3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog

3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog
3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog

Esti pasionat de arta si iti exprimi personalitatea prin tatuaje? Felicitari, esti un spirit liber.

3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog. Esti pasionat de arta si iti exprimi personalitatea prin tatuaje? Felicitari, esti un spirit liber. Trebuie insa sa ai grija de tatuajele tale, daca iti doresti ca acestea sa reziste in timp si sa nu ajungi la remake peste cativa ani. Iata cateva lucrui pe care ar fi bine sa nu le faci, in special pe timp de vara.

In trecut, tatuajele erau rar intalnite la noi. In prezent, multi oameni au ceva tatuat cu simbol profund. Daca si tu ai o poveste inscriptionata pe corp, trebuie sa stii ca ingrijirea tatuajelor pe timp de vara este foarte importanta. Nu este suficient sa le ingrijesti doar cand acestea sunt proaspat facute, trebuie sa ai grija de ele mereu. Trebuie, in special, sa te feresti de soare.

Daca totusi iti place sa te bronzezi, foloseste o crema de protectie cu factor ridicat.

3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog
3 lucruri pe care sa NU le faci vara daca ai tatuaje, conform unui dermatolog[Sursa foto: PixaBay]

Ingrijirea tatuajelor vara: ce sa NU faci niciodata, in special daca tatuajul tau este proaspat

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Nu uita sa aplici crema cu factor de protectie solara

Probabil ca esti obisnuita cu mesajele de genul aplicarii cremei cu factor de protectie solara in orice perioada a anului, nu doar vara. E bine, daca ai si tatuaje, cu atat mai mult trebuie sa respecti aceasta regula cu sfintenie si sa te protejezi. Daca iti place sa mergi la soare, este un must sa aai la tine o crema 50 special pentru a-ti proteja tatuajele. Daca nu te protejezi de soare, razele ultraviolete iti vor estompa tatuajul in timp, nuantele se vor modifica si pieleava imbatrani mai repede.

Asadar, aplica u crema cat mai naturala, fara ca aceasta sa contina parfum, cu un factor de protectie eficient. Chiar daca nu aplici crema pe tot corpul,trebuie neaparat sa aplici in zona tatuajelor cel putin din 2 in 2 ore.

Nu petrece timp excesiv la plaja, cu tatuajul expus direct la razele rolare

Sa iti ingrijesti tatuajele vara inseamna sa nu iti expui  pielea tatuata direct in soare, in special daca iti place sa stai la plaja evitand orice urma de umbraa.

Pe langa aplicarea cremei cu factor de protectie, ar fi bine sa iti acoperi zonele tatuate cu haine lejere, din materiale naturale, vaporoase, care permit pielii sa respire. Poti opta pentru un sal subtire, o rochie de in vaporoasa. Daca ai un tatuaj proaspat, nu ar trebui sa te expui deloc la soare. Trebuie neaparat sa aastepti vindecarea acestuia, daca nu vrei sa ai probleme cu arsuri ori infectii de la transpiratie.
Trebuie sa treaca cel putin 3 saptamani pana ce consideri tatuajul complet vindecat. Pana atunci, acesta trebuie tratat drept o rana deschisa.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Idei de tatuaje pe încheietura mâinii pentru fete

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu uita sa te hidratezi

Felul in care evolueaza tatuajul tau in timp poate fi influentat de mai multi factori. Unele zone ale corpului favorizeaza un tatuaj rezistent in timp si frumos chiar si dupa 10 ani, in timp ce alte zone sunt mai predispuse la deteriorare.

Daca vrei sa iti ingrijesti pielea la modul general, dar si sa iti pastrezi tatuajele frumoase, trebuie sa te hidratezi bine. Bea suficienta apa in fiecare zi si nu uita sa folosesti o crema intens hidratanta si reparatoare, in special dupa ce ai stat la plaja si ai intrat in apa marii.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies