Iata o lista cu cele mai bune alimente care distrug cancerul si pe care ar fi bine sa le incluzi in alimentatia ta:
Turmericul
Il gasesti mai mult sub forma de pulbere si este recunoscut de secole pentru efectul sau protector. Datorita curcuminei din continutul sau, turmericul este unul dintre cele mai puternice alimente care impiedica dezvoltarea cancerului si a metastazelor. Peste 700 de studii care au fost facute pe turmeric au scos la iveala faptul ca acest aliment distruge cancerul si este un adevarat medicament pentru intregul organism.
Spirulina
Pentru ca spirulina contine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianina, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat stiintific ca spirulina poate stopa evolutia celulelor canceroase, datorita acestui compus anticancerigen. De asemenea, chlorella este o alta alga cu un continut urias de clorofila care neutralizeaza toxinele din corp, dovedindu-se a avea un efect puternic anticancerigen.
Rozmarinul
S-a demonstrat ca multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intra menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul si rozmarinul. Datorita unor substante din continutul lor, toate aceste plante actioneaza asupra mai multor tumori, impiedica raspandirea lor si le provoaca moartea. Insa, rozmarinul are ceva in plus, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber in cartea sa "Anticancer". "Carnosolul, prezent in rozmarin, afecteaza si limiteaza capacitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile invecinate.
In momentul in care de vine incapabil sa se raspandeasca, cancerul isi pierde caracterul virulent", explica specialistul.De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au aratat ca extrasul de rozmarin ajuta substantele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat ca acest extras scade rezistenta celulelor de cancer mamar in fata actiunii chimioterapiei.
Usturoiul
Contine alicina, unul dintre cei mai puternic antioxidanti.
Studiile realizate pana in prezent arata ca alicina are capacitatea de a impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, consumul de usturoi crud si zdrobit reduce cu 44% riscul de cancer pulmonar, arata un studiu aparut in American Association for Cancer Research.sursa: eva.ro