Află din rândurile următoare cum să rezolvi problema hainelor șifonate.
Hainele șifonate sunt adesea o problemă pentru fiecare în parte. Nimeni nu își dorește să stea ore întregi pentru a călca hainele. De multe ori, însă, oricât de mult am sta să le călcăm, ajungem să le punem în șifonier și când vrem să îmbrăcăm hainele respective tot mai trebuie să dăm de câteva ori cu fierul de călcat peste ele.
Multe persoane încearcă să evite această activitate și cumpără haine care nu necesită călcate.
De ce se șifonează hainele
Citește si: Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat. Foarte multe gospodine fac această greșeală
Cauzele care duc la șifonarea hainelor sunt legate fie de modul de spălare al acestora, fie de cum le depozităm.
De aceea, este foarte important ca dacă vrem să avem parte de haine care nu se șifonează să verificăm foarte bine eticheta înainte de a le băga la spălat. Pe etichetă vom observa anumite instrucțiuni legate de modul de spălare pe care este bine să le luăm în calcul dacă vrem să nu avem parte de haine șifonate după ce le scoatem din mașina de spălat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, nu trebuie să lăsați foarte mult hainele în mașina de spălat după terminarea programului deoarece cu cât le scoateți mai târziu, cu atât le veți găsi mai șifonate. Totodată, încercați să nu încărcați prea mult mașina de spălat cu haine deoarece acestea au nevoie de spațiu pentru a se rostogoli, iar dacă nu au suficient spațiu, se vor îngrămădi și astfel vor apărea cutele.
Un alt aspect foarte important este modul în care depozităm hainele. Este recomandat ca hainele care se șifonează ușor să fie puse pe umeraș imediat ce sunt scoase din mașina de spălat.
Trucuri pentru haine șifonate
Citește si: Cum curățăm petele cu soluții făcute în casă. „Dacă acționăm imediat, pata va ieși în proporție de 90%”
Iată câteva trucuri care vă vor ușura cu siguranță munca și vor face din călcatul hainelor o simplă activitate casnică, nicidecum o corvoadă.
Baia cu aburi
Aburul de la duș funcționează precum cel din stația de călcat. Astfel, înainte să faci baie poți să iei cu tine și hainele șifonate și să le agăți pe un umeraș în baie. Aburul înmoaie țesăturile și, după ce se usucă, hainele vor fi mai puțin șifonate. În doar 5-10 minute după ce ai dat drumul la apa caldă, cutele vor deveni doar o amintire urâtă.
Folosește un prosop umed
Prosoapele umede te pot scăpa de călcatul hainelor. Întinde hainele pe o masă și pune peste ele câteva prosoape umede. Ai grijă să le storci bine înainte și să te asiguri că hainele respective nu sunt dintr-un material pretențios. Apasă și netezește bine prosoapele și apoi lasă hainele la uscat pe un umeraș. De asemenea, le poți stropi și cu apă înainte să le calci sau recomandat este ca hainele pretențioase precum sunt cămășile să fie călcate imediat după ce sunt scoase din mașina de spălat. Astfel, întreg procesul devine mult mai simplu, iar hainele vor arăta mult mai bine.
Trucul cu uscătorul de păr
Acest truc te ajută chiar și atunci când nu ai la îndemână un fier de călcat. Întinde haina șifonată pe o suprafață plată și usuc-o cu un jet de aer cald. Plimbă ușor uscătorul de păr pe lângă haină fără să îl lipești de suprafața acesteia. Cutele vor dispărea treptat, iar materialul va arăta mai bine pe măsură ce se răcește. Tot pentru atunci când nu ai la dispoziție un fier de călcat, este utilă și placa de păr. Ai grijă însă ca pe haina respectivă să nu fie vreun fir de păr deoarece acesta se va arde și va păta hainele. De asemenea, nu seta o temperatură prea mare pentru a nu deteriora țesătura.