4 alimente care previn cancerul

4 alimente care previn cancerul
4 alimente care previn cancerul

Iata o lista cu cele mai bune alimente care distrug cancerul si pe care ar fi bine sa le incluzi in alimentatia ta:

Turmericul

Il gasesti mai mult sub forma de pulbere si este recunoscut de secole pentru efectul sau protector. Datorita curcuminei din continutul sau, turmericul este unul dintre cele mai puternice alimente care impiedica dezvoltarea cancerului si a metastazelor. Peste 700 de studii care au fost facute pe turmeric au scos la iveala faptul ca acest aliment distruge cancerul si este un adevarat medicament pentru intregul organism.

Spirulina

Pentru ca spirulina contine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianina, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat stiintific ca spirulina poate stopa evolutia celulelor canceroase, datorita acestui compus anticancerigen. De asemenea, chlorella este o alta alga cu un continut urias de clorofila care neutralizeaza toxinele din corp, dovedindu-se a avea un efect puternic anticancerigen.

Rozmarinul

S-a demonstrat ca multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intra menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul si rozmarinul. Datorita unor substante din continutul lor, toate aceste plante actioneaza asupra mai multor tumori, impiedica raspandirea lor si le provoaca moartea. Insa, rozmarinul are ceva in plus, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber in cartea sa "Anticancer". "Carnosolul, prezent in rozmarin, afecteaza si limiteaza  capacitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile invecinate.

In momentul in care de vine incapabil sa se raspandeasca, cancerul isi pierde caracterul virulent", explica specialistul.

De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au aratat ca extrasul de rozmarin ajuta substantele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat ca acest extras scade rezistenta celulelor de cancer mamar in fata actiunii chimioterapiei.

Usturoiul

Contine alicina, unul dintre cei mai puternic antioxidanti.

Studiile realizate pana in prezent arata ca alicina are capacitatea de a impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, consumul de usturoi crud si zdrobit reduce cu 44% riscul de cancer pulmonar, arata un studiu aparut in American Association for Cancer Research.

sursa: eva.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Atentie mare! Legumele te pot imbolnavi la schimbarea de sezon!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

Mergi la sala, insa nu reusesti sa slabesti? Uite de ce!

Cine este și câți ani are Seray Özkan, care joacă rolul Çagla Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Iată cum arăta carismatica actriță înainte de începerea filmărilor

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies