15 femei din Ucraina eliberate într-un schimb de prizonieri au fost rase pe cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”

15 femei eliberate
15 femei eliberate de catre rusi 

Cele 15 femei s-au întors în Ucraina rase în cap, iar preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a vorbit despre acest lucru.

O imagine în care mai multe femei de origine ucraineană apar îmbrăcate în uniformă militară și rase pe cap a făcut înconjurul lumii.

Femeile eliberate pe 1 aprilie într-un schimb de ostatici au fost rase pe cap după ce au fost prinse de militarii ruşi.

15 femei au fost eliberate zilele trecute, într-un schimb de prizonieri dintre Ucraina și Rusia.

Între cei 86 de ostatici, 15 femei ies în evidență nu doar din cauza vestimentației, ci din cauza podoabei capilare.

Citeste si: O ucraineancă care a fugit de bombardamente s-a prăbușit când a ajuns în tabăra Sighet

Cele 15 femei au fost rase pe cap, un procedeu bine cunoscut și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și după terminarea războiului, atunci când femeile evreice pățeau același lucru în lagărele de concentrare, la fel și femeile germane.

Citeste si: O româncă a primit doi ucraineni în casa lor. Ce s-a întâmplat cu ei, după ce i-a dus la spital: „Se uitau nedumeriți la mine”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dmitro Lubineţ, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a făcut anunţul eliberării celor 86 de ostatici de război, publicând pe Facebook imagini cu femeile rase pe cap: „Au făcut-o în semn de umilinţă, aroganţă şi dispreţ.

Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au strangulat prizonierii și apoi le-au folosit părul”.

 

15 femei eliberate
15 femei eliberate de catre rusi [Sursa foto: Facebook ]

În prezent, deputatul ajută la anchetarea crimelor de război prin datele şi dovezile pe care le-a strâns până acum: „Vom afla şi mai multe despre crimele împotriva ucrainenilor, militari şi civili. Toate acestea vor deveni baza Tribunalului de la Haga”, a scris preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului.

Refugiatii din Ucraina
Refugiati din Ucraina veniti in Romania[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: „Mi-au omorât fratele. A plecat să ia apă pentru bebelușul său”. Oamenii din Mariupol vorbesc pentru prima dată despre atacul rușilor. Mărturiile cutremurătoare ale cetățenilor

Sute de persoane, victime în orașul Bucha

De asemenea, în ultimele zile, întrega atenție s-a concentrat asupra orașului Bucha, unde sute de persoane și-au găsit sfârșitul în propriile case ori chiar pe stradă.

Multe dintre victime sunt neindentificate.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Povestea Irinei, ucraineancă ucisă la Bucha! A fost recunoscută de manichiuristă, după unghiile făcute cu o zi înainte „Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies