12 lucruri pe care trebuie sa le inveti si sa le accepti despre dragoste daca vrei o relatie

12 lucruri pe care trebuie sa le inveti si sa le accepti despre dragoste daca vrei o relatie
12 lucruri pe care trebuie sa le inveti si sa le accepti despre dragoste daca vrei o relatie

Iubirea este un lucru pe care ni-l dorim cu totii, dar nu trebuie sa ne focusam doar in a fi cu cel iubit. Pentru a avea o relatie de lunga durata, trebuie sa accepti cateva lucruri.

1. Invata sa ii dai celelilalte persoane libertate. Frica si anxietatea de a nu fi inselata sau parasita te impiedica sa mai ai iubire si intelegere pentru relatia ta. Jumatatea ta se va simti sufocata si te va respinge, moment in care tu te vei agata mai rau de ea. Ruptura este inevitabila in acest caz. Libertatea este necesara pentru ca relatia sa creasca, sa apara incredere si dor. Cu cat o acorzi mai mult, cu atat cel de langa tine se va simti inteles, iubit si pretuit.



2. Fii cea mai buna varianta a ta. Nu te schimba ca sa ii fi pe plac iubitului, nu incerca sa ii urmezi visele si pasiunile orbeste. O sa uiti ca el s-a indragostit de TINE si de cum esti tu, nu cum e el si ce isi doreste.

3. Invata sa te iubesti. Ai nevoie de incredere in tine ca sa poti sa te iubesti, ca sa poti excela si sa cresti.
Cand ai incredere in tine, alegerile le faci din dragoste si bunatate, nu din frica, vina si anxietate. Astea trei te duc la despartire. Primul pas spre a te iubi este sa accepti ca nu o sa fi niciodata perfecta si sa iti accepti fizicul asa cum e. Renunta la frici si la trecut, elibereaza-ti sufletul de greutati si primeste cu bratele deschise prezentul si viitorul.

4. Invata sa ai incredere fara obligatii.
Dupa o relatie esuata, e mai greu sa ai incredere in alti oameni. Nu pune conditii ca sa ai incredere intr-un om, incearca sa o faci fara compromis de genul "Te cred unde esti daca imi arati." Daca iti creezi o problema imaginara, o sa o transformi pana la urma in realitate.

5. Invata cum sa fi vulnerabila. Da, iti este frica sa fi ranita, dar nu ai cum sa eviti acest lucru.
Faptul ca te inchizi in tine nu este o solutie. Nu o sa te simti in siguranta, fericita sau multumita. Nu mai simti emotii si practic asta este scopul fiecarui om in viata. Pune-ti sufletul la bataie, chiar daca sunt sanse sa fie ranit iar. Invata sa arati cand esti fericita sau trista, invata sa ai libertate emotionala.

6. Intelege ca este o diferenta intre barbati si femei.
Adica o femeie va iubi mereu mai mult decat un barbat, va avea intotdeauna nevoie sa stea cu el mai mult ca el si tot asa. Barbatii sunt mai libertini, pretuiesc mai mult timpul petrecut cu prietenii decat cu iubitele. Ei au nevoie de timp pentru ei si nu vor sfaturi constant, nu il cicali pentru ca se va satura rapid de tine. Nu il presa sa vorbeasca tot timpul cu tine, daca tace nu inseamna ca e suparat pe tine.
Cineva spune ca relatia perfecta o recunosti in momentul in care tacerea dintre tine si partenerul tau pare normala, si nu stanjenitoare ca la o intalnire.

7. Invata sa respecti oamenii. Daca pe tine te respecti, cu obiceiurile, ritualurile si chichitele tale, asa ii poti respecta si pe altii pentru tabieturile lor. Trebuie sa inveti ca si altii au un program propriu pe care vor sa il respecte cum o faci si tu si nu vor sa fie obligati sa il modifice doar pentru ca ai tu mofturi.


8. Invata sa te respecti pe tine. Nu lasa oamenii sa isi bata joc de tine, chiar daca ii iubesti. Ei nu se vor schimba niciodata, dar poti sa ii respecti mai putin sau chiar sa ii elimini din viata ta. Respectul de sine trebuie sa elimine lucrurile negative din viata ta, chiar daca e vorba de iubitul tau care nu se poarta frumos cu tine.

9. Invata sa fi un sprijin si sa fi sprijinita. Ofera ce ai tu oamenilor pentru ca ei sa iti ofere inapoi. Invata sa ajuti fara sa ceri ajutor inapoi, fa in asa fel incat lucrurile sa vina natural cu prietenii sau iubitul tau, nu sa pari ca faci serviciu contra serviciu.

10. Invata sa iti diversifici interesele si relatiile. Nu renunta la familie sau la prieteni cand ai un iubit, indiferent cat de mult il iubesti. Incearca cateva din hobbyurile iubitului tau ca sa ii arati ca tii la el, incearca sa iti faci alti prieteni si alte pasiuni. Incearca sa nu depinzi de el ca sa iesi din casa si sa ai o viata sociala.

11. Incearca sa fi romantica daca nu esti deja. Chiar daca nu iti plac lucrurile astea, gen lumanari, flori si vin in pahare cu picior, e timpul sa le faci si pe astea pentru a iti dezvolta latura romantica pe care iubitul tau o cauta. Ai nevoie de astfel de momente in relatia ta.

12. Renunta la frica. Orice decizie pe care o iei in aceasta stare, va esua. Cand emani frica, oamenii tind sa se indeparteze de tine si tu sa emani emotiile gresite. E greu sa faci asta, dar trebuie sa renunti la frica ta daca vrei sa traiesti. Asta este cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o inveti pentru ca relatia ta sa dureze ani si ani si ani...

Sursa: elitedaily.com

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies