3 trucuri pentru a scăpa de emoții. „Emoțiile sunt concepute pentru a ne asigura că ne acordăm atenție”

3 trucuri pentru a scăpa de emoții. „Emoțiile sunt concepute pentru a ne asigura că ne acordăm atenție”
3 trucuri pentru a scăpa de emoții. „Emoțiile sunt concepute pentru a ne asigura că ne acordăm atenție”

Emoțiile ne pot crea adevărate probleme în anumite situații, în care ne dorim doar să ne concentrăm. Însă știați că există trucuri care vă pot ajuta să scăpați de ele?

Aflați din rândurile următoare ce sunt mai exact emoțiile, de ce sunt prezente în viața noastră, dar și ce putem face în momentul în care simțim că ne copleșesc. În plus, descoperiți și 3 trucuri prin care puteți depăși cu ușurință astfel de emoții simțite.

 

Ce sunt emoțiile și de ce sunt prezente în viețile noastre

Emoțiile sunt trăirile pe care le simțim, pentru a ne ajuta să devenim conștienți de nevoile noastre. De

exemplu, în momentul în care te simți mânios, poți deduce faptul că ai nevoie să rezolvi problema pe care o ai în legătură cu o situație sau o persoană. Atunci când vei înțelege acest lucru, vei avea mai multe șanse să-ți schimbi comportamentul pentru a-ți respecta nevoile cu adevărat. 

Toate emoțiile pe care le trăim sunt reduse la două mari sentimente, cel de confort și cel de disconfort. Alegerea pe care noi o facem de fiecare dată când simțim aceste emoții, se așteaptă să ne facă să simțim de cele mai multe ori, un confort.

Prin urmare, acest aspect înseamnă că nevoile noastre au fost satisfăcute.

Cercetătorii au demonstrat faptul că exprimarea emoțiilor este esențială pentru sănătatea noastră. Astfel încât, emoțiile sunt cele care ne influențează judecata, memoria și atitudinea față de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Prin urmare, emoțiile joacă un rol important în comunicarea noastră cu celelalte persoane.

tipuri de emotii

Citeste si: Ce sa iti spui cand te simti coplesita

 

Trebuie să știi că e perfect normal să ai emoții

Dacă te simți deja constrâns de aceste emoții negative și nu știi cum să le mai gestionezi pentru a te descurca în situațiile care îți creează astfel de sentimente, ar trebui să știi în primul rând, că este perfect normal să ai emoții.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pentru a avea totuși o portiță de scăpare din aceste emoții copleșitoare, ai putea să începi prin a privi în ansamblu. Astfel, vei reuși să eviți efectele neplăcute ale emoțiilor negative care te cuprind din diferite motive. În momentul în care ai realizat că o anumită emoție este exprimată într-un mod nepotrivit, ar trebui să iei o pauză și să privești imaginea în ansamblu.

Oare ar trebui să reacționezi așa? Sau există lucruri mai importante în viață? În caz contrar, aceste emoții negative, căci despre acestea vorbim, pot crea conflicte între tine și alte persoane, ducând chiar la apariția unor tensiuni total nepotrivite.

despre emotii

Citeste si: Cea mai puternică rugăciune pentru dezlegarea cununiilor. Cum să te rogi ca să te căsătorești

 

Ce să faci dacă emoțiile te copleșesc

Ceea ce ar mai trebui să știi legat de momentul în care emoțiile ajung în punctul în care te copleșesc, ține în egală măsură și de acțiunile tale. De exemplu, dacă te vei lăsa pradă furiei de moment, vei observa că vei avea diverse comportamente negative, precum agresivitatea sau injuriile, fără nici măcar să conștientizezi consecințele acțiunilor sale.

Bineînțeles că toate emoțiile pe care le simțim ar trebui descărcate, însă contează și modul în care alegem să o facem.

Pentru a evita astfel de momente copleșitoare ale emoțiilor trăite, ar trebui să încercăm să ne concentrăm asupra gândurilor noastre. Fiecare emoție simțită este declanșată de un gând avut și invers. Prin urmare, în funcție de modul de gândire și alegerea pe care o facem atunci când vine vorba despre gestionarea emoțiilor, poate funcționa în avantajul sau dezavantajul tău. Odată ce ai modificat sau corectat un gând, automat se va schimba și emoția trăită.

Astfel, o simplă modificare a gândului, poate schimbă întreaga situație. Înainte să îți manifești emoțiile, ar trebui să te întrebi dacă poți înlocui sau nu, gândurile respective cu unele mai echilibrate și mai pozitive.

emotii si sentimente

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să cucerești un bărbat din zodia Pești. Nativii care se retrag în lumea lor

 

Trucuri pentru a sc ă pa de emoții

Învață să te asculți

Atunci când simți că ai mari emoții, ar trebui să încerci să intri în contact cu lumea ta interioară. Poți face acest lucru, prin a te opri să-ți asculți inima cum bate. Încearcă să îți creezi un moment de liniște, doar al tău. Vei face asta mai bine dacă vei închide ochii și vei simți senzațiile pe care le resimți. Ar trebui să îți pui întrebare: “Ce simt?”. Astfel, vom învăța să ne întrebăm singuri, de fiecare dată când simțim o emoție, pe care ne dorim să o gestionăm, pentru a știi cu ce ne confruntăm și astfel, cum o putem depăși.

Acceptă și emoțiile negative și învață să spui nu

Chiar și emoțiile negative pe care le trăim, fac parte din persoana noastră. Iar deși avem deseori impresia că zilele ar trebui să fie mai mereu fericite, adevărul este că fiecare dintre noi mai are parte de momente dificile. Cu toate acestea, ar trebui să ne exprimăm adevăratele nevoi, chiar dacă țin de emoții pozitive sau negative. Cel mai bine ar fi să ne acceptăm și aceste emoții negative, iar de fiecare dată când simțim că nu suntem mulțumiți de o situație sau o persoană, să învățăm să mai și refuzăm.

Fă-ți timp pentru tine

Ca de fiecare dată când corpul nostru este relaxat, starea de calm ajunge automat și la nivel mental. Deseori, în momentele în care depunem o muncă sedentară, pentru mai mult timp, în fața computerului, putem simți stări tensionate. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să ne rezervăm măcar 10 minute, în fiecare zi, pentru a ne relaxa mușchii și pentru a ne detașa puțin de munca pe care o facem.

De asemenea, pentru a nu mai simți aceste emoții tensionate din cauza efortului depus în timpul zilei, la locul de muncă, ar trebui ca la sfârșitul zilei, înainte de somn, să ne rezervăm măcar un sfert de oră pentru a ne întinde. De asemenea, și apa este o metodă prin care ne putem revigora, o baie caldă aromatică sau un simplu duș sunt de ajutor pentru a depăși oboseala. 

exemple de emotii

Citeste si: Horoscop Rac IUNIE 2022. Nativii zodiei se vor dezvolta mai mult



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

De ce se aruncă prima apă de la carne

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies