Ceaiul de ghimbir este un lichid sănătos, care are un efect detoxifiant pentru organism.
Ghimbirul este o plantă originară din China, fiind înrudită cu turmericul, galangalul și cardamomul. Rizomul, adică partea subterană a tulpinii, este folosită în loc de condiment și se găsește cel mai frecvent sub denumirea de rădăcină de ghimbir.
Ceai de ghimbir simplu
Ca să puteți prepara un ceai de ghimbir simplu, aveți nevoie de o rădăcină de ghimbir și de aproximativ o cană și jumătate de apă.
Citeste si: Cum să prepari un Chec Pufos, ca la mama acasă! Un desert simplu și delicios
Ceai de ghimbir cu lămâie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ca să preparați ceaiul de ghimbir cu lămâie, trebuie să începeți prin a spăla și curăța rădăcina de ghimbir, care va fi tăiată ulterior felii. Puneți ghimbirul într-un bol cu apă fierbinte și lăsați-l la fiert timp de 20 de minute, ca să se poată elibera subsanțele active în apă.
Adăugați 2 lingurițe de zeamă de lămâie și amestecați bine. Lăsați ceaiul timp de 5 minute să se așeze, apoi consumați-l cald sau rece, alături de câteva cuburi de gheață, după preferințe.Citeste si: Tiramisu în 4 pași simpli! Cea mai cunoscută rețetă din Italia
Ceai de ghimbir cu turmeric
Ca să puteți prepara un ceai de ghimbir cu turmeric, trebuie să aveți la îndemână următoarele ingrediente:
- 1 lingură de rădăcină de turmeric dată pe răzătoare
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir dată pe răzătoare
- Un sfert de linguriță de piper negru
- Lămâie și miere naturală, după gust
Într-un ibric, puneți la fiert apa pentru ceai. Opriți focul după ce observați că apa clocotește și adăugați apoi turmeric și ghimbir.
Îndulciți cu miere, dacă vă plac ceaiurile dulci și puneți zeamă de lămâie, dacă sunteți adeptul aromei dulci-acrișoare. Dacă nu agreați piperul negru, puteți adăuga o linguriță de ulei de cocos în ceaiul de ghimbir.