Iata cateva alimente care te ucid incet, dar sigur pe care le gasim in magazine.
1. Crenvursti de pui
Contine 40% carne scoasa mecanic, 60% apa si slanina. 10 kg de crenvursti contin 4 kg de piept de pui. Carnea scoasa mecanic de pe oase este macinata fin, impreuna cu slanina, piele de pui, apoi totul se combina cu apa, condimente, amidon si soia. in final se coloreaza cu carmin si se formeaza crenvurstii, ambalati in membrane, care se fierb si se afuma inainte de a fi plasati in pungi de plastic, pentru vanzare.
2. Branza topita cu cascaval
Ingrediente: branza 30%, apa, cascaval 23%, lapte praf degresat, amidon din cartof, unt, saruri de topire (E-452, E-339), corector de aciditate: carbonat de sodiu.branza topita
Este un produs obtinut prin topirea si amestecarea ingredientelor la care se adaoga un polifosfat (E-452) care determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier, ducand la atrofierea oaselor si depunerile de calciu, respectiv E-339, care emulsioneaza si protejeaza grasimile fata de rancezire si stabilizeaza culoarea.
3. Cascaval fara branza
Produsul este facut pe baza de uleiuri vegetale si cazeina. Se mai numeste si "specialitate cu aroma de edam".
Ingrediente: apa, uleiuri vegetale 28%, cazeina 10%, sare de mare, emulgatori: difosfati de sodiu si citrati de sodiu, aroma edam, conservant: acid ascorbic, gelifiant: caragenan, colorant: beta caroten.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: newsalert.ro