Mediația reprezintă o practică spirituală și mentală, foarte populară în zilele noastre pentru starea de bine. Află din rândurile de mai jos 4 beneficii care te vor convinge să practici meditația!
Meditația poate fi realizată prin diverse tehnici, precum concentrarea asupra respirației, vizualizarea, recitarea de mantre sau observarea și acceptarea gândurilor și emoțiilor care apar. Această practică are ca scop claritatea mentală, concentrarea, relaxarea și îmbunătățirea sănătății atât fizice cât și mentale.
Beneficii uimitoare ale meditației pentru starea ta de bine
Tehnica de meditație are multe beneficii uimitoare pentru sănătate și starea de bine.
1. Reduce stresul și starea de anxietate
Meditația este benefică pentru reducerea nivelului de cortizol, mai precis hormonul stresului, și la îmbunătățirea capacității de a face față situațiilor de anxietate din viața de zi cu zi. Astfel, meditația poate reduce simptomele pentru tulburările de anxietate, precum fobiile, anxietatea socială, gândurile negative, comportamentele obsesiv-compulsive și chiar atacurile de panică.
Citește și: Ce este o mantră și cum să o folosești pentru a aduce bunăstare în viața ta
2. Îmbunătățește concentrarea și productivitatea
De asemenea, prin meditație oamenii își pot îmbunătăți atenția și concentrarea, ceea ce duce, așadar, la creștea productivității și performanței la locul de muncă, și nu numai.
Tehnica respectivă poate chiar inversa modelele creierului care contribuie la rătăcirea minții, îngrijorare și atenția scăzută.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3. Îmbunătățește calitatea somnului
Calitatea somnului va fi mult mai bună cu ajutorul practicării regulate a meditației, deoarece tehnica reduce atât insomnia, cât și tulburările de somn. Astfel, meditația reușește s ă relaxeze corpul și să elibereze tensiunea. În acest mod, persoanele se vor afla într-o stare de calm și
4. Ajută la sănătatea fizică
Meditația poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De altfel, este bine de știut faptul că tensiunea arteriala crescută face inima să muncească mult mai intens și să pompeze sângele, iar acest lucru conduce la funcționarea deficitară a inimii.
Citește și: Cum să te reconectezi cu energia Yin. 3 moduri prin care te poți conecta cu energia ta feminină
Ghid pentru începători. Cum să începi să meditezi acasă
Meditația este o tehnică ideală și poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă sau de nivelul de experiență. De asemenea, meditația poate fi făcută și acasă, cu ajutorul unor pași foarte simpli de urmat.
Alege un loc liniștit și confortabil
Locul pentru meditație este foarte important, iar acesta poate fi un colț din propria camera sau un spațiu în aer liber. De asemenea, este important să existe un ambient plăcut, în care nimeni nu poate întrerupe activitatea de meditație.
Adoptă o poziție confortabilă
În timpul meditației trebuie să se adopte o poziție cât mai comodă, fie că este vorba de o poziție șezând sau așezat pe o pernă. De cele mai multe ori, oamenii aleg o poziție de lotus, însă acest lucru nu este obligatoriu. Spatele trebuie să fie drept, însă nu rigid, pentru a fi cât mai confortabil.
Concentrează-te asupra respirației
Oamenii care își doresc să practice meditația trebuie să se concentreze asupra respirației, pentru a o încetini. Astfel, trebuie să se respire cât mai adânc și încet, pentru ca atenția să se rătăcească și mintea să se golească.
Meditează regulat
Pentru ca fiecare persoană să aibă parte de beneficiile meditației, este importantă practicarea meditației în mod regulat. Meditația poate fi făcută câteva minute pe zi, iar încet, se poate mări timpul de meditație în funcție de confortul fiecăruia.