Prăjiturile care conțin cafea sunt ideale în dimineața zilei de Crăciun. Nu doar iubitorii acestei băuturi se pot delecta cu minunatele deserturi care conțin cafea.
Cafeaua reprezintă, fără îndoială, a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Bineînțeles că nimic nu se compară cu aroma unei cești de cafea fierbinte, dimineața. Cu toate acestea, puteți profita de savoarea cafelei și în prăjituri. Aceste deserturi sunt absolut fabuloase.
Cele mai bune rețete de prăjituri care conțin cafea
Ce ați spune dacă în dimineața zilei de Crăciun, vă veți savura ceașca de cafea alături de o prăjitură fină, cremoasă și cu o aromă intensă de cafea? Sună bine, nu?
Noi vă dezvăluim cele mai bune 3 rețete de prăjituri care conțin cafea:
1. Tiramisu
De departe cea mai cunoscută prăjitură care conține cafea este celebrul Tiramisu. Este un desert rafinat, care se potrivește perfect de Crăciun.
Ingrediente pentru cremă:
- două ouă
- un gălbenuș
- un sfert de cană de zahăr
- o linguriță de esență de vanilie
- o cană cu mascarpone
Ingrediente pentru
- o jumătate de cană de cafea
- 45 de mililitri de rom
- o linguriță de zahăr
Ingrediente pentru ornat:
- frișcă
- o linguriță de zahăr
- o linguriță de esență de vanilie
- un pachet de pișcoturi
- ciocolată amăruie
- cacao
Mod de preparare:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Puneți o oală cu apă la fiert. Separați albușurile de gălbenușuri. Deasupra oalei de pe foc, puneți un alt vas, în care amestecați gălbenușurile, zahărul și vanilia. Trebuie să obțineți o cremă tare.
Separat, mixați brânza mascarpone, până când aceasta se va înmuia.
Albușurile se bat spumă cât mai tare și apoi se răstoarnă peste crema de gălbenușuri și se amestecă bine și cu mascarpone.Puneți într-o altă cratiță cafeaua, deja preparată, zahărul și romul și lăsați pe foc până se va topi tot zahărul. Bateți frișca, până devine tare, apoi îi adăugați zahărul și vanilia.
Într-o tavă mai mare, apucați-vă să asamblați prăjitura. Puneți un strat de pișcoturi, pe care le-ați înmuiat înainte în siropul de cafea, apoi adăugați un strat de cremă, apoi iar pișcoturi înmuiate în cafea și tot așa, până terminați ingredientele.
Deasupra radeți ciocolată amăruie, apoi puneți frișcă și la final presărați cacao.
2. Prăjitură cu nucă și cafea
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 140 g zahăr
- un praf de sare
- o lingură și jumătate de făină
- un plic praf de copt
- 140 g nucă măcinată
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- un plic zahar vanilat
- două gălbenușuri
- un plic cafea instant
- 250 g nucă
Mod de preparare:
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă, cu un praf de sare. După aceea, adăugați în ele zahărul, puțin câte puțin, și mixați în continuare.
Când obțineți o bezea, începeți să adăugați și 4 gălbenușuri, unul câte unul.Amestecați separat făina cu nuca măcinată și cu praful de copt. Puneți această compoziție peste spuma de albușuri și omogenizați. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția și băgați-o la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Între timp, pregătiți crema. Cele două gălbenușuri care v-au rămas de la blat le amestecați cu 50 de grame de zahăr pudră și cu zahăr vanilat. După aceea, le fierbeți pe baie de aburi, până când veți obține o compoziție groasă.
Adăugați cafeaua instant și amestecați bine, după care lăsați crema să se răcească. Separat, mixați untul cu restul de zahăr și începeți să adăugați peste el câte puțin din crema de gălbenușuri. Aveți grijă să amestecați foarte bine.
Prăjiți puțin nuca și apoi tăiați-o în bucăți cât mai mici. După aceea o adăugați în crema de unt și găbenușuri. După ce blatul s-a răcit, turnați crema peste el. Deasupra prăjiturii puteți să radeți ciocolată.
Prăjitura cu ciocolată și cafea, un desert festiv
Dacă vreți ca de Crăciun să pregătiți și un desert mai aparte, care să aibă o oarecare notă de rafinament, dar care să fie și delicios, în același timp, încercați prăjitura cu ciocolată și cafea.
Cafeaua îi va da o aromă și mai intensă ciocolatei, iar prăjitura va fi absolut irezistibilă.
Ingrediente:
- o cană de unt topit
- două căni de zahăr
- o treime de cană de cafea instant
- patru ouă
- o cană și jumătate de făină
- o cană de cacao
- un vârf de linguriță de sare
Mod de preparare:
Untul se mixează cu zahărul, până devine cremos. Apoi adăugați cafeaua instant și amestecați foarte bine. Puneți și ouăle, întregi, și omogenizați compoziția.
La final, adăugați și făină, cacao și un praf de sare și amestecați toate ingredientele. Compoziția astfel obținută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Deasupra puteți orna prăjitura cu frișcă și cu ciocolată rasă, pentru un aspect mai deosebit.