Află din rândurile de mai jos care semnele că trebuie să mergi cu patrupedul tău la veterinar!
Fiecare stăpân de patruped trebuie să fie atent la comportamentul lor zilnic pentru a putea interveni prompt și a-i duce la veterinar atunci când este nevoie, pentru că orice schimbare în comportamentul câinelui merită investigată. Află din rândurile următoare cum îți dai seama că patrupedul trebuie dus la veterinar!
11 semne că ar trebui să-ți duci cățelul la veterinar
De obicei, animalele de companie au nevoie de examinări fizice bianuale efectuate de un veterinar, vaccinări preventive și administrarea regulată de antiparazitare.
Comportament neobișnuit
Citește și: Cum să cureți locurile de dormit ale animalelor de companie, fără să te folosești de produse dăunătoare lor
În cele mai multe cazuri câinii au același comportament, așa că orice schimbare în obiceiurile lor sau o dispoziție proastă ar trebui să ridice semne de întrebare.
Comportament morocănos sau agresiv
Dacă câinele prietenos începe să mârâie sau să devină agresiv când cineva îl atinge, înseamnă că ceva nu este în regulă deoarece indică durere sau disconfort. Stăpânii pot observa unde exact răspunde mai agresiv la atingere, deoarece poate fi un indiciu al zonei afectate.
Câinele se izolează
Un câine care începe să stea într-o zonă retrasă și să fie mai puțin social poate suferi de o problemă de sănătate. Așadar, oamenii trebuie să răspundă cu seriozitate izolării din senin a patrupedului.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Refuză să mănânce
De asemenea, și pierderile de apetit pot fi un indicator puternic al problemelor de sănătate. Dacă câinele pasionat de mâncare refuză să mănânce fără o schimbare în dietă, este cazul ca stăpânul să meargă cu acesta la veterinar pentru a descoperi cauza.
Refuză să bea apă
Faptul că acesta începe să refuze apa poate fi la fel de îngrijorător ca și refuzul de a mânca, deoarece deshidratarea poate apărea rapid și poate fi periculoasă. Pentru ca oamenii să verifice dacă câinii sunt deshidratați trebuie să prindă ușor pielea de pe spatele gâtului câinelui, iar aceasta ar trebui să revină rapid. Dacă acest lucru nu se întâmplă, câinele este deshidratat și are nevoie de atenție veterinară imediată.
Tușesc frecvent
Mai mult decât atât, o tuse ocazională nu este alarmantă, dar o tuse persistentă poate semnala infecții sau probleme cardiace, astfel că trebuie evaluată de un veterinar.
Au ochii „umezi”
Alergiile sau alte condiții de sănătate pot cauza lăcrimarea excesivă a ochilor patrupezilor. Astfel, dacă câinele are ochii umezi sau zgârie și linge constant, ar putea fi un semn de alergie sau altă problemă de sănătate.
Blana lor își pierde strălucirea
Blana câinelui poate fi un semn al stării generale de sănătate, astfel că o blană lipsită de strălucire sau petele de chelie pot indica probleme subiacente.
Se scarpină mai des
Toți câinii se scarpină din când în când, însă scărpinatul excesiv poate semnala alergii sau alte probleme. De asemenea, în cazul în care câinii se concentrează pe zona gurii, ar putea indica probleme dentare.
Sunt apatici sau nu vor să se ridice
De asemenea, un câine care evită mișcarea sau pare somnoros poate suferi de durere.
Beau apă în exces
Consumul excesiv de apă poate fi un semn de probleme serioase, cum ar fi deshidratarea sau afecțiuni ale rinichilor. Așadar, dacă câinele bea multă apă, acesta poate fi un semn de deshidratare, boală renală sau alte probleme grave.