Chiar daca le consumam crude, coapte, uscate sau fierte, gutuile isi pastreaza proprietatile si aduc numeroase beneficii organismului.
Un mod sanatos de a folosi gutuile este consumul fructelor ca atare, in stare proaspata, bine coapte si neprocesate termic. Iata cateva motive pentru a manca gutui:
Combate durerea de ulcer si crampele intestinale
Sub forma de compot, spun specialistii, gutuile te scapa de crampe intestinale, diaree, constipatie si dureri provocate de ulcer.
Regleaza tranzitul
Consumate zilnic, ele regleaza si tranzitul intestinal, fiind contraindicate celor cu tendinta spre constipatie.
Alunga raguseala, tusea si bronsita
Datorita efectul emolient, dat de mucilagii, gutuia este recomandata in cazul tusei, raguselii si bronsitei. Infuzia dintr-o lingurita de seminte de gutui la o cana cu apa fierbinte se consuma de 2 ori pe zi, una dimineata si una seara, timp de o saptamana.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro