3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire
3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Dacă pierderea kilogramelor se regăsește printre principalele tale obiective, atunci nu strică să apelezi la mici trucuri care te pot ajuta în acest proces.

Cafeaua este un aliat pe care ai putea să-l iei în considerare. Grație proprietăților sale și printr-o combinație benefică de ingrediente, acest produs poate avea un mare aport în îndeplinirea scopului tău. Este cunoscut că această băutură are numeroase beneficii pentru organism, prin prisma conținutului său de cofeină și antioxidanți. Consumată fără alte adaosuri din comerț, cum ar fi zahărul sau frișca, poate aduce o serie de efecte pozitive. Am trecut mai jos câteva aspecte esențiale despre rolul pe care îl are o cafea de calitate. Iată cum te poate ajuta în dieta ta de slăbire!

Accelerează arderile și reduce pofta de mâncare

Atunci când alegi cafeaua pentru consum, este de preferat să te orientezi spre un produs premium, care poate aduce corpului tău o serie de beneficii. Spre exemplu, capsulele de cafea de la acest magazin sunt infuzate cu ingrediente care pot accelera metabolismul. Cafeaua cu guarana funcționează ca un energizant puternic și dă o stare de bine pe tot parcursul zilei. Guarana este un ingredient-cheie în procesul de slăbit. Reduce pofta de mâncare și stimulează arderea mai rapidă a caloriilor. Cofeina stimulează sistemul nervos, crescând eliberarea de adrenalină. Mobilizează astfel acizii grași din țesutul adipos și favorizează arderea acestora în timpul efortului fizic. Este important însă de menționat că, în cazul unui adult, cantitatea zilnică recomandată este de 1-2 capsule. Cafeaua poate fi văzută ca un supliment în acest proces, însă pentru ca o dietă de slăbire să aibă rezultate, trebuie inclusă și o alimentație sănătoasă, sport și odihnă.

Îmbunătățește performanța fizică

Dintr-un stil de viață sănătos nu ar trebui să lipsească mișcarea. Dimineața, înainte de antrenament, bucură-te de o cană de cafea, care să-ți ofere stimulul necesar pentru următoarele ore. Cofeina îmbunătățește performanța în exerciții fizice prin creșterea nivelului de energie și stimularea sistemului nervos central. Exercițiile mai intense ajută la arderea caloriilor și la pierderea în greutate. Spre exemplu, cafeaua cu L-carnitină, un nutrient esențial pentru corp, ajută la creșterea energiei prin descompunerea acizilor grași.

Poate reduce retenția de apă

Retenția de apă sau edemul este o acumulare de lichide în țesuturi care duce la umflarea zonelor respective. Cofeina nu poate fi stocată în organism, ceea ce înseamnă că până la șase ore după consumul de cafea, este eliminată printr-o creștere a producției de urină. Acest efect diuretic stimulează eliminarea lichidelor în exces, contribuind astfel la reducerea retenției de apă, scriu cei de la wearelittles.com. Retenția de lichide poate afecta progresul în pierderea în greutate, deoarece te poate face să te simți balonat, obosit și fără rezultate vizibile, chiar dacă eforturile tale sunt consistente. Cafeaua, prin efectul său diuretic, poate ajuta la combaterea acestor simptome și la îmbunătățirea stării generale.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies