3 lucruri care iti afecteaza mirosul corporal

3 lucruri care iti afecteaza mirosul corporal
3 lucruri care iti afecteaza mirosul corporal

Desi mirosul corporal este ceva despre care se glumeste frecvent si este atribuit unei igiene deficiente si nevoii de a face o baie, adesea totusi, cauza este cu totul alta.

Stresul

Aceste sentimente de anxietate declanseaza o eliberare de cortizol, cunoscut de asemenea ca “hormonul stresului”, ceea ce iti face corpul gata sa faca fata unei situatii potential vatamatoare. Acest hormon te face sa si transpiri, si desi transpiratia nu este in mod necesar mirositoare prin ea insasi – dintr-odata esti ud leoarca, si chiar in mijlocul unei situatii stresante, ceea ce face lucrurile si mai rele decat erau.



Anumite afectiuni


Exista nu numar de boli si afectiuni de sanatate care pot cauza miros corporal. Daca respiratia cuiva miroase a fructe, acesta este semnul unei severe probleme a zaharului din sange, precum diabetul. Aroma fructata nu este chiar placuta si este periculoasa. Cand nivelul zaharului din sange este intr-adevar peste limita, acesta poate cauza vatamari severe si chiar moartea.

Alimentele

Probabil ca ai observat deja faptul ca anumite alimente pot cauza miros corporal neplacut; alimente precum usturoiul si cepele, curry-ul si alte condimente puternice.
Cand transpiri, mirosul iese prin porii pielii. Dar sunt si alte alimente ce pot cauza asta, precum alimentele prajite si alimentele procesate, coapte si pre-ambalate. Intrucat uleiul din acestea tinde sa rancezeasca destul de rapid, poate cauza digestie proasta si in cele din urma miros corporal.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sursa



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies