Cornulețele fragede cu untură pot fi umplute cu diferite compoziții, în funcție de preferințele fiecăruia. Iată care sunt cele mai bune 3 astfel de umpluturi.
Cornulețele fac parte din categoria deserturilor cu care am copilărit. Ca să iasă fragede, mamele și bunicile noastre foloseau neapărat untură. În ceea ce privește umplutura pentru cornulețe, avem de unde să alegem. Totul ține de gusturile fiecăruia dintre noi.
Cu ce umplem cornulețele
Dacă vă este dor de copilărie, nu ezitați să preparați în casă un desert magic, care o să fie, cu siguranță, pe placul tuturor membrilor din familie.
Este vorba despre delicioasele cornulețe, care erau nelipsite pe vremuri de pe mesele festive. Cel mai important aspect al acestor prăjiturele este, bineînțeles, aluatul.
Acesta trebuie să fie fraged, să se topească în gură, iar pentru a obține acest lucru, trebuie să puneți în compoziție untură. Dacă veți folosi unt, cornulețele nu vor fi la fel de bune.
Când vine vorba despre umplutură, aveți la dispoziție mai multe variante. Iată care sunt cele mai bune 3 compoziții pentru cornulețe:
1. Cornulețe cu rahat.
2. Cornulețe cu gem.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
3. Cornulețe cu nucă.
Cum se prepară cornulețele fragede cu untură
Așa cum spuneam, cornulețele ies delicioase, doar dacă știți cum să preparați aluatul clasic. Nu vă feriți de untură, dar dacă nu aveți de unde să o procurați, o înlocuiți cu unt.
Aveți grijă ca untul să fie foarte gras și va trebui să folosiți o cantitate mai mare, aproximativ 250 de grame.
Ingrediente:
- 650 g făină
- 160 g untură de porc
- 260 g smântână fermentată, cu cel puțin 20% grăsime
- 150 g zahăr pudră
- două gălbenușuri
- două plicuri zahăr vanilat
- un praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Într-un bol mai adânc, amestecați făina, untura sau untul, smântâna, zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilat, sarea și coaja rasă de lămâie.
Cel mai bine faceți acest lucru cu un mixer sau în robotul de bucătărie, dacă aveți unul. Nu frământați prea mult, pentru că aluatul se va întări, după ce îl veți coace.
După ce este gata, îl puneți în folie alimentară și îl băgați în frigider, pentru cel puțin o oră. Apoi îl scoateți și îl împărțiți în 3 părți egale.
Puteți să folosiți câte o umplutură diferită, pentru fiecare bucată de aluat.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați cornulețele și apoi le băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
Le scoateți din tavă fierbinți și le tăvăliți prin zahăr pudră vanilat.