3 proceduri de estetică dentară la modă în 2022

3 proceduri de estetică dentară la modă în 2022
3 proceduri de estetică dentară la modă în 2022

Dinții de un alb imaculat, cu gingii sănătoase și o dantură aliniată corect sunt condiții necesare pentru a avea un zâmbet frumos.

Aspectul fizic este destul de important în contextul social actual, de aceea majoritatea oamenilor apelează la tot mai multe metode de tratament pentru a obține acel zâmbet de revistă.

Descoperă mai jos care sunt cele mai căutate 3 proceduri de estetică dentară în 2022 și care dintre ele ți se potrivește.

1. Zâmbet strălucitor cu fațete dentare

 

Fațetele dentare sunt piese protetice moderne, sub forma unor pelicule fine. Acestea sunt folosite pentru a acoperi partea externă a dintelui, atunci când îți dorești un zâmbet mai alb. Fațetele mai sunt recomandate și persoanelor care au anumite imperfecțiuni ale danturii, precum: fisuri, dinți ciobiți sau tociți. În cazul acestei proceduri de estetică dentară, există mai multe tipuri de materiale pe care medicii stomatologi le recomandă, printre care: fațetele dentare din ceramică sau fațetele dentare din compozit.

În ziua de astăzi, cele mai căutate sunt fațetele dentare din ceramică. Acestea sunt realizate de către medicii specialiști în cabinet, cu ajutorul aparaturilor moderne. În urma discuției purtate cu stomatologul poți alege forma și culoarea fațetelor pe care ți le dorești. De cele mai multe ori, medicii recomandă alegerea unor fațete cât mai naturale, deoarece oferă un aspect al zâmbetului frumos și asemănător dinților naturali. Este bine să mai știi că fațeta dentară realizată din ceramică are o rezistență superioară și nu se pătează în timp atunci când consumi anumite alimente colorate.

2. Aspect alb și natural al zâmbetului cu albirea profesională

Un tratament de albire în cabinetul de medicină dentară este foarte eficient și te poate ajuta să obții un zâmbet frumos și natural. Conform Healthline, tehnica realizării și produsele folosite de către medicul stomatolog sunt mult mai benefice și cu rezultate sigure, spre deosebire de produsele cumpărate din comerț. Medicii stomatologi recomandă albirea dinților în momentul în care pe suprafața acestora au apărute diferite pete colorate sau dinții au început să se îngălbenească.

Datorită tehnologiilor noi, albirea dentară profesională se face într-o singură ședință și este lipsită de dureri. Procedura de realizare constă în acoperirea buzelor și a gingiilor, lăsând dinții expuși. Doctorul aplica un gel de albire, care va fi utilizat cu ajutorul luminii speciale. Lumina și gelul acționează împreună și pătrund ușor în smalțul dinților, îndepărtând petele și decolorarea. Procedura este simplă, iar dinții vor fi mai albi în 60 de minute.

3. Restaurarea danturii cu coroane dentare

Coroanele dentare sunt recomandate de către medicii stomatologi, atât persoanelor care au dinții fisurați sau ciobiți, cât și în cazul unui dinte care a fost tratat pe canal sau în cazul unui implant dentar. Prin atașarea unei coronițe pe implant, dintele capătă o formă și o funcționalitate excelente, asemănătoare dintelui natural. În funcție de materialul din care sunt realizate coroanele, aceste lucrări protetice pot fi de mai multe tipuri: coroane dentare din ceramică și coroane dentare cu structură de zirconiu.

La mare căutare sunt coroanele dentare realizate din ceramică, deoarece redau un aspect natural. De asemenea, rezistența acestora este una de lungă durată. În plus, coroanele dentare cu structură de zirconiu vin în ajutorul persoanelor care au alergie la metale. Zirconiul este un aliaj biocompatibil, care imită atât culoarea dintelui natural, cât și aspectul semitransparent.

Este bine ca pentru menținerea unei calități perfecte a coroanelor dentare din ceramică să acorzi o atenție sporită igienei orale. Periază-ți dinții dimineața și seara și folosește mijloacele suplimentare de curățare, și anume: ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

Domeniul stomatologiei a evoluat enorm, iar o dantură strălucitoare așa cum visezi este la un pas distanță de cabinetul de medicină dentară. Aceste proceduri de estetică dentară sunt în aparență destul de simple și necesită o bună concepție asupra rezultatului final, dar și o colaborare eficientă între tine și stomatolog.

 

Sursă poză: Unsplash



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies