3 remedii naturiste pentru arsuri solare. Ce metode simple și rapide poți folosi pentru a-ți îngriji pielea

3 remedii naturiste pentru arsuri solare. Ce metode simple și rapide poți folosi pentru a-ți îngriji pielea
Remedii naturiste pentru arsuri solare

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de arsurile solare!

Zilele de vară sunt pline de relaxare, distracție și mult soare însă, din nefericire, statul prea mult timp la soare poate duce la o arsură solară care strică dispoziția multor femei. Pielea va deveni inflamată și dureroasă la atingere în urma arsurilor solare.

Razele soarelui sunt cele mai puternice între orele 10:00 și 14:00, dar și orele dinainte și după acest interval necesită multă atenție, din cauza celor două tipuri de radiații ultraviolete asociate cu cancerele de piele, cunoscute sub numele de UVB și UVA.

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să faci atunci când ai arsuri solare!

Ce se poate folosi pentru arsuri solare?

Remedii naturiste pentru arsuri solare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Te bronzezi mai repede în apă? Sfaturi pentru un bronz sănătos și uniform

Pentru început, atunci când îți dai seama că ai făcut o arsură solară, este important să ieși imediat din soare și să intri în interior.

Pielea arsă de soare este fierbinte la atingere, astfel că este indicată o baie sau un duș rece, însă nu foarte rece. De altfel, pielea trebuie tamponată cu un prosop moale.

Potrivit yalemedicine.org, este recomandat să eviți pe cât posibil săpunurile dure și produsele de exfoliere a pielii, deoarece ambele pot irita și mai mult pielea. După ce pielea este tamponată cu un prosop, ea trebuie lăsată puțin umedă pentru a ajuta la reținerea umezelii atunci când aplici o cremă hidratantă, care nu conține petrol deoarece reține căldura și agravează arsura solară.

Astfel, este recomandat să se folosească o cremă hidratantă ușoară, o loțiune sau un gel care conține aloe vera sau soia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cele mai cunoscute remedii naturiste pentru arsurile solare

Remedii naturiste pentru arsuri solare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mască cu iaurt eficientă pentru ten! Trucul perfect pentru femeile care vor să scape de petele de la nivelul pielii

Bicarbonat de sodiu și fulgi de ovăz

Deși pare greu de crezut, vei minimiza daunele arsurilor solare prin adăugarea unor linguri mari de bicarbonat de sodiu într-o cadă plină cu apă rece, în care vei putea sta de la 15 până la 20 de minute. Potrivit healthline.com, adăugarea unei cești de fulgi de ovăz în baie ajută la calmarea iritației și la menținerea umidității naturale a pielii.

Aloe vera

Remedii naturiste pentru arsuri solare[Sursa foto: freepik]

Dacă nu ai o plantă de aloe vera în casă, ar trebui să îți iei una deoarece gelul ei este benefic pentru arsuri solare. Ruperea unei bucăți din plantă și aplicarea gelului direct pe piele oferă o ușurare imediată și calmantă pentru arsurile solare minore. O altă variantă este să încerci un gel de aloe vera 100%, nu o loțiune sau unguent pe bază de aloe.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Ceai de mușețel

De asemenea, un alt remediu naturist pentru arsurile solare este ceaiul de mușețel.

Acesta este liniștitor și calmează pielea arsă de soare. Tot ce trebuie să faci este să prepari ceaiul așa cum o faci de obicei și să îl lași să se răcească. Când este gata, înmoaie un prosop în el și aplică-l pe zona afectată.

Ce alte remedii rapide ajută în caz de arsuri solare

Remedii naturiste pentru arsuri solare[Sursa foto: freepik]

Hidratează-te

Pielea are nevoie de hidratare atunci când apar arsurile solare, deoarece a pierdut multă umezeală în timpul expunerii la soare. Cu alte cuvinte, dacă nu consumi suficiente pahare de apă pe zi, o arsură solară severă ar trebui să fie un motiv suficient pentru a începe să faci acest lucru.

Aplică cremă hidratantă

De asemenea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a preveni cojirea pielii, sau cel puțin pentru a o minimiza, este să aplici regulat cremă hidratantă pe zonele afectate. Astfel, este important să folosești o cremă hidratantă fără parfum și coloranți pentru a menține iritarea pielii la un nivel minim.

Remedii naturiste pentru arsuri solare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Te bronzezi mai repede în apă? Sfaturi pentru un bronz sănătos și uniform

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies