3 alimente si plante care echilibreaza hormonii feminini

3 alimente si plante care echilibreaza hormonii feminini
3 alimente si plante care echilibreaza hormonii feminini

Incepand cu sindromul premenstrual si terminand cu menopauza, variatia hormonilor si echilibrul hormonal, influenteaza semnificativ viata unei femei.

Iata cateva alimente care ajuta la reechilibrarea hormonilor si te scapa de schimbari de dispozitie, depresii, variatii in greutate, acnee si alte probleme asociate:

1. Polenul de albine
Polenul de albine este un adevarat depozit de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime si alti nutrienti esentiali. Despre polen se spune ca este un aliment complet, din punct de vedere nutritional. Este o sursa foarte buna de vitamine B si acid folic, nutrienti importanti pentru echilibrul hormonal, nivelul zaharului din sange, starile de dispozitie si controlul greutatii.



2. Semintele de in
Semintele de in contin lignani, acestia fiind compusi fitoestrogenici cu rol de preventie impotriva diferitelor tipuri de cancer, in special a celor hormono-dependente (san sau prostata).

3. Turmeric
Condimentele fac mai mult decat sa dea aroma mancarii. Ele se situeaza in topul listei alimentelor cu inalta capacitate antioxidanta. Rozmarinul, cimbrul, chimionul, chimenul, piperul cayenne, turmericul, ghimbirul, sunt doar cateva dintre plantele aromatice ce contribuie la sanatatea noastra.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa: hranatate.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies