An dupa an, fara sa ne dam seama, adunam tot felul de lucruri in ideea ca ne vor mai prinde bine la un moment dat sau pentru ca pur si simplu uitam de existenta lor.
Insa toate obiectele vechi nu fac decat sa ne aglomereze locuinta, iar multe dintre ele ajung sa fie la un moment dar doar o sursa de praf, microbi si bacterii. Asa ca singura solutie sanatoasa ramane aruncatul lor.
Daca ai impresia ca in casa ta nu exista nici macar un singur obiect ce poate fi inclus in categoria mai sus amintita, lista de mai jos te va contrazice.
Telecomenzi vechi sau fara stapan
In aceasta categorie intra absolut toate telecomenzile care nu mai functioneaza sau abia daca mai pot fi numite functionale (fisurate, sparte, cu butoane lipsa etc), precum si telecomenzi de la niste televizoare, combine sau aparate video pe care nu le mai ai de mult.
Caserolele despre care nici tu nu mai stii cati ani au
Este adevarat ca recipientele din plastic sunt ajutoare de nadejde cand vine vorba despre pastrarea si transportul preparatelor culinare. Acestea se inchid etans, nu permit scurgerea lichidelor din interiorul lor, nu emana miros si sunt foarte usor de stivuit, ocupand foarte putin spatiu atat atunci cand sunt in frigider, pline cu mancare, cat si atunci cand sunt goale si depozitate
in dulapurile din bucatarie sau in debara.Insa pentru ca mai toate caserolele sunt din plastic sau din silicon, n-ar trebui pastrate mai mult de 10 ani. Si asta cand vorbim despre recipiente din materiale de calitate. Oricum ar fi, cele care s-au ingalbenit, au prins un miros urat, cele care nu se mai inchid etans sau care pur si simplu nu mai au capace trebuie sa dispara. Asa ca fa o razie prin dulapurile din bucataria ta si vezi cate dintre caserolele pe care le ai merita pastrate si cate iti ocupa inutil spatiul de depozitare.
Peria de wc
Daca acest obiect iti slujeste deja de mai bine de un an, arunca-l si inlocuieste-l cu unul nou. Periile de wc sunt adevarate focare de infectie si trebuie schimbate anual sau poate si mai des oricat de frumoase ar fi si oricat de bine ar completa decorul baii.
Recipiente aproape goale
Te numeri printre cei care cumpara si incepe sa foloseasca un sampon sau un gel de dus nou inainte de a le consuma pe cele pe care le ai deja in baie? In acest caz cu siguranta ai in dulapurile si politele acestei incaperi sau pe marginea cazii o multime de sticlute si tuburi pe fundul carora mai sunt urme de sampon, lotiuni de dus sau creme de corp pe care nu te induri sa le folosesti.