Bruschetele reprezintă cea mai bună variantă pentru un aperitiv delicios. Noi vă dezvăluim 3 idei de bruschete, care se prepară imediat.
Bruschetele sunt originare din Italia, sunt extrem de gustoase, țin de foame și în plus, sunt și sănătoase. Aceste aperitive se prepară foarte repede, din doar câteva ingrediente și pot fi consumate și de către persoanele care sunt la dietă.
Bruschetele, varianta ideală pentru un aperitiv delicios
Vreți să preparați ceva rapid și gustos? Încercați cele mai simple rețete de bruschete.
Aceste preparate sunt perfecte atât pentru persoanele care au ales să devină vegetariene, dar și pentru cei care țin la siluetă. Bruschetele sunt aromate și gustoase și vor fi gata în doar câteva minute.
Aveți nevoie de o baghetă de pâine sau de felii de pâine, de usturoi și de ulei de măsline și după aceea vă puteți pune imaginația la treabă.
Puteți prepara bruschete cu roșii și cu busuioc, pentru cei care nu vor să consume carne sau produse lactate, sau puteți jongla cu ingredientele. Prosciuto, parmezan, ton, așnoa, somon afumat, ciuperci, cremă de brânză sau măsline.
Toate merg de minune pe delicioasele bruschete.
Cele mai bune rețete de bruschete
Ca să vă fie mai ușor, vă recomandăm câteva rețete de bruschete.
Puteți alege dintre acestea sau le puteți încerca pe toate.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1. Bruschete cu roșii și pătrunjel
Ingrediente:
- pâine
- usturoi
- roșii
- pătrunjel
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pâinea de prăjește, apoi se unge foarte bine cu usturoi. Roșiile se spală și se taie în cubulețe cât mai mărunte. După aceea, amestecați roșiile cu pătrunjelul tocat mărunt. Pe fiecare bruschetă, puneți puțin din acest amestec, presărați sare și stropiți cu ulei de măsline.
2. B ruschete cu somon și cremă de brânză
Ingrediente:
- felii de pâine
- 200 g somon afumat
- 150 gr cremă de brânză
- 2-3 linguri de smântână
- sare
- piper alb
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Stropiți pâinea cu ulei de măsline și apoi o băgați câteva minute la cuptor. Între timp, pregătiți crema de brânză și somon afumat. Amestecați brânza cu smântâna și cu puțin mărar, tocat mărunt. Potriviți de sare și de piper.
Puneți pe fiecare bucată de pâine puțină cremă de brânză, iar deasupra așezați fâșii subțiri de somon afumat.
3. Bruschete cu ciuperci și usturoi
Ingrediente:
- pâine
- ulei de măsline
- 300 g ciuperci
- căței de usturoi
- frunze de busuioc
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Spălați ciupercile foarte bine și lăsați-le să se scurgă. Apoi tăiați-le mărunt și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Puneți ulei la încins într-o tigaie și prăjiți ciupercile timp de câteva minute.
Potriviți de sare și de piper și puteți adăuga și puțin busuioc tocat mărunt. Prăjiți feliile de pâine, ungeți-le foarte bine cu usturoi și stropiți-le cu ulei de măsline.
Pe fiecare felie de pâine puneți ciuperci.