâncare refuză să mănânce fără o schimbare în dietă, este cazul ca stăpânul să meargă cu acesta la veterinar pentru a descoperi cauza.

Refuză să bea apă

Faptul că acesta începe să refuze apa poate fi la fel de îngrijorător ca și refuzul de a mânca, deoarece deshidratarea poate apărea rapid și poate fi periculoasă. Pentru ca oamenii să verifice dacă câinii sunt deshidratați trebuie să prindă ușor pielea de pe spatele gâtului câinelui, iar aceasta ar trebui să revină rapid. Dacă acest lucru nu se întâmplă, câinele este deshidratat și are nevoie de atenție veterinară imediată.

Tușesc frecvent

Mai mult decât atât, o tuse ocazională nu este alarmantă, dar o tuse persistentă poate semnala infecții sau probleme cardiace, astfel că trebuie evaluată de un veterinar.

Au ochii „umezi”

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Alergiile sau alte condiții de sănătate pot cauza lăcrimarea excesivă a ochilor patrupezilor. Astfel, dacă câinele are ochii umezi sau zgârie și linge constant, ar putea fi un semn de alergie sau altă problemă de sănătate.

Blana lor își pierde strălucirea

Blana câinelui poate fi un semn al stării generale de sănătate, astfel că o blană lipsită de strălucire sau petele de chelie pot indica probleme subiacente.

Se scarpină mai des

Toți câinii se scarpină din când în când, însă scărpinatul excesiv poate semnala alergii sau alte probleme. De asemenea, în cazul în care câinii se concentrează pe zona gurii, ar putea indica probleme dentare.

Sunt apatici sau nu vor să se ridice

11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un câine care evită mișcarea sau pare somnoros poate suferi de durere.

Beau apă în exces

Consumul excesiv de apă poate fi un semn de probleme serioase, cum ar fi deshidratarea sau afecțiuni ale rinichilor. Așadar, dacă câinele bea multă apă, acesta poate fi un semn de deshidratare, boală renală sau alte probleme grave.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Când și unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies