Putem observa uneori, faptul că rutina de îngrijire a pielii, pe care o utilizăm în mod obișnuit, nu dă rezultatele dorite. Însă știați care sunt greșelile pe care le facem?
Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre motivele pentru care rutina de îngrijire a pielii nu dă rezultate, dar și cum vă puteți alege produsele potrivite.
Înainte chiar de a o atinge, asigură-te că îți înțelegi complet pielea
Atunci când îți construiești rutina de îngrijire a pielii, este important să știi că ceea ce a funcționat pentru altcineva s-ar putea să nu fie eficient pentru tine.
Citește și: 4 creme de ochi anti-îmbătrânire. Rețete naturale cu uleiuri esențiale
Pielea normală se simte bine cu:
⦁ Demachiante blânde
⦁ Produse cu acizi ușori și vitamina C
⦁ Creme hidratante care includ SPF
Pielea uscată preferă de obicei:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
⦁ Creme și demachiante hidratante
⦁ Produse de curățare blânde și fără parfum
⦁ Creme hidratante cu uleiuri, cum ar fi uleiul de migdale sau jojoba
Pielea grasă se bucură de:
⦁ Creme hidratante fără ulei
⦁ Geluri de curățare sau spume
⦁ Exfoliante, folosite o dată pe săptămână
Pielea mixtă preferă:
⦁ Seruri cu retinol
⦁ Creme hidratante formulate pentru tenul mixt
⦁ Tonere simple pentru echilibrarea pielii
Pielea sensibilă apreciază:
⦁ Produse etichetate ca fiind fără parfum și hipoalergenice
⦁ Creme hidratante concepute pentru pielea sensibilă
⦁ Exfoliante blânde cu enzime
Se simte rutina ta de îngrijire a pielii ca o corvoadă?
O problemă frecventă în rândul celor care își dezvoltă rutine de îngrijire a pielii este că achiziționează produsele, le folosesc o singură dată și nu obțin rezultatele dorite. În loc să continue cu rutina pentru o perioadă mai lungă pentru a-i permite să fie eficientă, oamenii adesea devin nerăbdători. Ei pot cumpăra o multitudine de produse noi sau își spală fața de mai multe ori pe zi, în speranța de a vedea rezultatele dorite mai repede. Îngrijirea pielii nu ar trebui să fie o corvoadă sau o activitate repetitivă excesivă pentru a observa schimbări. Este un proces gradual în care pielea are nevoie de timp pentru a se adapta și a răspunde la ingredientele produselor utilizate.
Iată câteva lucruri care ar putea să-ți saboteze rutina de îngrijire a pielii:
Amestecarea produselor de la brand-uri diferite
Majoritatea produselor de îngrijire a pielii sunt concepute să fie utilizate împreună într-un sistem coerent. Aceste produse sunt formulate pentru a oferi rezultate optime atunci când sunt folosite ca un întreg, având același scop: curățarea eficientă a pielii. Dacă combini un scrub de la o marcă cu o cremă hidratantă de la alta, eficiența scrub-ului poate fi compromisă, deoarece aceste produse nu sunt create să funcționeze împreună. Este recomandat să folosești toate produsele dintr-o linie sau dintr-un pachet de îngrijire a pielii pentru cele mai bune rezultate. Companiile de îngrijire a pielii își proiectează produsele să funcționeze în sinergie între ele, nu în combinație cu produsele altor mărci.
Utilizarea produselor prea des sau prea mult
Instrucțiunile de utilizare de pe ambalajul produselor de îngrijire a pielii sunt acolo dintr-un motiv întemeiat. Companiile sunt conștiente că aplicarea excesivă a produselor poate provoca uscarea pielii, inflamații și iritații severe. În îngrijirea pielii, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Este important să urmezi recomandările de utilizare și să faci modificări doar dacă ai fost sfătuit în mod expres de un specialist în sănătate.
Renunțarea rapidă la rutina de îngrijire a pielii
Obținerea pielii curate nu se întâmplă instantaneu. Creează-ți o rutină de îngrijire a pielii și nu uita să menții un aspect esențial: consistența. Urmează-ți rutina zilnică timp de cel puțin 4-6 săptămâni pentru a observa rezultate vizibile. Dacă nu vezi niciun progres, poți începe să iei în considerare ajustarea produselor pe care le folosești.