Specialistii au demonstrat ca aproximativ 85% dintre femeile gravide resimt pofte pentru cel putin un aliment si ca aceste afinitati culinare pot suferi modificari in functie de etapa de dezvoltare a sarcinii.
1. Nu consuma maioneza!
Orice aliment sau fel de mancare in a carei compozitie intra oua crude poate fi infectat cu salmonella. Aceasta bacterie se poate gasi in ouale crude sau negatite suficient si provoaca febra tifoida, dar si infectii alimentare. De asemenea, sosurile de salata din comert, cum ar fi maioneza, sunt facute cu oua pasteurizate, asa ca se pot consuma, insa normal ca si in cazul acestora consumul trebuie sa fie moderat.
2. Nu consuma unele sortimente de branzeturi!
Feta, Brie, Camembert sau gorgonzola trebuie evitate, deoarece la fel ca in cazul laptelui nepasteurizat acestea pot sa contina o bacterie numita listeria, care pune in pericol bebelusul.
3. Nu consuma dulciuri in exces!
In timpul sarcinii este bine sa eviti alimentele bogate in glucide, cum este cozonacul, prajiturile sau ciocolata.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro