3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist

3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist
3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist

Află din rândurile următoare ce presupune stilul minimalist și care sunt elementele pe care trebuie să le combini pentru a obține un astfel de look.

Stilul minimalist este din ce în ce mai promovat în zilele noastre, când totul în jurul nostru se schimbă cu o viteză impresionantă, iar viața noastră pare că ia o întorsătură diferită de la o zi la alta. Astfel, stilul minimalist și-a câștigat ușor popularitate ca fiind un stil de viață esențial. Acesta nu este doar un trend și poate fi întâlnit atât în design interior, în artă, fashion și în lifestyle.

Stilul minimalist este peste tot și se aplică foarte bine în orice domeniu din viața ta.

Mai mult decât atât, minimalismul promovează ideea conform căreia cu puțin poți de fapt să te bucuri mai mult. Astfel, economisești timp, energie și bani și reușești să te bucuri la maxim de viață.

Află în rândurile următoare care sun principiile stilului vestimentar minimalist și cum poți să creezi un astfel de look prin intermediul unor piese vestimentare esențiale și a câtorva accesorii.

 

Principiile stilului vestimentar minimalist

Citește și: Stilul de viață minimalist. 3 principii de care să ții cont

3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist
3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist[Sursa foto: freepik]

În modă, stilul minimalist nu presupune doar un trend, acesta fiind construit pe principiul simplității și al utilității hainelor.

Iată care sunt principiile esențiale pentru un stil vestimentar minimalist:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ținute simple

Pentru a alcătui un outfit minimalist, trebuie să construiești o ținută completă folosind cât mai puține piese. De aceea, este foarte important să alegi haine practice, care pot fi combinate împreună și să îți ofere în același timp senzația de lejeritate și căldură, atunci când vorbim despre anotimpul geros.

Totodată, încearcă să eviți hainele cu volane sau alte aplicații care nu ajută cu nimic ținuta, iar dacă ți se pare că este prea simplă ținuta pe care o porți, trebuie să știi că de fapt nu este.

Alege culorile neutre

Majoritatea ținutelor care se încadrează într-un stil vestimentar minimalist se bazează pe haine în culori neutre. Astfel, albul, negru, bejul, rozul pal, nuanțele de maro și gri nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Dacă totuși îți dorești să adaugi un plus de culoare ținutelor tale, optează pentru combinații de articole monocrome.

Optează pentru haine de calitate

Atunci când vine vorba de stilul vestimentar minimalist, sustenabilitatea este un principiu de bază. Este foarte important să ne alegem piese vestimentare bine croite și rezistente pe care să le purtăm mulți ani de acum încolo, fără să se demodeze sau să se deterioreze. Principalele materiale pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când îți construiești o ținută în conformitate cu acest stil vestimentar sunt lâna, vâscoza, cașmirul, pielea sau bumbacul.

Piese vestimentare esențiale pentru stilul minimalist

3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist
3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist[Sursa foto: freepik]

Tricouri simple

Toată lumea are nevoie de tricouri în garderobă. Pentru ca acestea să se încadreze în stilul minimalist, trebuie să își îndeplinească exact scopul pentru care au fost create: să nu îți fie cald atunci când le porți. Așadar, optează pentru tricourile oversize în nuanțe de alb, bej sau poate chiar negru, care pot fi combinate ușor cu o pereche de blugi astfel încât să alcătuiască un outfit armonios atât din punct de vedere cromatic, cât și

al texturilor.

Blugi simpli

Atunci când vrei să compui o ținută minimalistă ar trebui să renunți la blugii rupți sau cu diferite aplicații. O pereche de blugi negri simpli este esențială în garderoba fiecăruia, iar aceasta poate fi purtată în diverse combinații.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Rochia dreaptă

Rochia dreaptă este un articol vestimentar esențial care poate fi purtat atât ziua, cât și seara, în funcție de evenimentul la care participăm și de modul în care o accesorizăm. Această croială îți pune în evidență forma corpului și constituie o piesă vestimentară de bază în stilul minimalist. Optează pentru un material calitativ și evită materialele sintetice.

Cum accesorizezi stilul minimalist

Citește și: Ce accesorii fac cu adevărat diferența în garderoba ta? Iată 3 dintre piesele în care merită să investești, dacă îți dorești ca ținuta ta să arate de milioane

3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist
3 piese vestimentare esențiale pentru un stil minimalist[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre un stil vestimentar minimalist și ne referim la accesorii, ei bine, acestea sunt permise, dar este foarte important de precizat faptul că trebuie să existe un singur detaliu în ținută.

Este foarte important ca accesoriile pe care le purtăm să fie de calitate, să nu ducă în zona de kitsch și să își găsească utilitatea în ținută. Astfel, puteți să optați pentru un ceas, o eșarfă din mătase, o geantă din piele naturală sau o curea strălucitoare.

Atunci când vorbim despre bijuterii, acestea trebuie să fie discrete și prețioase. Un șirag de perle, o broșă elegantă, o bijuterie dintr-un metal prețios sunt mereu o alegere inspirată.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum sa-ti accesorizezi corect outfitul in functie de stilul in care se indreapta tinuta

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies