3 remedii naturale pentru rani usoare si zgaraieturi

3 remedii naturale pentru rani usoare si zgaraieturi
3 remedii naturale pentru rani usoare si zgaraieturi

Ranile usoare facute, din greseala, cu un cutit prea ascutit, zgaraieturile provocate de o pisica jucausa sau de maracinii de pe pajiste atunci cand iesi la un picnic cu prietenii, pot fi neplacute.

Usturimile se calmeaza si ranile se vindeca repede, fara complicatii, cu ajutorul unor tratamente usoare. Iata trei remedii naturale pentru vindecarea acestor rani:
Mierea
Ideea de a folosi mierea ca medicament nu este chiar noua. Oamenii au utilizat mierea ca leac de mii de ani, in special pentru  a vindeca rani. Oamenii de stiinta cred ca antioxidantii, aminoacizii, vitaminele, mineralele din miere fac din aceasta un tratament perfect, care omoara baceriile si ciupercile care pot infecta ranile.

In plus, textura sa vascoasa permite vindecarea rapida, fara sa lase cicatrice. Atentie insa, mierea de la supermarket, vanduta in scop alimentar nu are acelasi efect ca mierea naturala.


Ulei de lavanda
Nu numai ca acesta pot ucide bacteriile, dar calmeaza si durerile. Intr-un studiu realizat de medici pe 160 de femei care au nascut de curand, acestia au testat uleiul esential de lavanda pe zona ranita de obicei la nasterea bebelusilor( intre anus si vagin).
Aproximativ jumatate dintre femeile din grupul testat au spus ca senzatia de durere a fost mai mica si ca incizia s-a vidnecat mai repede decat in aczul femeilor care nu au folosit acest ulei. Expertii sugereaza diluarea uleiului de lavanda in ulei de masline sau o lotiune neutra inainte de a-l utiliza pentru a trata o rana, deoarece lavanda poate irita pielea. Pentru un amestec care este sigur pentru piele, se adauga 12 de picaturi de ulei de lavanda la 30 ml de solutie.


Musetel
Mica floare a fost utilizata  pentru a trata arsuri, contuzii, hemoroizi si  multe alte lucruri. Este, de asemenea, un tratament eficace pentru taieturi minore si ulceratii bucale, precum sangerari sau rani infectate. Medicii din Germania au testat musetelul ca tratament pentru tatuaje recente, care de multe ori sangereaza. Tatuajele tratate cu extract de musetel s-a vindecat mult mai repede decat decat cele pe care s-au aplicat alte creme. Proprietatile de vindecare ale acestei flori, spun specialistii, probabil ca provin de la flavonoide sale si uleiurile esentiale, care
pot patrunde adanc în piele. Medicii sugereaza aplicarea musetelului sub forma de crema sau unguent, direct pe zona afectata.  De asemenea, o baie intr-o cada in care a fost pusa in apa o lingura de flori uscate de musetel, ajuta la calmarea usturimilor provocate de intepaturi de insecte, eczeme sau hemoroizi.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa: prevention.com



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Meteorologii Accuweather anunță un risc mare de inundații în Oltenia, Muntenia, Carpații Meridionali și Orientali: Cum va fi prognoza meteo în țară duminică, 29 septembrie 2024

"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică


Cookies