4 beneficii care te vor convinge să practici meditația

4 beneficii care te vor convinge să practici meditația
4 beneficii care te vor convinge să practici meditația

Mediația reprezintă o practică spirituală și mentală, foarte populară în zilele noastre pentru starea de bine. Află din rândurile de mai jos 4 beneficii care te vor convinge să practici meditația!

Meditația poate fi realizată prin diverse tehnici, precum concentrarea asupra respirației, vizualizarea, recitarea de mantre sau observarea și acceptarea gândurilor și emoțiilor care apar. Această practică are ca scop claritatea mentală, concentrarea, relaxarea și îmbunătățirea sănătății atât fizice cât și mentale.

Beneficii uimitoare ale meditației pentru starea ta de bine

Tehnica de meditație are multe beneficii uimitoare pentru sănătate și starea de bine.

De asemenea, meditația reprezintă transformarea minții, pentru a trăi cât mai bine posibil. Scopul tehnicii este ca fiecare persoană să observe lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să se înțeleagă mai bine atât pe sine, cât și pe cei din jurul lor. Cu alte cuvinte, meditația ajută oamenii să se bucure și să trăiască în prezent, fără ca mintea lor să zburde în alte părți. 

1. Reduce stresul și starea de anxietate

Meditația este benefică pentru reducerea nivelului de cortizol, mai precis hormonul stresului, și la îmbunătățirea capacității de a face față situațiilor de anxietate din viața de zi cu zi. Astfel, meditația poate reduce simptomele pentru tulburările de anxietate, precum fobiile, anxietatea socială, gândurile negative, comportamentele obsesiv-compulsive și chiar atacurile de panică.

Citește și: Ce este o mantră și cum să o folosești pentru a aduce bunăstare în viața ta

4 beneficii care te vor convinge să practici meditația[Sursa foto: freepik]

2. Îmbunătățește concentrarea și productivitatea

De asemenea, prin meditație oamenii își pot îmbunătăți atenția și concentrarea, ceea ce duce, așadar, la creștea productivității și performanței la locul de muncă, și nu numai.

Tehnica respectivă poate chiar inversa modelele creierului care contribuie la rătăcirea minții, îngrijorare și atenția scăzută.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

3. Îmbunătățește calitatea somnului

Calitatea somnului va fi mult mai bună cu ajutorul practicării regulate a meditației, deoarece tehnica reduce atât insomnia, cât și tulburările de somn. Astfel, meditația reușește s ă relaxeze corpul și să elibereze tensiunea. În acest mod, persoanele se vor afla într-o stare

de calm și bine, iar șansele pentru un somn odihnitor vor crește considerabil.

4. Ajută la sănătatea fizică

Meditația poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De altfel, este bine de știut faptul că tensiunea arteriala crescută face inima să muncească mult mai intens și să pompeze sângele, iar acest lucru conduce la funcționarea deficitară a inimii.

Citește și: Cum să te reconectezi cu energia Yin. 3 moduri prin care te poți conecta cu energia ta feminină

4 beneficii care te vor convinge să practici meditația[Sursa foto: freepik]

Ghid pentru începători. Cum să începi să meditezi acasă

Meditația este o tehnică ideală și poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență. De asemenea, meditația poate fi făcută și acasă, cu ajutorul unor pași foarte simpli de urmat.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Alege un loc liniștit și confortabil

Locul pentru meditație este foarte important, iar acesta poate fi un colț din propria camera sau un spațiu în aer liber. De asemenea, este important să existe un ambient plăcut, în care nimeni nu poate întrerupe activitatea de meditație.

Adoptă o poziție confortabilă

În timpul meditației trebuie să se adopte o poziție cât mai comodă, fie că este vorba de o poziție șezând sau așezat pe o pernă. De cele mai multe ori, oamenii aleg o poziție de lotus, însă acest lucru nu este obligatoriu. Spatele trebuie să fie drept, însă nu rigid, pentru a fi cât mai confortabil.

4 beneficii care te vor convinge să practici meditația[Sursa foto: freepik]

Concentrează-te asupra respirației

Oamenii care își doresc să practice meditația trebuie să se concentreze asupra respirației, pentru a o încetini. Astfel, trebuie să se respire cât mai adânc și încet, pentru ca atenția să se rătăcească și mintea să se golească.

Meditează regulat

Pentru ca fiecare persoană să aibă parte de beneficiile meditației, este importantă practicarea meditației în mod regulat. Meditația poate fi făcută câteva minute pe zi, iar încet, se poate mări timpul de meditație în funcție de confortul fiecăruia.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Operația de deviație de sept. Ghid detaliat al etapelor și sfaturi pentru o recuperare eficientă și confortabilă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies