3 Idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal

idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal
idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal

Venirea pe lume a unui copil aduce cu sine și o serie de schimbări în viața proaspetei mămici.

Deși creșterea unui copil nu este un lucru ușor, în prima perioadă a vieții lor, bebelușii își petrec majoritatea timpului dormind. Acest lucru o fac pe proaspăta mămică să aibă mai mult timp liber.

Sunt anumite ocupații pe care le poți avea dacă faci parte din categoria mămicilor care se află în concediu de maternitate și vrei să îți ocupi timpul liber pe care îl ai atunci când cel mic doarme.

Mai mult decât atât, poți face rost și de un venit suplimentar dacă știi cum să-ți gestionezi corect timpul.

Idei de afaceri pe care le poți face de acasă, dacă ești în concediu maternal

Obiecte handmade

idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal
idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Tu știi ce se poartă toamna aceasta? TOP 4 tendințe în modă în acest sezon

Dacă ești pasionată de lucru manual și ai puțină dexteritate și creativitate poți să îți deschizi o afacere cu obiecte handmade. Indiferent că vorbim despre obiecte vestimentare, accesorii sau articole pentru casă, obiectele handmade sunt adesea apreciate și căutate de cumpărătorii din mediul online. Poți să te folosești de confortul propriei locuințe și să îți transformi un mic colțișor din casă în atelierul tău de creație. Un shop online de obiecte handmade este o afacere ideală pentru mămicile talentate și poate constitui o sursă bună de venit dacă folosești materiale de calitate și îți poziționezi produsele corect pe

piață.

Prestator de servicii

idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal
idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Ce dietă să urmezi dacă slăbești greu. Care este soluția pentru tine

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Când dispui de mult timp liber poți să valorifici foarte bine fiecare talent cu care ești înzestrat.

Astfel, dacă ești pasionat de partea de beauty poți să prestezi servicii de makeup, coafor sau manichiură  în propria ta locuință. De asemenea, dacă îți place să petreci timp în bucătărie și prăjiturile tale sunt gustoase și aspectuoase poți să realizezi diferite deserturi la comandă.

Endorser

idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal
idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal[Sursa foto: pexels]

Citeste si: 3 locuri din București pentru ședințe foto instagramabile

Mediul online este în continuă dezvoltare. În ultimul timp, majoritatea afacerilor s-au mutat în online. Pe lângă faptul că este un mediu mai rapid, îți oferă și o gamă largă de posibilități. Fie că vorbim despre un blog, vlog sau alte instrumente pe rețelele sociale, acestea pot constitui o sursă bună de venit pentru proaspetele mămici. În mediul online se află multe mămici tinere, care nu au mai avut până acum copii și caută alte persoane care să le împărtășească experiența lor.

Astfel, puteți profita de toate facilitățile mediului online și să vă împărtășiți experiențele public. Puteți deschide un blog dacă sunteți talentate la scris sau să vă deschideți un canal de Youtube unde puteți documenta în jurnale video experiențele voastre cu nou-născuții. De asemenea, puteți explora și funcțiile rețelelor sociale, combinând fotografiile cu videourile și textul pentru a ajunge la cât mai mulți urmăritori. Ulterior puteți colabora cu diferite branduri pentru a promova produsele pe rețelele sociale și a câștiga astfel un venit suplimentar.

Ce trebuie să știi înainte să îți deschizi o afacere la tine acasă

idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal
idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Toate gospodinele îl folosesc în bucătărie

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Sunt o mulțime de afaceri pe care le poți deschide la tine acasă, dar înainte de a face acest pas trebuie să respecți anumiți pași:

  1. Stabilește suma pe care dorești să o investești

Sunt anumite afaceri care presupun o investiție la început. Trebuie să te asiguri că dispui de suma respectivă și să îți stabilești un buget de venituri și cheltuieli.

  1. Creează un plan de afaceri

În funcție de cât de complexă este afacerea ta, ai nevoie de un plan foarte bine pus la punct. Planul de afaceri te poate ajuta pentru a avea o imagine de ansamblu asupra afacerii tale și îți poate fi de folos mai ales în momentele dificile.

  1. Parcurge pașii legali

Este foarte important să nu pierzi din vedere pașii legali pentru afacerea ta. În funcție de domeniul de activitate ai nevoie de o firmă pentru a putea încasa veniturile. Asigură-te că ai toate documentele în ordine înainte să demarezi afacerea.

  1. Marketing și branding

Orice afacere indiferent de cât de mică este are nevoie de promovare pentru a-ți aduce veniturile așteptate. Ai grijă să nu pierzi din vedere această parte esențială și să îți creezi un nume și un logo de efect.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce dietă să urmezi dacă slăbești greu. Care este soluția pentru tine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies