3 întrebări care te vor ajuta să îţi alegi facultatea potrivită

3 întrebări care te vor ajuta să îţi alegi facultatea potrivită
3 întrebări care te vor ajuta să îţi alegi facultatea potrivită

Atunci când îţi alegi facultatea pe care te pregăteşti să o urmezi eşti pe cale să faci un pas important pentru viitorul tău. Profesia ta depinde de această decizie, aşa că ia în serios prospectarea pieţei şi a ofertelor care îţi stau la dispoziţie. Dacă eşti în cumpănă şi nu ştii care ar fi cel mai înţelept pas, am pregătit pentru tine cele mai importante 5 întrebări la care trebuie să îţi răspunzi înainte de a lua decizia finală şi a depune dosarul în cadrul unei universităţi.

Iată care sunt acestea!

 

1. Ce profil să alegi?

 

La această întrebare îţi poţi răspunde foarte simplu. Trebuie doar să stabileşti dacă profilul pe care l-ai urmat la liceu ţi-a plăcut sau nu şi dacă ai prefera să continui cu el. Matematica ţi-a dat bătăi de cap şi ai avut nevoie de meditaţii la fizică pentru a lua o notă de trecere la Bacalaureat? Atunci ar fi o idee mai bună să te îndrepţi către un profil

uman pentru studiile universitare. Nu ţi-a plăcut să faci analiză pe text şi te plictiseau orele de istorie? Înseamnă că un profil real ar fi mai potrivit pentru tine. Ori poate te pasionau orele de muzică sau discuţiile filosofice? Alege un profil artistic, cum ar fi o facultate de Teatru sau un Conservator.

 

2. Ce oraş să alegi?

 

Ştim cu toţii că adolescenţii visează la ziua în care vor finaliza studiile liceale, pentru a se putea muta în alt oraş, departe de gura părinţilor şi orarul impus de aceştia. Însă înainte de a lua decizia finală, pune în balanţă nişte cifre exacte. Ţi-ai putea permite o chirie în Timişoara, Bucureşti, Cluj sau Iaşi doar din bursa de la universitate? Ai în plan să te angajezi imediat după mutarea într-un oraş nou? Cursurile facultăţii îţi vor permite prezenţa la un loc de muncă, ţinând cont

de program? Dacă răspunsul la aceste întrebări sunt negative, ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a face pasul cel mare.

 

3. Dacă ar fi să alegi orice domeniu, indiferent de părerea celor din jur, pentru ce ai opta?

 

Din păcate, deciziile noastre ne sunt deseori influenţate de cei din jurul nostru.

Fără să vrea să ne invadeze spaţiul intim, părinţii, fraţii, prietenii sau colegii sunt cei care ne modelează planurile, astfel încât există pericolul ca acestea să nu fie întocmai ceva la ce am visat. Pentru o clipă, încearcă să ignori părerile celorlalţi şi răspunde la o întrebare simplă: ce vrei TU cu adevărat să faci?

 

Nu uita nici de pasiunile tale, pentru că acestea te vor umple de energie şi te vor ajuta să ai poftă de învăţat, iar mai târziu, de lucru.

Hobby-urile sunt foarte importante şi nu ar trebui să renunţi la ele niciodată. Acum, că ştii răspunsul la întrebările de mai sus, eşti cu un pas mai aproape de alegerea facultăţii ideale pentru tine. Mult succes!

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Uite cum poti sa faci cartofi pai fara sa ii prajesti! Sigur o sa iti placa metoda asta!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies