12 semne critice care arată că pisica moare

12 semne critice care arată că pisica moare
12 semne critice care arată că pisica moare

Află din rândurile de mai jos semnele care arată că animalul tău de companie se stinge din viață!

Atunci când o persoană își ia angajamentul de a avea grijă și de a iubi un animal de companie, trebuie să aibă în vedere și comportamentele mai puțin obișnuite ale acestora. Află din rândurile următoare care sunt simptomele problematice ale unei pisici, deoarece acestea pot ajuta la identificarea bolii și la încercarea de a o opri înainte de a fi prea târziu!

Lipsa de energie

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Primul semn că pisica suferă este că sunt lipsite de energie. Atunci când stăpânul observă în comportamentul pisicii că doarme prea mult sau nu se joacă, ar trebui să își pună câteva semne de întrebare. Patrupedul poate avea probleme ascunse, deoarece chiar dacă pisicile nu sunt cele mai active creaturi, le place să se joace și să aibă companie din când în când.

Cu toate astea, pisicile ar trebui să doarmă în jur de 14 până la 16 ore, așadar stăpânii nu trebuie să tragă concluzii pripite. Lipsa de energie este destul de greu de observat, dar este, în esență, doar faptul că pisica își încetinește puțin ritmul obișnuit.

Citește și: 14 lucruri pe care pisicile le urăsc

Comportament antisocial

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Deși pisicile sunt unele dintre cele mai antisociale ființe, atunci când sunt bolnave, ele tind să caute singurătatea. Așadar, dacă animalul de companie preferă să se ascundă pentru cea mai mare parte a zilei, s-ar putea să fie un semn al unei probleme subiacente. Felul în care pisica interacționează cu ceilalți depinde de personalitate.

Citește și: 9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

Ritmul cardiac și temperatura corpului scăzută

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

În momentul în care pisica îmbătrânește, stăpânii pot observa faptul că ele își pierd capacitatea de a-și controla temperatura corpului, iar corpul lor se răcește ca urmare.

Miros inexplicabil

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Iubitorii de animale sunt conștienți de faptul că pisicile sunt maniace ale igienei, deoarece ele se curăță și vomează bile de păr peste tot prin casă.

Cu toate astea, dacă pisica se oprește din a se îngriji și din a-și curăța blana, poate fi un semn al unei probleme grave cu care se confruntă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Miaună constant

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Un alt semn care prevestește o tragedie sau că ceva nu este în regulă este faptul că pisica, deși este bine hrănită, își cheamă constant stăpânul.

Probleme la mâncare

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Deși pare greu de crezut, pisicile pot deveni depresive atunci când nu se simt bine. Așadar, dacă pisica se comportă ciudat și refuză să mănânce, ar putea fi un semn al unei probleme mai mari.

Nu ajunge la litieră

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Un alt semn rău este că pisica nu mai poate ajunge la litieră.

Aceasta nu ar trebui să aibă probleme să se elibereze când are nevoie. Așadar, dacă patrupedul își pierde controlul vezicii urinare, ar putea sfârși prin a defeca în afara litierei fără să vrea.

Gingiile decolorate

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Un alt semn este că pisica începe să aibă gingiile decolorate. Igiena orală a pisicii este foarte importantă, iar dacă acestora li se face igiena în mod corect și tot au un miros extrem de neplăcut, cu toate că este normal ca respirația să fie puțin neplăcută, ar trebui ca stăpânii să se îngrijoreze puțin.

Ideal este ca gingiile să fie de un roz similar cu gumă de mestecat. Gingiile albastre indică lipsă de oxigen, roșul aprins semnifică toxicitate sau supraîncălzire, gingiile albe sau palide sunt cauzate de pierderea de sânge sau de circulație deficitară, iar gingiile galbene indică o problemă de organ, cum ar fi o boală hepatică.

Aceste modificări ale culorii gingiilor sunt simptome îngrijorătoare, la fel și mângâiatul frecvent al gurii sau scurgerea excesivă de salivă. În general, orice modificare a gingiilor ar trebui raportată medicului veterinar.

Pierdere bruscă în greutate

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, dacă stăpânii observă că pisica lor plinuță începe să piardă brusc în greutate, ar trebui să meargă la un medic veterinar pentru o consultație. Aceasta ar putea suferi de o boală sau afecțiune care îi afectează capacitatea de a mânca sau de a digera hrana.

Organele pisicilor bătrâne sunt mai puțin eficiente în digestia proteinelor, ceea ce ar putea duce la pierderea în greutate. Cu toate astea, o scădere drastică ar putea indica că celulele canceroase consumă multă energie și schimbă modul în care corpul pisicii folosește nutrienții.

Decolorarea fecalelor

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Fecalele pisicilor ar trebui să fie de culoare maro și ferme în loc să fie un amestec granulat greu de strâns. Fecalele decolorate pot indica o problemă la nivelul ficatului pisicii, în timp ce fecalele galbene, roșii sau negre sunt un semn clar că ceva nu este în regulă, necesitând un control la un medic veterinar cât mai repede cu putință.

Modul în care respiră este diferit

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

O pisică medie respiră aproximativ de 28 până la 30 de ori pe minut când se odihnește. Pentru ca stăpânii să măsoare modul de respirație al animalului de companie, tot ce trebuie să facă este să pornească un cronometru și să numere de câte ori se extinde pieptul pisicii când se odihnește. De asemenea, mai există câteva semne, cum ar fi respiratul prea repede, prea încet sau mai greu decât de obicei.

Pierderea conștiinței

12 semne critice care arată că pisica moare[Sursa foto: freepik]

Pierderea conștiinței se numără printre cele mai dureroase semne că pisica nu este în regulă. Pisicile reacționează adesea la sunetele din mediul lor chiar și atunci când dorm. Dacă urechile pisicii nu se mișcă și nu reacționează la niciun fel de atingere, pisica ar putea fi inconștientă.

Este un semn că animalul de companie poate fi căzut într-o stare de letargie sau comă. Pentru a afla dacă pisica s-a stins din viață sau este în comă, stăpânul trebuie să îi lumineze pupilele cu o lumină. Dacă reacționează, înseamnă că viața animalului de companie încă poate fi salvată.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

10 Sfaturi pentru Îngrijirea Pisicii Tale: Ghidul Stăpânului Responsabil

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies