Este un subiect complicat sa discuti despre protectia solara.
3 cele mai bune modalitati de a te proteja de cancer de piele si pete solare atunci cand mergi in vacanta.
Aplicarea cremei de protectie nu inseamna neaparat evitarea 100% a cancerului de piele.
Nu te baza doar pe protectia solara
Cel maai simplu lucru pe care poti sa il faci este sa nu stai mult la soare. Bineinteles ca activitatile in natura sunt benefice pentru minte si suflet si obtii cat mai multa vitamina D prin expunerea la soare. Insa multe persoane ignora regula de a nu se expune atunci cand soarele estefoarte puternic si sunt convinse ca daca au folosit o crema de protectie vor fi protejate complet.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cremele ne protejeaza intr-adevar de arsurile solare insa nu stim cat de eficiente sunt in evitarea cancerului de piele. Astfel ca nuar trebui sa privim SPF-ul ca pe o scuza pentru a sta toata ziua la soare.
Stim sigur insa ca prea mult soare produce cancer de piele siavemdovezi ca protectia solara ajuta la instalarea acestuia. Expunerea inteligenta la soare si protectia solara necesita o analiza a stilului de viata si schimbareaacestuia.
Alege formule pe baza de dioxid de titan si oxid de zinc
Produsele de protectie solaracare au in componenta sa filtru mineral nu sunt doar cele mai bune pentru mediul inconjurator, dar sunt si mai sigure pentru organism. Denumite generic protectie fizica si inorganica, mineralele actioneaza similar produselor cu protectie chimica, dar sunt mai eficiente. Conceptul conform caruia protectia solara fizica reflecta lumina solara ca o oglinda este gresit. Reflecta putin lumina intr-adevar, insa mecanismul lor de baza este de a absorbi lumina UV si a o transforma in caldura, fapt care nu este nociv pentru ADN. Optiunile de protectie cu filtru mineral includ oxidul de zinc si dioxidul de titan.
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
Citeste si: //CITEȘTE// 10 mituri despre vară
De ce sa folosesti protectie solara cu filtru mineral, potrivit unui dermatolog
In conditiile in care diverse studii au aratat ca anumite produse SPF contin benzen, care este un ingredient carcinogen, poti opta pentru o protectie inorgaanica cu oxid de zinc sau dioxid de titan.