Sosurile pentru chiftele trebuie să fie aromate și gustoase. Iată 3 rețete ușoare, pe care le veți prepara în doar câteva minute.
Dacă v-ați săturat de chiftelele simple, ar trebui să încercați și diferite sosuri, care mai de care mai aromate, pentru a prepara o cină delicioasă. Noi v-am pregătit 3 idei de sosuri pentru chiftele, rapide și gustoase.
Sosurile pentru chiftele, rețete simple și gustoase
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim oul în chiftele
Orice gospodină știe să facă chiftel e, după propria rețetă. Indiferent că folosiți carne de pui, de porc sau un amestec din diferite cărnuri, chiftelele reprezintă o soluție rapidă, atunci când vreți să pregătiți o masă delicioasă.
Astăzi vă provocăm să renunțați la clasicele chiftele și să îmbunătățiți rețeta, cu ajutorul sosurilor. Există mai multe variante de sosuri, care vor satisface toate gusturile.
În primul rând, preparați chiftelele. Puteți folosi aceeași rețetă de chiftele, indiferent de sosul pe care îl veți alege.
Ingrediente pentru chiftele
- 800 g carne tocată
- o ceapă
- doi căței de usturoi
- un ou
- un cartof
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
- rozmarin
- oregano
- cimbru
- boia
Într-un castron, amestecați carnea tocată, oul și apoi puneți și cartoful, pe care l-ați fiert înainte. Compoziția de chiftele se amestecă întotdeauna doar cu mâinile. Doar așa veți combina perfect toate ingredientele.
Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, dar și toate celelalte condimente și amestecați foarte bine toate ingredientele. Puneți ulei la încins într-o tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie pe care ați pus șervețele absorbante.
Cele mai bune 3 tipuri de sosuri pentru chiftele
Citeste si: CITEȘTE: Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE
Puteți prepara chiftele în sos de roșii, chiftele în sos de brânzeturi sau chiar chiftele sedeze, în sos de muștar.
Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:
- 25 g unt
- 30 g făină
- 400 ml lapte
- 100 g cașcaval afumat
- 100 g mozzarella
- 50 gr parmezan
- 20 g gorgonzola
- sare
- piper
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL
Sosul se prepară foarte repede și este ideal pentru persoanele care preferă sosurile albe, cu multă brânză. În tigaia în care ați prăjit chiftelele, puneți untul să se topească, apoi adăugați făina și laptele și amestecați în permanență.
Brânzeturile rase se adaugă atunci când vedeți că sosul s-a îngroșat. Amestecați bine, mai lăsați puțin pe foc, potriviți de sare și de piper și gata. Puteți adăuga chiftelele în sos și mai lăsați-le câteva minute pe foc, să se îmbine toate aromele.
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- o lingură ulei
- o ceapă
- o cutie mare de roșii în bulion
- 125 ml vin roșu sec
- o linguriță de zahăr
- sare
- piper
Într-o tigaie, puneți ulei și căliți ceapa tocată mărunt. Apoi adăugați roșiile în bulion, vinul, zahărul, sarea și piperul. Lăsați toate aceste ingrediente să fiarbă, pentru aproximativ 20 de minute.
După aceea, puneți chiftelele în sos și mai lăsați-le să fiarbă pentru încă 20-30 de minute.
Ingrediente pentru sosul de muștar:
- 50 g făină
- 50 g unt gras
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă
- două linguri de muștar
Într-o tigaie, puneți untul să se topească, adăugați făina, sarea și după aceea, începeți să turnați laptele, puțin câte puțin. Lăsați sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, iar apoi adăugați în el smântâna și muștarul. Amestecați foarte bine și mai lăsați sosul pe foc pentru câteva minute. După aceea, turnați sosul fierbinte peste chiftele .