3 tratamente alternative pentru infecțiile urinare

3 tratamente alternative pentru infecțiile urinare
3 tratamente alternative pentru infecțiile urinare

nfecțiile urinare sunt unele dintre cele mai chinuitoare probleme de sănătate. Debutează brusc și violent, cu dureri abdominale, usturimi la urinare, febră, nevoia de a merge frecvent la toaletă.

În ziua în care apar, pur și simplu ești „scoasă din uz”. Trebuie să acționezi rapid! Fiind vorba despre o infecție bacteriană, ai nevoie de antibiotice, însă cele de sinteză dau, de obicei, multe efecte adverse. Soluția: tratamentele alternative pentru infecțiile urinare. Sunt remedii naturale care funcționează perfect din moși strămoși.

Ce este infecția urinară

Este o afecțiune care apare atunci când bacteriile pătrund în tractul urinar și se înmulțesc necontrolat. Pot afecta orice parte a tractului urinar: vezica, uretra, rinichii. Cele mai comune infecții sunt cele de tract urinar inferior. Se numesc cistite, afectează vezica și uretra și sunt provocate, cel mai adesea, de bacteria E.coli. Predispuse sunt femeile, din cauza faptului că, la ele, uretra e mai scurtă, se află în apropierea orificiului anal, iar bacteriile au de parcurs o distanță mai mică până la vezică.

De ce apar infecțiile urinare

Există mai multe cauze și factori de risc:

- Igiena personală precară ce duce la contaminarea cu bacterii;

- Consumul insuficient de lichide;

- Amânarea nevoii de a merge la toaletă – urina care stagnează favorizează înmulțirea bacteriilor;

- Imunitatea slabă;

- Schimbările hormonale din timpul menopauzei;

- Anumite afecțiuni de care suferi sau chiar factorii genetici te pot predispune la infecții urinare.

Cum se tratează infecția urinară

Fiind o infecție bacteriană, ai nevoie de antibiotice.

Antibioticul de sinteză, având o singură substanță activă, trebuie ales „cu dedicație” pentru bacteria prezentă în tractul urinar. Riscul este că dacă tratamentul nu este administrat corect, bacteriile vor căpăta rezistență la respectiva substanță activă, iar pe viitor vor fi mult mai greu de eliminat.

Astfel, genul acesta de pastile se prescriu de către medic, după o analiză de urină și urocultură, care arată cu ce bacterii avem de-a face.

· Tratamentul alternativ cu antibiotice naturale

Nu la fel se întâmplă cu tratamentul aternativ pentru infecții urinare. Există antibiotice naturale, cu uleiuri esențiale care conțin nu una, ci zeci de substanțe active, în fața cărora bacteriile nu au cum să dezvolte rezistență. În plus, spre deosebire de antibioticele de sinteză, cele naturale nu afectează flora intestinală, nu scad imunitatea, dimpotrivă, o întăresc.

Cele mai bune antibiotice naturale pentru infecțiile urinare conțin ulei de cimbru, de șovârv, de cuișoare, de scorțișoară și de tea tree. Specialiștii Fares au folosit aceste uleiuri în cadrul soluției și capsulelor Biomicin Urinar, remedii antibacteriene cu spectru larg de acțiune.

Începe tratamentul încă din prima zi, de la primele simptome, dacă vrei să scapi de chin repede și bine! Urmează-l corect, conform prospectului, și nu-l întrerupe la primul semn de ameliorare a simptomelor. Antibioticele naturale pentru infecții urinare se iau 3 pe zi, timp de 14 zile, chiar 20 de zile în cazul infecțiilor recidivante (la recomandarea medicului).

· Tratamentul alternativ cu ceaiuri medicinale pentru infecții urinare

Un consum scăzut de lichide înseamnă o producție scăzută de urină și implicit o creștere a concentrației de bacterii. De aceea, este nevoie să bei multă apă, multă ceaiuri, sucuri de fructe, supe, care „spală” tractul urinar, diluează urina și, astfel, se elimină bacteriile.

Ceaiurile medicinale cu efect diuretic sunt tratament de bază în infecții urinare, pentru că stimulează fluxul de urină. În plus, au efect remineralizant, antiseptic, antimicrobian. Mizează pe codițe de cireșe, mătase de porumb, coada șoricelului, urzică, soc, păpădie, coada calului.

Alte plante medicinale sunt recomandate datorită proprietăților lor antibiotice: sucul de merișoare și ceaiul de frunze de merișor sunt celebre pentru efectul lor binefăcător asupra sistemului urinar. Ajută la inhibarea înmulțirii bacteriilor și previn aderarea lor la peretele vezicii urinare. Apoi, frunzele de măslin au un efect antibiotic cu spectru larg, fiind eficiente împotriva bacteriilor care cauzează infecții urinare. Fructele de ienupăr și cimbrul au și ele proprietăți antimicrobiene puternice datorită uleiurilor volatile din compoziție. Sunt excelente sub formă de ceai pentru infecția urinară.

Toate aceste ceaiuri se pot administra pe perioade mai lungi, de 1-3 luni, alături de un aport mai mare de lichide. Ajută la buna funcționare a căilor urinare și la prevenirea recidivelor.

· Tratamentul alternativ cu băi de șezut

Vin în completarea tratamentului cu ceaiuri și capsule. Constau în scufundarea șezutului într-o apă caldă, îmbogățită cu infuzii de plante (mușețel, gălbenele, coada calului, coada șoricelului), iar efectul este multiplu: apa caldă relaxează musculatura și reduce durerea, iar plantele calmează inflamația și iritația zonei intime.

Cum poți preveni infecțiile urinare recidivante

- Întărește-ți imunitatea, pentru a ajuta corpul să lupte mai bine cu microbii. Astfel, previi infecțiile recurente. Fructele de afin și de merișor (proaspete, sub formă de suc sau de ceai), citricele, ardeiul gras, broccoli, ceaiul de echinacea… toate acestea conțin vitamina C care, pe lângă faptul că întărește imunitatea, face ca urina să fie mai puțin acidă, fapt care inhibă dezvoltarea bacteriilor.

- Introdu în dieta ta iaurturile naturale deoarece conțin probiotice – acele bacterii bune care mențin echilibrul florei bacteriene din tractul urinar și din intestine.

- Obișnuiește-te să te hidratezi mai mult și nu amâna niciodată nevoia de a merge la toaletă.

- Ai grijă la igienă: folosește produse de îngrijire blânde, special concepute pentru igiena intimă, evită săpunurile iritante și spălatul excesiv, pentru a nu distruge pH-ul florei vaginale. Spală-te pe mâini atât după folosirea toaletei, cât și înainte. De asemenea, urinează și spală-te după fiecare contact sexual. Evită tampoanele interne, iar pe cele

externe schimbă-le de mai multe ori pe zi. Folosește lenjerie din material natural, care lasă pielea să respire, iar pe timpul verii, la mare, nu sta mult cu slipul de baie ud pe tine. Umiditatea favorizează înmulțirea bacteriilor.

Ține cont că toate aceste tratamente alternative pentru infecțiile urinare se pot administra atât individual, cât și în paralel cu medicația clasică.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Gagea și Moldo o pun la zid pe Criss, după ce a mărturisit, de față cu Teodora, că îl place pe Robi: „Pentru mine nu e omenesc așa ceva”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies