Să fii șic atunci când temperaturile depășesc 35 de grade Celsius este posibil, cu condiția să respecți câteva reguli de stil mai mult sau mai puțin evidente. Iată mai jos ce tip de haine și accesorii este recomandat să alegi pentru a arăta impecabil în perioadele de caniculă.
Optează pentru fibre naturale
Vara este anotimpul în care este esențial să eviți materialele sintetice și să optezi pentru cele naturale, ușoare și fluide. Fibrele naturale pot fi vegetale sau animale.
Poartă accesorii minimaliste
Pantofii potriviți sunt un alt element al unei ținute confortabile pentru perioadele caniculare. Sandalele, mocasinii decupați la spate și saboții sunt modele de încălțăminte destul de elegante și confortabile atât pentru mersul la birou, cât și pentru viața de zi cu zi.
Alege genti mici, precum aceste genti Furla, sau coșuri de paie, care sunt la modă de mulți ani în sezonul cald.
Poartă o pălărie de soare, mai ales în perioadele din zi când razele sunt foarte puternice. Optează pentru modele din paie, cu boruri largi, sau pentru cele din materiale în culori deschise, moi și ușoare, precum bumbacul. Deși unele pălării pot reține căldura, sunt foarte utile pentru a te proteja de insolație. În plus, pălăriile pot oferi o notă șic oricărei ținute simple.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Menține numărul de bijuterii la un nivel minim și alege piese mai subtile și delicate, precum un ceas, cercei simpli și câteva brățări. Colierele mai groase, deși sunt interesante, pot amplifica senzația de căldură.
De asemenea, o pereche de ochelari de soare de bună calitate îți va proteja ochii de razele puternice ale soarelui.
Alege lenjeria intimă potrivită
Poate unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unei ținute potrivite pentru zilele extrem de călduroase este lenjeria intimă potrivită. Sutienele cu căptușeală mai ușoară, naturală și fără suport metalic sunt eficiente în prevenirea transpirației în jurul sânilor. Modelele adezive nu sunt foarte practice în sezonul cald, pentru că ar putea să nu aibă aderență din cauza transpirației. În ceea ce privește partea inferioară, alege chiloți din materiale care lasă pielea să respire, precum bumbacul fin.
În afară de a alege ținutele potrivite, este recomandat să iei câteva măsuri pentru a pregăti organismul pentru căldura puternică de afară. Dimineața, fă un duș fierbinte, nu rece, iar, pe tot parcursul zilei, nu uita să te hidratezi cu băuturi calde. Organismul va transpira și astfel temperatura sa internă va scădea. Optează pentru apă, eventual aromatizată cu lămâie sau alte fructe de sezon, și limitează consumul de alcool, care promovează deshidratarea.
Sursa foto: Freepik