12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație

cum poti renunta la posesivitate
12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație

Posesivitatea își poate face simțită prezența în unele relații. Insă știați cum o puteți îndepărta?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți renunța la posesivitatea resimțită într-o relație.

 

12 moduri de a nu mai fi posesiv

Lăsați trecutul în urmă

Un prim aspect de luat în calcul și de pus în aplicare în momentul în care resimțiți posesivitatea în relația pe care o aveți este reprezentat de faptul că ar trebui să lăsați orice urmă de trecut în urmă.

Indiferent de faptul că ați trecut printr-o infidelitate sau printre alte astfel de aspecte în relația anterioară, cu siguranță nu ar trebui să aduceți aceste aspecte în relația pe care o aveți în prezent. Partenerul din prezent nu este deloc cel din trecut și amândoi meritați un început nou, cu încredere, în care să vă simțiți în largul vostru.

Citește și: 10 lucruri de făcut pentru a-ți consolida relația

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să faci prima mișcare în privința unui bărbat

Trăiește-ți propria viață

Indiferent de faptul că sunteți într-o relație de lungă durată sau de scurtă durată, nu trebuie să uitați să vă trăiți și propria viață în afara relației. Cu siguranță aveți câteva activități preferate pe care obișnuiați să le faceți înainte de a intra într-o relație, activități care ar trebui să continue chiar dacă aveți un angajament față de partener și vă aflați într-o relație, fiind foarte important să petreceți timp împreună, dar

în egală măsură și separat, astfel încât când vă întâlniți, să împărtășesc diverse idei și opinii.

cum poti combate posesivitatea
12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Încearcă să lași aspectele legate de posesivitate deoparte

In ciuda faptului că poate nu realizezi că devii posesiv cu partenerul tău de viață, în momentul în care îi vei expune anumite situații în mod repetat, acesta va înțelege cum stă de fapt situația, iar mai devreme sau mai târziu se poate speria și se poate îndepărta de tine.

Încearcă să nu împingi grijile și temerile pe care le ai spre partener, ci mai degrabă să le discutați astfel încât să le puteți menaja împreună. Este foarte important să găsești diverse modalități de a avea încredere în noul tău partener și să lucrați la depășirea problemelor din prezent sau trecut.

de ce apare posesivitatea
12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nu lăsa gelozia să te acapareze

Bineînțeles că unele momente de gelozie sunt binevenite într-o relație dat fiind faptul că începi să ții la partenerul tău de viață. Cu toate acestea, gelozia poate afecta o relație mai mult decât îți poți imagina la un moment dat, tocmai pentru că ții cont de ceea ce crezi că se întâmplă, însă deseori alegi să nu discuți cu partenerul iar gelozia să se adâncească din ce în ce mai mult în mintea ta.

Trebuie să înțelegi faptul că partenerul a ales să fie cu tine pentru că ești o persoană foarte bună și nu trebuie să fii geloasă pe nimeni altcineva din jur și să îți cunoști mai bine valoarea.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Găsiți modalități de a vă calma anxietatea

In momentul în care apare posesivitatea în relație, poate apărea deseori și starea de anxietate, de care trebuie să scăpați cu orice preț.

Puteți practica diverse exerciții de respirație și de retrospectivă, astfel încât să vă simțiți mult mai confortabile cu sentimentele și gândurile pe care le aveți, fără să le permiteți să vă controleze comportamentul sau să vă depășească într-un moment sau altul. Este necesar să învățați modalități de autocontrol în unele situații și să prioritizați mai mult grija de sine.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Faceți cunoștință cu prietenii lui

Indiferent că este vorba de a face cunoștință cu prietenii lui sau el de a face cunoștință cu prietenii tăi, ambele variante vor funcționa, astfel încât vei reuși să scapi și de sentimentele de gelozie resimțite față de anumite persoane care petrec timp cu el și te vei familiariza cu aceștia dar și cu cercul social în care partenerul tău se află. Astfel vei ști cu siguranță că nu există niciun motiv de îngrijorare.

posesivitate
12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Încercați să găsiți problema

Este foarte important ca în momentul în care ați observat că există o problemă în relație indiferent dacă este vorba despre voi sau despre partener, să o discutați astfel încât să găsiți atât baza acesteia cât și o rezolvare. Poate că acest sentiment de posesivitate nu vine degeaba și chiar există anumite nereguli în relație, însă cu toate acestea există și cazuri în care nu se află niciun motiv la mijloc, și avem tendința să acționăm destul de neglijent.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Nu încercați să vă schimbați partenerul

Bineînțeles că în momentul în care observăm anumite nereguli la partenerul nostru, iar în ciuda faptului că i le comunicăm, observăm că nu se schimbă nimic, vom avea tendința să credem că odată cu trecerea timpului, acesta să facă schimbarea necesară pentru propria persoană, pentru tine dar și pentru relația voastră. Cu toate acestea, deseori nu se întâmplă așa, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să încerci să îl schimbi, în cazul în care acesta nu dă semne că o va face din propria inițiativă.

posesivitate in relatie
12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți bani cere Ionuț, fostul concurent din Casa iubirii, pentru a face fotografii la un eveniment. Fostul iubit al Biancăi a dezvăluit ce tarif are ca fotograf- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ai încredere în partenerul tău și în tine

Este foarte importantă încrederea în propria persoană, dar și în partenerul cu care te afli într-o relație. Încrederea este deseori cheia pentru o relație sănătoasă și fericită, dat fiind faptul că ambii parteneri sunt siguri pe relația pe care o au, găsim deseori rezolvări la problemele existente împreună, fără gelozii și infidelități, astfel încât creșterea în relație să fie de ambele părți și să nu existe suspiciuni de greșeli de neiertat.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Nu deveni paranoică

Dat fiind faptul că își poate face simțită prezența și instala în mintea noastră posesivitatea față de partener, pot exista cazuri în care să gândim atât de departe încât să devenim paranoice. Cu toate acestea, ar trebui să ne asigurăm că nu ajungem până în acel prag, tocmai pentru că ne dorim să avem o relație fericită și sănătoasă cu partenerul nostru. Este esențial să ne facem griji pentru partener sau în ceea ce privește anumite motive de suspiciune, însă cu toate acestea indiferent de problema apărută, nu ar trebui să ne îndoim de partener din senin, fără să discutăm cu acesta, pentru că nu vom face nimic altceva decât să ne afectăm liniștea sufletească și bunăstarea.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Nu vă spionați partenerul

Indiferent de faptul că este vorba de viața reală sau de mediul online, nu ar trebui să ajungeți în punctul în care să vă spionați partenerul, din cauza posesivității și a gândurilor care nu vă dau pace. Nu se cuvine să îi parcurgeți rețelele de socializare zilnic, să-i căutați prin telefon sau laptop, pentru că acest aspect poate crea mai multe probleme în relație, iar în ciuda faptului că poate aveți impresia că veți găsi un lucru de care să vă legați pentru a vă justifica sentimentul de posesivitate și chiar gelozie, există și cazuri în care nu veți găsi absolut nimic și nu veți face nimic altceva decât să vă răniți atât propria persoană cât și partenerul.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]

Fii deschisă cu privire la problemele tale

Nu în ultimul rând, este necesar să îi comunicați partenerului și anumite probleme care au loc și țin strict de persoana voastră, dar și de sentimentele pe care le trăiți. Cu toate acestea în momentul în care expuneți aceste aspecte partenerului nu ar trebui să jucați rolul de victimă sau să îngreunați partenerul cu situațiile prin care ați trecut în relațiile anterioare, ci mai degrabă să discutați cu el astfel încât să vă ajute să treceți peste această perioadă, să vă asigure că lucrurile nu se schimbă, iar totul se va îndrepta într-o direcție bună, dacă veți lucra împreună ca o echipă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

12 moduri de a renunța la posesivitatea din relație[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum să faci prima mișcare în privința unui bărbat

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Gökçe Eyüboğlu, care joacă rolul Sanem în producția „Tablou de familie”! Cum arăta celebra actriță în anul 2010, la început de carieră

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies