3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni

3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni
3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre hiperpigmentarea pielii.

Hiperpigmentarea reprezintă o afecțiune a pielii care este destul de răspândită. De aceea, persoanele care se confruntă cu această afecțiune ajung să aibă stima de sine scăzută și să se simtă complexate de felul în care arată. Din fericire, există tratamente pentru hiperpigmentarea pielii pe care le vom detalia în rândurile următoare.

Înainte de a ajunge la partea de tratare, este important să înțelegem cum apare hiperpigmentarea și cum se manifestă aceasta.

Această afecțiune este cauzată de producția în exces de melanină, un pigment responsabil de culoarea pielii.

Astfel, se manifestă prin decolorarea pielii și apariția unor pete întunecate pe anumite suprafețe. Este important de precizat și faptul că expunerea la soare are o influență semnificativă în procesul de hiperpigmentare al pielii. Totodată, hiperpigmentarea pielii poate apărea în urma unor pete de acnee, pistrui, pete de vărsat sau afecțiuni mai grave cum ar fi psoriazisul și eczema.

Hiperpigmentarea se poate dezvolta din mai multe motive și are semne și simptome specifice. Descoperă din rândurile următoare care sunt cele trei categorii mari de hiperpigmentare a pielii și cum pot fi rezolvate aceste probleme.

Melasma

Citește și: Ce sunt petele pigmentare. Cauze, tipuri și soluții eficiente pentru un ten uniform și luminos!

3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni
3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor

Melasma este un tip de hiperpigmentare foarte întâlnit la femei, în special la cele cu tonuri de piele mai închise. De asemenea, femeile se pot confrunta cu melasmă mai ales în timpul sarcinii, în timpul unor tratamente hormonale sau după expunerea la soare.

Mai mult decât atât, există și o predispoziție genetică de a dezvolta această afecțiune.

În cazul melasmei vorbim de pete întunecate care pot apărea pe diferite părți ale feței, cum ar fi fruntea, nasul, obrajii sau chiar deasupra buzelor.

De cele mai multe ori, petele cauzate de melasmă trec după ce hormonii revin la normal. Cu toate acestea, este important să consultați un specialist în domeniu care să vă ofere un tratament adecvat pentru această afecțiune.

Hiperpigmentare postinflamatorie

3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni
3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre hiperpigmentarea postinflamatorie ne rezerim la o afecțiune a pielii care rezultă din traume sau inflamații, cum ar fi psoriazis, eczeme și acnee severă. Și în cazul acestei hiperpigmentări, persoanele cu tonuri de piele mai închise sunt mai predispuse, însă poate afecta și persoanele cu tonuri de piele deschise. Spre deosebire de melasmă, petele pigmentare apar de obicei în zona în care s-a produs inflamația pielii.

Leziunile sunt de obicei negre sau maro deschis, iar atunci când sunt expuse la lumina soarelui, petele respective devin mai întunecate.

Și în acest caz, este important să consultați un specialist în domeniu, care după ce va analiza istoricul vostru medical, va efectua examene cutanate și o biopsie a petelor, vă va oferi un tratament adecvat condiției voastre.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Petele solare sau pistrui

3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni
3 moduri de a trata hiperpigmentarea și sfaturi pentru a o preveni[Sursa foto: freepik]

Arsurile solare și pistruii sunt în strânsă legătură cu expunerea îndelungată la soare. Pistruii sunt de obicei pete pigmentare de culoarea maro deschis și apar cu precădere pe față, gât, piept și mâini. În acest caz, persoanele cu predispoziție sunt cele cu tonuri de piele deschise.

De asemenea un lucru foarte important de precizat în cazul petelor solare este că pot constitui un semn de cancer de piele. În acest caz, consultul unui specialist este esențial.

Analizând informațiile prezentate anterior, identificăm un factor definitoriul în cazul tuturor tipurilor de hiperpigmentare: expunerea la razele UV. De aceea, este important să prevenim apariția acestora prin evitarea expunerii îndelungate la soare și prin aplicarea zilnică, indiferent de anotimp, a cremei cu factor de protecție.

În cazul persoanelor care se confruntă cu pete hiperpigmentare, în funcție de natura lor, se poate recomanda tratarea prin intermediul unor tratamente topice, cum ar fi retinolul, acidul kojic sau peelinguri chimice, dar și prin intermediul unor proceduri faciale precum tratamentele cu laser.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Dezvăluind misterele pielii. Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în îngrijirea pielii și să obții un ten impecabil

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies