12 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

12 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate
12 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

12 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

Ceaiul verde este o planta medicinala recunoscuta pentru puternicele efecte terapeutice pe care le are pentru organism. Medicii si cercetatorii nu inceteaza, nici la ora actuala, sa descopere noi beneficii ale acestei plante asupra sanatatii. Ultimele cercetari in domeniu au evidentiat faptul ca ceaiul verde joaca un rol esential in prevenirea cancerului de san sau Alzheimer-ului. Descopera si alte beneficii ale acestei plante, care merita din plin sa faca parte dintre bauturile pe care le savurezi zilnic!

Combate cancerul de san

Ceaiul verde este unul dintre cei mai puternici combatanti ai mai multor tipuri de cancer. Insa abia recent, cercetatorii au demonstrat ca are puterea de a preveni si aparitia cancerului de san, datorita faptului ca schimba modul in care organismul metabolizeaza estrogenul, un hormon implicat in declansarea bolii.   

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Previne dementa sau Alzheimer-ul

Ceaiul verde are puterea de a combate distrugerea celulelor din creier care determina dementa sau Alzheimer-ul. Potrivit specialistilor, ceaiul verde contine o substanta numita epigallocatechin gallate (EGCG), care impiedica atasarea beta-amyloid-ului (o componenta a proteinelor) de celulele creierului, actiune implicata in aparitia Alzheimer-ului.   

Ajuta la slabit

Ceaiul verde este un ajutor de nadejde in dietele de slabit.

Are rolul de a accelera metabolismul lenes. Polifenolii care se gasesc in compozitia plantei ajuta la intensificarea nivelului de oxidare a grasimii si a ratei prin care organismul transforma alimentele in calorii.

Citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Scapă de un kilogram pe zi fără să te înfometezi cu DIETA INDIANĂ. Topeşte imediat grăsimea de pe abdomen!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies