3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană
3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

Află din rândurile următoare cum să identifici un pasiv-agresiv și ce modalitatea poți să abordezi dacă vrei să comunici în mod eficient cu o astfel de persoană.

De-a lungul vieții ne confruntăm cu diferite situații și avem de-a face cu diverse persoane pe care deși am vrea la prima vedere să le evităm, suntem nevoiți să comunicăm eficient cu aceștia. O astfel de categorie sunt persoanele pasiv-agresiv, a căror trăsătură principală este dificultatea de a comunica în mod eficient, fără să aveți parte de anumite neplăceri.

Ei bine, când ne confruntăm cu astfel de persoane, la muncă, într-o instituție publică sau poate chiar în viața de zi cu zi, este important să știm cum să identificăm un astfel de comportament și cum să

abordăm situația astfel încât să comunicăm în mod eficient.

Descoperă în rândurile următoare câteva informații care te pot ajuta în acest sens.

Ce semne dau de gol un pasiv-agresiv

Citește și: Cum recunoști gaslighting-ul și ce poți să faci să ieși dintr-o relație în care ești abuzată emoțional

3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

Evită responsabilitățile

O persoană pasiv-agresivă are tendința de a nu-și asuma niciodată responsabilități și angajamente. Astfel de persoană dau adesea dovadă de ineficiență și neglijență și tind să dea vina pe alții sau pe o serie de evenimente externe pentru aceste neplăceri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

O persoană pasiv-agresivă va avea tendința de a scoate scuze repetate, a amâna sau a argumenta sentimente de suprasolicitare si nedreptate.

Este mereu într-o dispoziție proastă

Citește și: Cum recunoști un comportament toxic și ce poți să faci după ce l-ai conștientizat

3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

Genul acesta de persoane văd mereu viața doar în negru sau cel mult în nuanțe de gri. Ele niciodată nu percep viața în roz sau în alb, iar de acest lucru se fac adesea vinovați cei din jur.

Dacă afară este cald, nu le place căldura, dacă afară este frig, nu le place frigul, indiferent de condițiile meteorologice, ei sunt tot timpul nemulțumiți. De asemenea, au tendința de a face din orice eveniment semnificativ o adevărată tragedie, care le poate afecta buna dispoziție aparent inexistentă.

Este ambivalent

Ambivalența este o altă trăsătură de comportament a persoanelor pasiv-agresive, care într-o zi sunt lapte și miere, iar în alta tună și fulgeră.

Chiar dacă au mici momente în care sunt destul de prietenoase, persoanele acestea devin supărate și îmbufnate fără niciun motiv concret și te fac să te simți prost pentru că ai impresia că ai făcut tu ceva greșit care a generat un astfel de comportament din partea sa.

Cum să comunici eficient cu un pasiv-agresiv

3 semne care dau de gol un pasiv-agresiv. Cum poți să comunici eficient cu o astfel de persoană

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Atunci când vrei să comunici în mod eficient cu astfel de persoane trebuie să știi foarte bine la ce te poți aștepta. Astfel, esențial este ca indiferent de situație să nu cazi pradă capriciilor respectivei persoane. Indiferent de cât de mult ți-ai dori să tacă și să te lase în pace, nu îi lăsa să se pună în ipostaza de victimă, ci încearcă pe cât posibil să îți păstrezi calmul și să soluționezi problema într-o manieră de mijloc.

Mai mult decât atât, dacă te enervezi pe ei sau îți pierzi controlul, le oferi o scuză pentru a te acuza pe tine că nu ai fost capabil să comunici fără să îți pierzi cumpătul. Astfel, o altă modalitate foarte eficientă de a comunica deschis cu astfel de persoane este să îți pierzi calmul. Evitați să vă adresați asupra lor pe un ton furios sau ostil pentru că vor interpreta acest comportament ca pe un abuz verbal.

 O altă modalitate foarte eficientă prin care puteți să comunicați cu astfel de persoane este să recunoașteți că s-au străduit din răsputeri, apoi să îi informați cum ar mai putea îmbunătăți puțin, astfel încât să încercați pe cât posibil să nu atacați viziunea lor asupra realității, chiar dacă nu este cea corectă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Importanța comunicării deschise în legătură cu traumele trecutului amoros într-o relație

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies