12 beneficii ale fructului avocado! Uite de ce e bine sa il consumi zilnic

12 beneficii ale fructului avocado! Uite de ce e bine sa il consumi zilnic
12 beneficii ale fructului avocado! Uite de ce e bine sa il consumi zilnic

Pentru cine nu stia, avocado este un fruct din care poti face o gramada de feluri de mancare, de la mic dejun, la salate, cine si deserturi delicioase. Daca nu il consumi, noi iti aratam 12 beneficii ale lui care sa te determine sa il mananci.

1. Este hranitor, cu vitamine si uleiuri benefice origanismului, dar si pielii. 100 gr de avocado contin
Vitamina K: 26% din doza zilnica recomandata
Folate: 20% din doza zilnica recomandata
Vitamina C: din doza zilnica recomandata
Potassium: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B5: 14% din doza zilnica recomandata
Vitamina B6: 13% din doza zilnica recomandata
Vitamina E: 10% din doza zilnica recomandata
Cantitati mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, B1 (tiamina), B2 (riboflavina) si B3 (niacina).



Contin 160 de calorii, 2 gr de proteine, 15 gr de grasimi sanatoase, 9 gr de carbohidrati din care 7 sunt fibre. Nu
contine colesterol, sodiu si grasimi saturate.

2. Avocado contine mai mult potasiu decat o banana. 100 gr contin 14% din doza zilnica recomandata fata de 10% cat are o banana. Potasiu reduce tensiunea arteriala.

3. Contine multi acizi grasi monosaturati.
77% din caloriile fructului constau in grasimi si anume acid oleic, acelasi care se regaseste in uleiul de masline. Acidul reduce inflamatiile si combate cancerul. Uleiul de avocado este bun la gatit deoarece rezista la temperaturi mari.

4. E plin de fibre. Ajuta la slabit, reduce zaharul din sange si combate multe boli. 100 gr de avocado contin 7 gr de fibre adica 27% din doza zilnica recomandata.
25% din fibrele din avocado sunt solubile si 75% sunt insolubile.

5. Consumul fructului scade colesterolul si nivelul trigliceridelor. Pe langa asta, avocado creste nivelul colesterolului bun.

6. Oamenii care il consuma sunt mai sanatosi. Analizele au aratat ca acestia au nutrienti mai multi in organism, sunt mai slabi si nu au burta.

7. Grasimea din avocado te ajuta sa asimilezi nutrienti din alte plante.
Degeaba mananci sanatos daca nutrientii nu sunt asimilati de organism. Multi nutrienti au nevoie de grasime pentru a functiona corespunzator si avocado te ajuta la asta. Vitaminele A, D, E, K si antioxidantii au nevoie de grasime. Uleiul de avocado e indicat in salate.

8. Avocado contine antioxidanti care protejeaza ochii. Fructul are Luteina si Zeaxanthina care sunt benefice ochilor, reducand cataracta si alte probleme de vedere.

9.
Poate preveni cancerul si reduce efectele chimioterapiei la nivelul lymphocitelor. Inhiba cresterea celulelor canceroase la prostata.

10. Amelioreaza artrita. Extracte din acest fruct si uleiul de soia reduc considerabil artrita din oase cunoscuta ca
osteoporoza.

11. Avocado te ajuta sa slabesti. Datorita faptului ca este un fruct satios, tine foamea la distanta daca il consumi intreg intr-o zi sau chiar macar jumatate.

12.
E delicios si bun in dieta. Poti face orice fel de mancare si il poti servi crud, fiert sau la cuptor. Avocado poate fi servit la micul dejun, pranz sau cina, ca sos sau de sine statator. Daca e mai copt, mai moale, poti face un smoothie din el.

Sursa: inspireamaze.com

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies